Ero sivun ”Bumling” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
eka lähde ym fix
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
lisätietoa esitteestä
Rivi 1: Rivi 1:
[[File:Bumling.jpg|thumb|Bumling-riippuvalaisin.]]
[[File:Bumling.jpg|thumb|Bumling-riippuvalaisin.]]
'''Bumling''' on ruotsalaisen [[Anders Pehrson]]in vuonna 1968 suunnittelema riipuvalaisin ja siitä kehitetty valaisinsarja. Sitä valmistaa ruotsalainen Ateljé Lyktan. Bumling-valaisinperhe laajeni 1970-luvulla, ja valaisimia tehtiin kuudessa eri koossa, halkaisijaltaan 190, 250, 300, 400, 485 ja 600 mm. Bumling-valaisimia on valmistettu harjatun [[alumiini]]pinnan lisäksi myös maalattuna eri väreihin. Nykyiset vakiovärit ovat alumiini, valkoinen ja punainen.<ref>[http://www.atelje-lyktan.se/bumling-pendel Bumling-pendel], Ateljé Lyktan. Viitattu 20.10.2015.</ref> Riippuvalaisinten lisäksi tuotannossa oli aiemmin myös lattia- ja seinävalaisimia.
'''Bumling''' on ruotsalaisen [[Anders Pehrson]]in vuonna 1968 suunnittelema riipuvalaisin ja siitä kehitetty valaisinsarja. Sitä valmistaa ruotsalainen Ateljé Lyktan. Bumling-valaisinperhe laajeni 1970-luvulla, ja valaisimia tehtiin kuudessa eri koossa, halkaisijaltaan 190, 250, 300, 400, 485 ja 600 mm. Bumling-valaisimia on valmistettu harjatun [[alumiini]]pinnan lisäksi myös maalattuna eri väreihin. Nykyiset vakiovärit ovat alumiini, valkoinen ja punainen, ja läpimitat 400 ja 600 mm. Valaisimessa on kaksi E27-lampunkantaa ja sen yläpinnassa on kolmivaihekytkin, josta voi kytkeä päälle joko yhden tai molemmat lamput. Valaisimen sisäpinta on maalattu valkoiseksi ja sen alapinnassa on irrotettava, sisäkkäisistä renkaista muodostuva muoviritilä.<ref>[http://www.atelje-lyktan.se/bumling-pendel Bumling-pendel], Ateljé Lyktan. Viitattu 20.10.2015.</ref>


Bumlingit ovat vielä tänäkin päivänä haluttuja{{kenen mukaan}} ja niitä on saatavilla etenkin ruotsalaisissa antiikkiliikkeissä, kirpputoreilla ja internetin antiikkihuutokaupoissa. Valaisimia löytyy jonkin verran myös muista pohjoismaista.
Riippuvalaisinten lisäksi tuotannossa oli aiemmin myös lattia- ja seinävalaisimia. Bumlingit ovat vielä tänäkin päivänä haluttuja{{kenen mukaan}} ja niitä on saatavilla etenkin ruotsalaisissa antiikkiliikkeissä, kirpputoreilla ja internetin antiikkihuutokaupoissa. Valaisimia löytyy jonkin verran myös muista pohjoismaista.


Muotoilultaan Bumling-valaisimet edustavat skandinaavista muotoilua.{{kenen mukaan}}
Muotoilultaan Bumling-valaisimet edustavat skandinaavista muotoilua.{{kenen mukaan}}

Versio 20. lokakuuta 2015 kello 07.41

Tiedosto:Bumling.jpg
Bumling-riippuvalaisin.

Bumling on ruotsalaisen Anders Pehrsonin vuonna 1968 suunnittelema riipuvalaisin ja siitä kehitetty valaisinsarja. Sitä valmistaa ruotsalainen Ateljé Lyktan. Bumling-valaisinperhe laajeni 1970-luvulla, ja valaisimia tehtiin kuudessa eri koossa, halkaisijaltaan 190, 250, 300, 400, 485 ja 600 mm. Bumling-valaisimia on valmistettu harjatun alumiinipinnan lisäksi myös maalattuna eri väreihin. Nykyiset vakiovärit ovat alumiini, valkoinen ja punainen, ja läpimitat 400 ja 600 mm. Valaisimessa on kaksi E27-lampunkantaa ja sen yläpinnassa on kolmivaihekytkin, josta voi kytkeä päälle joko yhden tai molemmat lamput. Valaisimen sisäpinta on maalattu valkoiseksi ja sen alapinnassa on irrotettava, sisäkkäisistä renkaista muodostuva muoviritilä.[1]

Riippuvalaisinten lisäksi tuotannossa oli aiemmin myös lattia- ja seinävalaisimia. Bumlingit ovat vielä tänäkin päivänä haluttujakenen mukaan? ja niitä on saatavilla etenkin ruotsalaisissa antiikkiliikkeissä, kirpputoreilla ja internetin antiikkihuutokaupoissa. Valaisimia löytyy jonkin verran myös muista pohjoismaista.

Muotoilultaan Bumling-valaisimet edustavat skandinaavista muotoilua.kenen mukaan?

Lähteet

  1. Bumling-pendel, Ateljé Lyktan. Viitattu 20.10.2015.

Aiheesta muualla

  • Ateljé Lyktan, esite, jossa mukana myös historiatietoa [1]