Ero sivun ”Colt M1911” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
634 merkkiä lisätty ,  5 vuotta sitten
Tietoa lisää. Lähteitä tulossa ihan kohta paljon. Outoa kun koko artikkelissa on ollut vain yksi lähde.
(Tulossa kohta lisää. Artikkelin selvennystä, jaottamista ja laajennusta. Lähteet myös.)
(Tietoa lisää. Lähteitä tulossa ihan kohta paljon. Outoa kun koko artikkelissa on ollut vain yksi lähde.)
==Aseen historia==
 
1900-luvun alkupuolella [[Yhdysvaltain asevoimat]] ilmoitti vaihtavansa [[revolveri|palvelusrevolverinsa]] nykyaikaisempiin ja tehokkaampiin itselataaviin pistooleihin. Vuosina [[1906]]–[[1907]] asevoimat julisti kilpailun, jonka tarkoituksena oli löytää paras ja edullisin pistooli. Aseen vaadittuihin ominaisuuksiin kuului luotettavuuden, edullisuuden ja kestävyyden lisäksi 11,4 millimetrin (0,45 [[tuuma]]a) [[kaliiperi]].
 
Uuden mahdollisimman pysäytysvoimaisen pistoolin käyttöönottoon vaikutti merkittävästi [[Moro-kapina]]<nowiki/>t [[Filippiinit|Filippiineillä]]. Koettiin, että [[.38 Special]] kaliipeerinen [[Colt Single Action Army]]-revolveri ja [[.30-40 Krag]] kaliiperinen kivääri eivät kyenneet pysäyttämään tarpeeksi tehokkaasti kipua lievittävien huumeiden vaikutusten alaisena rynnäköiviä [[Morot|Moro-sotureita]]. Silminäkijöiden mukaan Moro-soturit olivat jatkaneet yhdysvaltalaisten sotilaiden tappamista useiden luodin osumien jälkeenkin. [[.45 ACP]] kaliiperin kookas ja painava luoti nähtiin tähän ratkaisuksi
 
John Browning kehitti uuden, 15,64 gramman painoista luotia ampuvan [[patruuna|pistoolinpatruunan]] ja tämän ympärille uuden aseen. Coltin tehtaat ottivat aseen valmistukseen ja se läpäisi asevoimien asettamat vaatimukset.
748

muokkausta

Navigointivalikko