Ero sivun ”Suomen Säveltäjät” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh, laitetaan lähteeksi, noin, koska tiedot on siellä kuitenkin; lisätty pj:t, tuo historiallista ulottovutta
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 6: Rivi 6:


Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuonna 2014 noin 200. Yhdistyksen kotipaikka on [[Helsinki]], ja sen puheenjohtaja on säveltäjä [[Antti Auvinen]].
Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuonna 2014 noin 200. Yhdistyksen kotipaikka on [[Helsinki]], ja sen puheenjohtaja on säveltäjä [[Antti Auvinen]].

Suomen Säveltäjät -yhdistys toimii Kansainvälisen nykymusiikkiseuran ([[ISCM]]) kansallisena sektiona.<ref>[http://www.composers.fi/2014/12/2015-on-yhdistyksen-70-vuotisjuhlavuosi/ Suomen säveltäjät -yhdistyksen sivusto]</ref>


==Puheenjohtajat==
==Puheenjohtajat==

Versio 7. tammikuuta 2016 kello 20.09

Suomen Säveltäjät ry (ruots. Föreningen Finlands Tonsättare rf) on vuonna 1945 perustettu järjestö, jonka jäsenistö koostuu vakavan musiikin parissa työskentelevistä säveltäjistä.[1] Yhdistyksen tarkoituksena on toimia eri puolilla maata ammattiaan harjoittavien jäsentensä keskinäisenä yhdyssiteenä, valvoa ja tukea säveltäjien taiteellisia, ammatillisia ja taloudellisia etuja sekä edistää maan luovaa säveltaidetta.

Suomen Säveltäjät ry osallistuu intressipiiriinsä liittyvien organisaatioiden toimintaan, ottaa tarvittaessa kantaa ajankohtaisiin kulttuuripoliittisiin kysymyksiin ja pyrkii edesauttamaan suomalaisen musiikin esittämistä, levyttämistä ja kustantamista. Yhdistys järjestää jäsenilleen myös koulutustilaisuuksia yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Suomen Säveltäjät ry:n perusti 28 suomalaista taidemusiikin säveltäjää Erik Bergmanin ja Kalervo Tuukkasen aloitteesta. Yhdistyksen päätehtäväksi koettiin taidemusiikin tekijöiden talouden turvaaminen, mistä syystä ensimmäisiin toimenpiteisiin kuului Suomen Säveltäjien Sibelius-rahaston perustaminen. Hankkeen kummina toimi säveltäjä Jean Sibelius itse, ja hänet kutsuttiin yhdistyksen ensimmäiseksi kunniajäseneksi.

Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuonna 2014 noin 200. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki, ja sen puheenjohtaja on säveltäjä Antti Auvinen.

Suomen Säveltäjät -yhdistys toimii Kansainvälisen nykymusiikkiseuran (ISCM) kansallisena sektiona.[2]

Puheenjohtajat

Lähteet

Viitteet

  1. Virtamo, Keijo (toim.): Otavan musiikkitieto: A–Ö, s. 414. Helsinki: Otava, 1997. ISBN 951-1-14518-5.
  2. Suomen säveltäjät -yhdistyksen sivusto


Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.