Ero sivun ”Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Parturiliike ja piiraspuoti menestyvät loistavasti (”God, That’s Good!”), ja Lovett ottaa Tobyn hoiviinsa. Koska molemmat puodit tuottavat paljon rahaa, rouva Lovett kertoo Toddille haluavansa muuttaa merenrannalle (”By the Sea”). Anthony saa lopultakin selville Johannan olinpaikan, ja Toddin opastuksella hän teeskentelee olevansa peruukintekijän oppipoika ja pääsee sisään mielisairaalaan. Todd kehittelee uuden suunnitelman saada Turpin palaamaan parturiliikkeeseen. Hän käskee Tobya viemään tuomarille kirje, jossa hän kertoo, minne Johanna viedään Anthonyn vapautettua hänet. Toby on alkanut pelätä Toddia ja kertoo peloistaan rouva Lovettille, sillä hän ei tiedä naisen osallisuudesta rikoksiin. Toby lupaa suojella äitihahmonaan pitämää rouva Lovettia (”Not While I’m Around”). Beadle Bamford saapuu parturiliikkeeseen ja kertoo, että naapurit ovat valittaneet heidän savupiipustaan nousevasta hajusta. Todd tappaa hänet, ja rouva Lovett kertoo Toddille Tobyn epäilyksistä. He alkavat etsiä Tobya, jonka rouva Lovett on sulkenut kellarissa sijaitsevaan leipomoon pitääkseen tämän poissa tieltä. Tobya ei kuitenkaan löydy mistään, sillä hän piiloutui viemäriin sen jälkeen, kun löysi kellarin piirakoista sormia ja Beadlen ruumis putosi luukun kautta kellariin suoraan hänen eteensä. Sillä välin Anthony vapauttaa Johannan ja lukitsee mielisairaalan työntekijän selliin, missä potilaat mitä ilmeisimmin tappavat tämän. Anthony tuo valepukuisen Johannan parturiliikkeeseen. Johanna piiloutuu nurkassa olevaan kirstuun Anthonyn lähtiessä etsimään vaunuja.
 
Toddia, Lovettia ja Anthonya koko elokuvan ajan kiusannut hullu kerjäläiseukko saapuu parturiliikkeeseen. Kun Todd astuu esiin, eukko väittää tunnistavansa hänet. Juuri silloin Turpinin ääni kuuluu alakerrasta, joten Todd viiltää eukon kurkun nopeasti auki ja työntää tämän ruumiin luukusta alas kellariin. Kun Turpin astuu liikkeeseen, Todd kertoo hänelle Johannan katuneen tekojaan. Sitten hän tarjoutuu ajamaan tuomarin parran. Todd paljastaa Turpinille oikean henkilöllisyytensä ja puukottaa tätä kaulaan useita kertoja ennen kuin viiltää tämän kurkun auki ja pudottaa tämän luukun läpi kellariin. Johanna kurkistaa ulos kirstusta, ja Todd huomaa hänet ja valmistautuu viiltämään myös hänen kurkkunsa, sillä Todd ei tunnista omaa tytärtään. Lovettin kirkaisu saa Toddin kuitenkin palaamaan kellariin, missä Lovett kertoo Turpinin olleen yhä elossa ja tarttuneen hänen helmaansa ennen kuin kuoli verenhukkaan. Leipomon valossa uhrejaan tarkasteleva Todd huomaa, että hänen tappamansa kerjäläiseukko onkin hänen vaimonsa Lucy, jonka Todd luuli Lovettin kertomuksen mukaan tehneen itsemurhan. Todd tajuaa, että Lovett tiesi Lucyn olleen elossa. Lovett yrittää vakuuttaa Toddin siitä, että hän huijasi tätä vain tämän omaksi parhaaksi. Hän tunnustaa rakastavansa Toddia ja sanoo, että hän olisi paljon parempi vaimo kuin Lucy konsanaan. Todd teeskentelee antavansa anteeksi ja alkaa [[valssi|valssata]] Lovettin kanssa maanisesti ympäri kellaria, kunnes hän heittää naisen avonaiseen uuniin ja sulkee luukun. ToddKuva palaa Lucyn luopimenee, ja heijaa tämän ruumista samalla, kun vihainenJohanna ja kostoaAnthony janoavapääsevät Tobymitä astuuilmeisimmin esiin viemäristäkarkaamaan ja ottaaaloittamaan lattiallayhdessä lojuvanuuden partaveitsenelämän. Todd ilmeisestijää kuuleeilman Tobyn tulonvaimoa, sillämutta hän nostaaon päänsäsilti ja antaa Tobyn viiltää kurkkunsa auki. Tobyn kävellessä pois Todd vuotaa kuiviin kuolleen vaimonsa ruumiin äärellä. Kuva pimenee, ja Johanna ja Anthony pääsevät mitä ilmeisimmin karkaamaan ja aloittamaan yhdessä uuden elämänsurullinen.
{{Juonipaljastus loppu}}
 
 
==Palkinnot==
Elokuva sai [[Oscar-palkinto|Oscar]]-palkinnon [[Parhaan lavastuksen Oscar-palkinto|parhaasta lavastuksesta]] ja oli ehdolla [[parhaan puvustuksen Oscar-palkinto|parhaasta puvustuksesta]]. [[Johnny Depp]] sai myös [[parhaan miespääosan Oscar-palkinto|parhaan miespääosan Oscar]]-ehdokkuuden. Hän on söpö💕
 
==Lähteet==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko