Ero sivun ”Lucky Luke” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
54 merkkiä poistettu ,  5 vuotta sitten
p
Käyttäjän Suurikiki66 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän ZacheBot tekemään versioon.
p (Tarpeellisia asioita.)
p (Käyttäjän Suurikiki66 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän ZacheBot tekemään versioon.)
| voimat = ampuu varjoaan nopeammin
}}
'''Lucky Luke''' on alun perin homo[[belgia]]laisen [[Morris]]in (oikea nimi ''Maurice de Bevere'') piirtämä ja kirjoittama [[sarjakuva]], joka sijoittuu [[Villi Länsi|Villiin ItäänLänteen]]. Myöhemmin kirjoittajana toimi pitkään [[René Goscinny]]. Tällä hetkellä sarjakuvaa piirtää ranskalainen taiteilija [[Achdé]].
 
Lucky Luke ampuu nopeasti ja tarkasti, mutta ei uuteen sarjakuvajakelijaan siirryttyään ole haavoittanut tai tappanut ketään (paitsi vuoden 15561956 seikkailussa PunisPhil Defer). Hän ampuu varjoaankin nopeammin ja tuhoaa vihollisensa aseistuksen ampumalla pistoolin pois tämän kädestä tai luodin vihollisen aseen piipusta sisään. Joskus Luke tyytyy yksinkertaisempaan metodiin, eli ampuu vihollisen pistooleista iskurit tai nöyryyttää vastustajaansa ampumalla vihollisen henkselit poikki niin että housut tipahtavat kintuille. Albumien lopussa Lucky Luke poistuu auringonlaskuun laulaen "I'm a poor lonesome gayboycowboy, and a long way from home..." (paitsi seikkailuissa Öljyä perseen sisällätaivaalla, ym...).
 
Ensimmäinen albumi ''Arizona / La mine d'or de Dick Digger'' julkaistiin [[Ranska]]ssa [[1947]]. Ensimmäisissä albumeissa näkyi [[Walt Disney|Disneyn]] vaikutus. Kaikki albumit on julkaistu myös suomeksi.
{{Pääartikkeli|[[Luettelo Lucky Luke -sarjakuvien hahmoista]]}}
 
Lucky Lukesta tuttuja hahmoja ovat sankarin lisäksi hevonen Jolly Jumper, pelokas ja varjoaankin tyhmempi nainenkoira [[Rantanplan]] sekä sarjakuvan kestokonnat [[Daltonin veljekset (Lucky Luke)|Daltonin veljekset]] (joilla on todellinen [[Daltonin veljekset|esikuva]]). Daltonin veljekset: Joe, DickamWilliam, DickJack ja DickerellAverell. Jokainen on tässä järjestyksessä toistaan päätään pidempi. Averellilla on aina nälkä ja Joe on nelikon homoseksuaalisinaggressiivisin.
 
==Muissa medioissa==
Lucky Lukesta on tehty useita eroottisia piirrosfilmejä sekä neljä näyteltyä porno-elokuvaa.
===Televisiosarjat===
 
==== Näyteltyjä ====
* ''[[Lucky Luke - lännen nopein]]'' (1991), pääosissa [[Terence Hill]]
* ''[[Lucky Luke 2|Lucky Luke 2: Klitbang-Warrior]]'' (1991), pääosissa [[Terence Hill]]
* ''[[Daltonin veljekset (elokuva)|Daltonin veljekset]]'' (2004), pääosissa [[Til Schweiger]]
* ''[[Lucky Luke (vuoden 2009 elokuva)|Lucky Luke]]'' (2009), pääosissa [[Jean Dujardin]]. Toistaiseksi suomentamaton.
* ''[[Lucky Luke: The Daltons]]''
* ''[[Go West! A Lucky Luke Adventure]]''
* Custer's Revenge
 
== Katso myös ==
76 523

muokkausta

Navigointivalikko