Ero sivun ”Parodiamusiikki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Nenoniel (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Nenoniel (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Parodiamusiikki''' on musiikkia, joka tekee pilaa joko tietystä musiikkikappaleesta, musiikkigenren kliseistä tai populaarikulttuurista.{{lähde}} Usein parodiamusiikissa kappale on lähes suora kopio parodioinnin kohteena olevasta kappaleesta, ja vain sanoja muutetaan. Esimerkiksi [[Weird Al Yankovic|"Weird Al" Yankovicin]] kappale White & Nerdy on parodia [[Chamillionaire|Chamillionairen]] kappaleesta [[Ridin']]. Suomessa parodiamusiikkia ovat tehneet esimerkiksi [[Jope Ruonansuu]], [[Bat & Ryyd]] sekä [[Tony Halme]]. Esimerkiksi Ruonansuun kappale ''Pieni [[Hiace]]'' on parodia [[Sakari Kuosmanen|Sakari Kuosmasen]] ''Pienestä sydämestä'', Batin & Ryydin ''Lentävä puliukko'' on väännös ''Lentävästä kalakukosta'' ja Tony Halmeen ''Viikinki'' on parodia [[Frederik]]in ''[[Titanic]]ista''. Youtubessa parodiamusiikkia tekevät esim. Key of Awesome ja Anssi Umpikela.
'''Parodiamusiikki''' on musiikkia, joka tekee pilaa joko tietystä musiikkikappaleesta, musiikkigenren kliseistä tai populaarikulttuurista.{{lähde}} Usein parodiamusiikissa sävel on lähes suora kopio parodioinnin kohteena olevasta kappaleesta, ja vain sanoja muutetaan. Esimerkiksi [[Weird Al Yankovic|"Weird Al" Yankovicin]] kappale White & Nerdy on parodia [[Chamillionaire|Chamillionairen]] kappaleesta [[Ridin']]. Suomessa parodiamusiikkia ovat tehneet esimerkiksi [[Jope Ruonansuu]], [[Bat & Ryyd]] sekä [[Tony Halme]]. Esimerkiksi Ruonansuun kappale ''Pieni [[Hiace]]'' on parodia [[Sakari Kuosmanen|Sakari Kuosmasen]] ''Pienestä sydämestä'', Batin & Ryydin ''Lentävä puliukko'' on väännös ''Lentävästä kalakukosta'' ja Tony Halmeen ''Viikinki'' on parodia [[Frederik]]in ''[[Titanic]]ista''. Youtubessa parodiamusiikkia tekevät esim. Key of Awesome ja Anssi Umpikela.


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 29. lokakuuta 2015 kello 00.04

Parodiamusiikki on musiikkia, joka tekee pilaa joko tietystä musiikkikappaleesta, musiikkigenren kliseistä tai populaarikulttuurista.lähde? Usein parodiamusiikissa sävel on lähes suora kopio parodioinnin kohteena olevasta kappaleesta, ja vain sanoja muutetaan. Esimerkiksi "Weird Al" Yankovicin kappale White & Nerdy on parodia Chamillionairen kappaleesta Ridin'. Suomessa parodiamusiikkia ovat tehneet esimerkiksi Jope Ruonansuu, Bat & Ryyd sekä Tony Halme. Esimerkiksi Ruonansuun kappale Pieni Hiace on parodia Sakari Kuosmasen Pienestä sydämestä, Batin & Ryydin Lentävä puliukko on väännös Lentävästä kalakukosta ja Tony Halmeen Viikinki on parodia Frederikin Titanicista. Youtubessa parodiamusiikkia tekevät esim. Key of Awesome ja Anssi Umpikela.

Katso myös