Ero sivun ”King Kong (vuoden 2005 elokuva)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 35: Rivi 35:
==Juoni==
==Juoni==
{{Juonipaljastus}}
{{Juonipaljastus}}
1930-luvun alulla kunnianhimoinen elokuvaohjaaja Carl Denham päättää viedä kuvausryhmänsä Pääkallosaarelle kuvaamaan elokuvaa. Yllättäen pääkallojen seassa asustava alkuasukasyhdyskunta vangitsee elokuvan tähden, Ann Darrowin, ja luovuttaa hänet saarella elävälle valtavalle gorillalle, Kongille. Nainen oppii tuntemaan suuren gorillan ja gorilla suojelee häntä monilta verenhimoisilta hirviöiltä, esimerkiksi kolmelta Vastatosaurus Rexiltä<ref name="Natural">''The Natural History of Skull Island''-dokumentti, ''King Kong Collector's Edition'' (DVD) 2008</ref> ja myös Annin pelastamista yrittäviltä ryhmän miehiltä. Yhdessä kuvausryhmä kamppailee brontosauruksia, velociraptoreita ja jättiläisötököitä vastaan. Myöhemmin miehistö onnistuu pyydystämään Kongin ja kuljettaa sen [[New York]]iin, missä sitä esitellään maailman kahdeksantena ihmeenä. Kong raivostuu, koska Kongin esillepanoa ympäröivässä teatterinäytöksessä esiintyvä naisnäyttelijä ei olekaan oikea Ann. Se riehaantuu ja pääsee irti. Lopussa Kong viettää viimeiset hetkensä Annin kanssa [[Empire State Building]]in huipulla, kunnes lentokoneet ampuvat sen alas.
1930-luvun alulla kunnianhimoinen elokuvaohjaaja Carl Denham päättää viedä kuvausryhmänsä Pääkallosaarelle kuvaamaan elokuvaa. Yllättäen pääkallojen seassa asustava alkuasukasyhdyskunta vangitsee elokuvan tähden, Ann Darrowin, ja luovuttaa hänet saarella elävälle valtavalle gorillalle, Kongille. Nainen oppii tuntemaan suuren gorillan ja gorilla suojelee häntä monilta verenhimoisilta hirviöiltä, esimerkiksi kolmelta Vastatosaurus Rexiltä<ref name="Natural">''The Natural History of Skull Island''-dokumentti, ''King Kong Collector's Edition'' (DVD) 2008</ref> ja myös Annin pelastamista yrittäviltä ryhmän miehiltä. Yhdessä kuvausryhmä kamppailee brontosauruksia, venatosauruksia ja jättiläisötököitä vastaan. Myöhemmin miehistö onnistuu pyydystämään Kongin ja kuljettaa sen [[New York]]iin, missä sitä esitellään maailman kahdeksantena ihmeenä. Kong raivostuu, koska Kongin esillepanoa ympäröivässä teatterinäytöksessä esiintyvä naisnäyttelijä ei olekaan oikea Ann. Se riehaantuu ja pääsee irti. Lopussa Kong viettää viimeiset hetkensä Annin kanssa [[Empire State Building]]in huipulla, kunnes lentokoneet ampuvat sen alas.
{{Juonipaljastus loppu}}
{{Juonipaljastus loppu}}



Versio 17. lokakuuta 2015 kello 08.33

King Kong
Ohjaaja Peter Jackson
Käsikirjoittaja Peter Jackson
Fran Walsh
Philippa Boyens
Tuottaja Fran Walsh
Peter Jackson
Säveltäjä James Newton Howard
Kuvaaja Andrew Lesnie
Leikkaaja Jamie Selkirk
Tuotantosuunnittelija Grant Major
Erikoistehosteet Joe Letteri
Christian Rivers
Richard Taylor
Brian Van't Hul
Pääosat Adrien Brody
Naomi Watts
Jack Black
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Uusi-Seelanti
 Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Levittäjä Universal Studios
Ensi-ilta Norja 12. joulukuuta 2005
Uusi-Seelanti 13. joulukuut 2005
Yhdysvallat 14. joulukuuta 2005
Suomi 14. joulukuuta 2005
Kesto 187 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 207 000 000 dollaria
Tuotto 550 517 357 dollaria
Katsojat 95 146
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

King Kong on vuonna 2005 ensi-iltansa saanut seikkailu- ja fantasiaelokuva. Se on Peter Jacksonin ohjaama uudelleenfilmatisointi vuoden 1933 King Kongista.

Elokuvan tuotantobudjetti oli 207 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Maailmanlaajuisessa levityksessä King Kong tuotti yli 550 miljoonaa dollaria.[1]

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1930-luvun alulla kunnianhimoinen elokuvaohjaaja Carl Denham päättää viedä kuvausryhmänsä Pääkallosaarelle kuvaamaan elokuvaa. Yllättäen pääkallojen seassa asustava alkuasukasyhdyskunta vangitsee elokuvan tähden, Ann Darrowin, ja luovuttaa hänet saarella elävälle valtavalle gorillalle, Kongille. Nainen oppii tuntemaan suuren gorillan ja gorilla suojelee häntä monilta verenhimoisilta hirviöiltä, esimerkiksi kolmelta Vastatosaurus Rexiltä[2] ja myös Annin pelastamista yrittäviltä ryhmän miehiltä. Yhdessä kuvausryhmä kamppailee brontosauruksia, venatosauruksia ja jättiläisötököitä vastaan. Myöhemmin miehistö onnistuu pyydystämään Kongin ja kuljettaa sen New Yorkiin, missä sitä esitellään maailman kahdeksantena ihmeenä. Kong raivostuu, koska Kongin esillepanoa ympäröivässä teatterinäytöksessä esiintyvä naisnäyttelijä ei olekaan oikea Ann. Se riehaantuu ja pääsee irti. Lopussa Kong viettää viimeiset hetkensä Annin kanssa Empire State Buildingin huipulla, kunnes lentokoneet ampuvat sen alas.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Palkinnot

Oscar-gaala 2006

Lähteet

  1. King Kong Boxofficemojo.com. Viitattu 26.1.2009. (englanniksi)
  2. The Natural History of Skull Island-dokumentti, King Kong Collector's Edition (DVD) 2008

Aiheesta muualla


 

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.