Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Puuropyssy” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 107: Rivi 107:
:Perusteena on se Kotuksen artikkeli, jonne viitekin osoittaa. [[Käyttäjä:Puuropyssy|Puuropyssy]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Puuropyssy#top|keskustelu]]) 20. tammikuuta 2016 kello 18.39 (EET)
:Perusteena on se Kotuksen artikkeli, jonne viitekin osoittaa. [[Käyttäjä:Puuropyssy|Puuropyssy]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Puuropyssy#top|keskustelu]]) 20. tammikuuta 2016 kello 18.39 (EET)
::Ja mikä osa siitä väittää suomea äidinkielenään puhuvien määräksi noin viisi miljoonaa? [[Käyttäjä:Iivarius|Iivarius]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Iivarius|keskustelu]]) 20. tammikuuta 2016 kello 18.45 (EET)
::Ja mikä osa siitä väittää suomea äidinkielenään puhuvien määräksi noin viisi miljoonaa? [[Käyttäjä:Iivarius|Iivarius]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Iivarius|keskustelu]]) 20. tammikuuta 2016 kello 18.45 (EET)
:::Siellä lukee näin: "Suomea puhuu Suomessa äidinkielenään noin 4,9 miljoona". Muualla asuvista suomea äidinkielenään puhuvista siellä ei sanota mitään. Mutta eiköhän kokonaismäärä sovi tuohon noin 5 miljoonaan.[[Käyttäjä:Puuropyssy|Puuropyssy]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Puuropyssy#top|keskustelu]]) 20. tammikuuta 2016 kello 18.50 (EET)

Versio 20. tammikuuta 2016 kello 19.50

Hei, ja tervetuloa Wikipediaan, Puuropyssy!

Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä:

Welcome to Finnish Wikipedia! Don't speak Finnish?

Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 3. toukokuuta 2007 kello 22.13 (UTC)

Yhdistettävä

Poistit tuon yhdistettävä-mallineen artikkelista Killing Is My Business... And Business Is Good! siirtämättä toisen artikkelin tietoja toiseen. Voisitko palauttaa mallineet, tai vaihtoehtoisesti siirtää tiedot? --kallerna 19. heinäkuuta 2007 kello 17.11 (UTC)

Ne tiedot, jotka artikkelista jäi puuttumaan, ovat suoraan Megadeth-artikkelissa. Mielestäni niitä ei tarvita enää tässä levyartikkelissa. Mutta voin mä ne sinne lisätä. Puuropyssy 19. heinäkuuta 2007 kello 17.14 (UTC)
Oli siinä vissiin se toinen kansikuvakin. Mutta lisää pois --kallerna 19. heinäkuuta 2007 kello 17.18 (UTC)

Väitit, että artikkelissa hakemalla haetaan negatiivista näkökulmaa. En tunnusta sellaista. Mikä artikkelista mielestäsi tekee mielestäsi neutraalin näkökulman vastaisen? Itse en huomaa.--Tmoisa 4. syyskuuta 2007 kello 21.01 (UTC)

Vastasin äänestyssivulle. Puuropyssy 5. syyskuuta 2007 kello 16.03 (UTC)

Mestis-kausiartikkeleista

Poistoäänestyksessä ollaan taas kerran poistattamassa Mestiksen kausiartikkelia (Jukurit tällä kertaa) deletionistien toimesta. Kuulemma kaivataan "suuntaviivoja", jotta kaikki vastaavat saadaan pois. Olet aiemmin äänestänyt kausiartikkelien säilymisen puolesta, joten haluaisitko kantaa nytkin kortesi kekoon ja hillitä urheiluartikkelien poistovimmaa? Jillord 16. lokakuuta 2007 kello 00.18 (UTC)

No tok'ha mie. Puuropyssy 16. lokakuuta 2007 kello 09.44 (UTC)

Wikisanakirja

Moi. Jos olet kiinnostunut sananselityksistä, tutustu [1]. Siellä on turhankin vähän porukkaa. t. --Höyhens 1. marraskuuta 2007 kello 18.34 (UTC)

Kiitos ehdotuksesta. Mielenkiintoinen paikkahan se onkin. :) Puuropyssy 1. marraskuuta 2007 kello 18.42 (UTC)

Mielipidepalsta?

