Ero sivun ”Stormin kaivos” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tjp (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
kh
Rivi 1: Rivi 1:
'''Stormin nikkelikaivos''' sijaitsi [[Vammala]]n (osa nykyistä [[Sastamala]]a) [[Stormi]]ssa ja se oli toiminnassa 1974–1995. Kaivos tuotti [[nikkeli]]n ohella myös [[kupari]]a. Malmia louhittiin toiminta-aikana 4,57 miljoonaa tonnia. Malmin pitoisuudet olivat 0,68% nikkeliä ja 0,42% kuparia. Kaivoksen omisti [[Outokumpu Oy]] ja nykyisin sen omistaja on [[Polar Mining|Polar Mining Oy]].
'''Stormin nikkelikaivos''' sijaitsi [[Vammala]]n (osa nykyistä [[Sastamala]]a) [[Stormi]]ssa ja se oli toiminnassa vuosina 1974–1995. Kaivos tuotti [[nikkeli]]n ohella myös [[kupari]]a. Malmia louhittiin toiminta-aikana 4,57 miljoonaa tonnia. Malmin pitoisuudet olivat 0,68 prosenttia nikkeliä ja 0,42 prosenttia kuparia. Kaivoksen omisti [[Outokumpu (yritys)|Outokumpu Oy]] ja nykyisin sen omistaja on [[Polar Mining|Polar Mining Oy]].


Kaivos löytyi vuonna 1960 lähetetyn kansannäytteen perusteella. Näyte löydettiin nykyisen [[valtatie 12]]:n rakennustöiden yhteydessä kallioleikkauksesta.
Kaivos löytyi vuonna 1960 lähetetyn kansannäytteen perusteella. Näyte löydettiin nykyisen [[valtatie 12|valtatien 12]] rakennustöiden yhteydessä kallioleikkauksesta.


Stormin kaivos on suljettu mutta sen rikastamossa käsitellään nykyisin [[Oriveden kaivos|Oriveden Kutemajärven kultakaivoksesta]] ja Huittisten [[Jokisivun kaivos|Jokisivun kultakaivokselta]] tuotua malmia.
Stormin kaivos on suljettu mutta sen rikastamossa käsitellään nykyisin [[Oriveden kaivos|Oriveden Kutemajärven kultakaivoksesta]] ja Huittisten [[Jokisivun kaivos|Jokisivun kultakaivokselta]] tuotua malmia.

Versio 22. lokakuuta 2015 kello 19.47

Stormin nikkelikaivos sijaitsi Vammalan (osa nykyistä Sastamalaa) Stormissa ja se oli toiminnassa vuosina 1974–1995. Kaivos tuotti nikkelin ohella myös kuparia. Malmia louhittiin toiminta-aikana 4,57 miljoonaa tonnia. Malmin pitoisuudet olivat 0,68 prosenttia nikkeliä ja 0,42 prosenttia kuparia. Kaivoksen omisti Outokumpu Oy ja nykyisin sen omistaja on Polar Mining Oy.

Kaivos löytyi vuonna 1960 lähetetyn kansannäytteen perusteella. Näyte löydettiin nykyisen valtatien 12 rakennustöiden yhteydessä kallioleikkauksesta.

Stormin kaivos on suljettu mutta sen rikastamossa käsitellään nykyisin Oriveden Kutemajärven kultakaivoksesta ja Huittisten Jokisivun kultakaivokselta tuotua malmia.

Lähteet