Ero sivun ”Roy Orbison” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
17 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Käyttäjän 91.157.76.55 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän ZacheBot tekemään versioon.)
'''Roy Kelton Orbison''' ([[23. huhtikuuta]] [[1936]] – [[6. joulukuuta]] [[1988]]) oli [[yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[Rock and roll|rock ’n’ roll]] -artisti. Hän esiintyi ja levytti yli 30 vuoden ajan. Hänen tavaramerkkinsä olivat tummat [[aurinkolasit]] ja hän on tunnettu muun muassa hittikappaleestaan ”Oh, Pretty Woman”. Muita hänen ikivihreitä kappaleitaan ovat muun muassa ”California Blue”, ”Only the Lonely”, ”I Drove All Night” sekä ”You Got It”.
 
Orbison syntyi [[Texas]]in [[Vernon (Texas)|Vernonissa]] ja vaikutti muun muassa [[Tennessee]]n [[Memphis]]issä. Hän teki yhteistyötä lukuisten tunnettujen artistien, kuten [[Elvis Presley]]n, [[Jerry Lee Lewis]]in, [[Carl Perkins]]in, [[Johnny Cash]]in, [[Bruce Springsteen]]in ja, [[Mireille Mathieu]]n kanssa. Roy oli myösja [[Elvis PresleyCostello]]n tuttavakanssa. 1980-luvun lopulla Orbison oli [[Traveling Wilburys]] -yhtyeen jäsen.
 
Roy Orbison menetti ensimmäisen vaimonsa Claudetten vuonna 1966, kun rekkatämä osuikuoli tähänliikenneonnettomuudessa. Heidän kolmesta alaikäisestä pojastaan kaksi kuoli tulipalossa 1968.
 
Orbisonille tehtiin sydämen ohitusleikkaus 1978. Hän kuoli [[sydäninfarkti]]in vuonna 1988.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko