Ero sivun ”Balkaarit” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kalmo (keskustelu | muokkaukset)
kirjoitetaan näin, jos on synonyymi, kuten enwiki antaa ymmärtää, lähde olisi kyllä hyvä olla
Kalmo (keskustelu | muokkaukset)
p äh
Rivi 7: Rivi 7:
| kielet = [[Karatšai-balkaari]]
| kielet = [[Karatšai-balkaari]]
}}
}}
'''Balkaarit''' (''alaanit''<ref>[http://runeberg.org/pieni/1/0054.html Pieni tietosanakirjat]</ref>) ovat turkinsukuinen kansa [[Kaukasia]]ssa [[Venäjä]]än kuuluvassa [[Kabardi-Balkaria]]n tasavallassa. Kabardi-Balkarian tasavallassa oli vuoden 2002 väestönlaskennan mukaan noin 105&nbsp;000 balkaaria. Nimitys ''balkaari'' tulee luultavasti sanasta bulgaari tai bolgaari. Vuonna 1944 [[Josif Stalin|Stalin]] syytti balkaareja saksalaismielisiksi ja heidät kaikki pakkosiirrettiin asuinalueiltaan. Vuonna 1957 balkaarit päästettiin takaisin kotiseuduilleen.
'''Balkaarit''' (''alaanit''<ref>[http://runeberg.org/pieni/1/0054.html Pieni tietosanakirja]</ref>) ovat turkinsukuinen kansa [[Kaukasia]]ssa [[Venäjä]]än kuuluvassa [[Kabardi-Balkaria]]n tasavallassa. Kabardi-Balkarian tasavallassa oli vuoden 2002 väestönlaskennan mukaan noin 105&nbsp;000 balkaaria. Nimitys ''balkaari'' tulee luultavasti sanasta bulgaari tai bolgaari. Vuonna 1944 [[Josif Stalin|Stalin]] syytti balkaareja saksalaismielisiksi ja heidät kaikki pakkosiirrettiin asuinalueiltaan. Vuonna 1957 balkaarit päästettiin takaisin kotiseuduilleen.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 17. syyskuuta 2015 kello 09.38

Balkaarit
[[Tiedosto:|250px|]]
Väkiluku 105 000
Asuinalueet Kabardi-Balkaria, (Venäjä)
Kielet Karatšai-balkaari
Uskonnot sunnalainen islam, ortodoksisuus, šamanismi

Balkaarit (alaanit[1]) ovat turkinsukuinen kansa Kaukasiassa Venäjään kuuluvassa Kabardi-Balkarian tasavallassa. Kabardi-Balkarian tasavallassa oli vuoden 2002 väestönlaskennan mukaan noin 105 000 balkaaria. Nimitys balkaari tulee luultavasti sanasta bulgaari tai bolgaari. Vuonna 1944 Stalin syytti balkaareja saksalaismielisiksi ja heidät kaikki pakkosiirrettiin asuinalueiltaan. Vuonna 1957 balkaarit päästettiin takaisin kotiseuduilleen.

Lähteet

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.