Mitä tarkoitit poistamalla tekstini kommentilla "tämä ei ole mielipidepalsta". Palautan sen ja haen vaikka tarvittavat lähteet (löytyy ihan lehdistä - ja vaikka Jatkoajasta jota muutenkin käytetään) jos se on siitä kiinni. Tosiasioista ei voi kiistellä.Korkki74 1. toukokuuta 2008 kello 10.09 (UTC)

Tuo pätkä heijastelee enemmän sinun mielipidettä, kuin todistettavissa olevaa faktaa. Väittämä "lähes jokainen kiekkomedia on tuominnut" tarvitsee kyllä lähteen, eikä siihen riitä Jatkoajan amatööritoimittajan kolumni. Muuten olet kyllä tehnyt loistavaa työtä Ässien artikkelissa, kiitoksia siitä. Puuropyssy 1. toukokuuta 2008 kello 10.17 (UTC)
Esimerkiksi Urheilulehti kritisoi Ässien valmennusta aika tehokkaasti, tai lähinnä Suhosen henkilöä. Myös monen muun lehden urheilutoimitus on asiaa kritisoinut. Olen nyt töissä joten en mitään lähdettä ehdi hakemaan mutta kun ehdin niin surffaan sen verran netissä että löydän lähteen.Korkki74 1. toukokuuta 2008 kello 10.20 (UTC)
Onhan se totta, että Alpo on jakanut mielipiteitä jo vuosikymmeniä, joten kyllä varmasti löytyy kritiikkiä. Loivensin kuitenkin vähän tuota kohtaa, koska on vaikea todistaa, että lähes jokainen olisi täysin tuominnut. Puuropyssy 1. toukokuuta 2008 kello 10.43 (UTC)
Herää kysymys, että mitä Urheilulehti EI olisi kritisoinut. Sihvosen johdolla siinä läpyskässä kärjistetään joka asiaa pelkästään huomion herättämiseksi, joten sen kritiikkiä en pidä kelvollisena lähteenä juuri muuhun kuin Urheilulehti-artikkeliin. Mitä taas lähteisiin yleisellä tasolla tulee, niin lähteistä Wikipediaan kirjoittelu on kiinni; kaikella on oltava lähde, ja varsinkin mielipidekysymyksissä lähde on myös kirjattava artikkeliin, jotta täällä voisi uskoa yhtään mihinkään. Niin, ja Urheilulehti-artikkelissakin kutsutaan Sihvosta toisinajattelijaksi. Eivät kai hänen kirjoituksensa silloin voi kuvastaa mitään valtavirtaa... ;) --Lax 3. toukokuuta 2008 kello 12.09 (UTC)
Täsmälleen samaa mieltä. Puuropyssy 3. toukokuuta 2008 kello 13.37 (UTC)

Yhdistäminen

Hei, muutit sivun kondorikotka uudelleenohjaukseksi. Se oli mukavaa; olin itse laittanut yhdistettävä -mallineen. En kuitenkaan löydä, mihin kohtaan siirsit tiedot tyhjentämästävsi artikkelista. --Tappinen 19. toukokuuta 2008 kello 20.54 (UTC)

Minusta siinä ei ollut mitään sellaista oleellista tietoa mitä ei löytyisi Andienkondorin ja Kaliforniankondorin artikkeleista. Puuropyssy 19. toukokuuta 2008 kello 21.01 (UTC)
Jees, hyvä kun tarkastit. --Tappinen 19. toukokuuta 2008 kello 21.05 (UTC)

Porin Ässät

Hei! Artikkelissa meillä on selvästi eri näkemys siitä, kuka on suurin omistaja. Itse löysin HC Ässät Pori OYn Ässien kotisivuilta[2], mutta en löytänyt maininraa ry:stä. Olisiko sinulla jokin lähde siihen, että ry on suurin omistaja? Yst. terv. EtäKärppääl' yli päästä perhanaa 3. huhtikuuta 2009 kello 15.42 (EEST)[vastaa]

Oho, huomasin että siinulla oli siihen viite. Pahoitteluni, asia pihvi. Yst. terv. EtäKärppääl' yli päästä perhanaa 3. huhtikuuta 2009 kello 15.46 (EEST)[vastaa]
HC Ässät Pori Oy on siis se liiajoukkueen virallinen nimi. Se ei voi olla (tai tiedä vaikka voisikin, mutta usein ei ole) itsensä omistaja. Aika monen muunikin liigajoukkueen omistajaksi on näemmä laitettu joukkueen virallinen oy-muotoinen nimi. Niitä pitäisi korjailla. Puuropyssy 4. huhtikuuta 2009 kello 15.10 (EEST)[vastaa]

Miksi syytät minua sotkemisesta?

Olen parannellut artikkeleja. Mitä olen sotkenut? Jaakko Leinonen 30. huhtikuuta 2009 kello 19.58 (EEST)[vastaa]

Stuttgartia. Puuropyssy 30. huhtikuuta 2009 kello 22.15 (EEST)[vastaa]

Bill Warwick

Olen liian kitsas maksaa Helsinkin Sanomat euron lukeakseen Bill Warwickin (en:Bill Warwick) ilmaveivista. Mitä muuta HS sanoo hänestä? Heyzeuss 23. toukokuuta 2011 kello 17.34 (EEST)[vastaa]

Siellä on siteerattu vuoden 1971 "Jääkiekkoraketti"-teoksen kuvausta Warwickin maalista: "Silloin Hullu-Bill Warwick pysähtyi kuin naulan kantaan ja teki jotain, mitä vastustajat eivät olisi voineet aavistaa edes hurjimmissa unissaan" "Hän kiepautti kiekon mailansa lapaan kuin ohukaisen lautaselle, nosti sen ylös ja mätkäisi kiekon [maalivahti] Nikolai Putškovin selkään." Josta kiekko putosi maaliin. Puuropyssy 23. toukokuuta 2011 kello 17.52 (EEST)[vastaa]
Kiitos. Luulen Antero Raevuoria kirjailijaksi. Heyzeuss 23. toukokuuta 2011 kello 22.50 (EEST)[vastaa]

Seuloja-oikeudet

Hei, lisäsin sinulle kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen yleisesti hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. Erityisesti haluaisin kuulla, mikäli seuloja-ryhmään lisääminen tuottaa ongelmia tai haittaa silloin kun merkittyjen versioiden -käyttöliittymä ei ole käytössä. --Zache 22. joulukuuta 2011 kello 06.32 (EET)[vastaa]

LRA

Moi.

Wikipediassa artikkeleista keskustellaan artikkeleiden keskustelusivuilla, ei suinkaan käyttäjien. Kiitos kommentistasi. Silti siirsin sen oikeaan paikkaan, jossa voimme jatkaa dialogia: Keskustelu:Herran_vastarinta-armeija --(λ (?) (!)) 20. huhtikuuta 2012 kello 01.31 (EEST)[vastaa]

Neutraali näkökulma

Etkö ymmärrä neutraalin näkökulman periaatetta? Wikipedian ei ole tarkotus päättää, mikä määritelmä (esim. kristinuskon määritelmä) on oikea, vaan tuoda kaikki mielipiteet asioista (esim tästä määritelmästä) esille. --88.195.100.211 30. kesäkuuta 2013 kello 10.19 (EEST)[vastaa]

Sitäpä juuri ehdotus useammasta kristinusko artikkelista yrittää tuoda esille. Puuropyssy (keskustelu) 30. kesäkuuta 2013 kello 11.35 (EEST)[vastaa]

Ruotsinsuomalaisten äidinkieli Espanjassa?

Oliko tälle muokkaukselle jokin asiallinen peruste? Äidinkielenäänhän suomea puhuu arvioista ja määritelmistä riippuen jotain 5,3 miljoonan ja 6,5 miljoonan ihmisen väliltä; Pxosin Kotuksen arvioista yhteenlaskema määrä on ainakin oikeampi kuin Suomen valtion tilastoima suomenkielisten määrä, jonka nyt taas palautit artikkeliin. Iivarius (keskustelu) 20. tammikuuta 2016 kello 18.35 (EET)[vastaa]

Perusteena on se Kotuksen artikkeli, jonne viitekin osoittaa. Puuropyssy (keskustelu) 20. tammikuuta 2016 kello 18.39 (EET)[vastaa]
Ja mikä osa siitä väittää suomea äidinkielenään puhuvien määräksi noin viisi miljoonaa? Iivarius (keskustelu) 20. tammikuuta 2016 kello 18.45 (EET)[vastaa]
Siellä lukee näin: "Suomea puhuu Suomessa äidinkielenään noin 4,9 miljoona". Muualla asuvista suomea äidinkielenään puhuvista siellä ei sanota mitään. Mutta eiköhän kokonaismäärä sovi tuohon noin 5 miljoonaan.Puuropyssy (keskustelu) 20. tammikuuta 2016 kello 18.50 (EET)[vastaa]