Ero sivun ”Mother Brain” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kindt (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
KielimiliisiBot (keskustelu | muokkaukset)
→‎Yleistä: kh+, typos fixed: hajoi → hajo, alunp → alun p using AWB
Rivi 3: Rivi 3:


==Yleistä==
==Yleistä==
Mother Brain nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 [[NES]]ille julkaistussa ''[[Metroid]]''-pelissä, jossa Mother Brain oli pelin viimeinen vastustaja. Mother Brain oli alunperin muinaisen Chozo-rodun luomus, jonka tarkoituksena oli kontroloida mielellään metroideja, jotka Chozo-rotu oli myös luonut SR-388 -planeetalle tarkoituksena hävittää X-parasiitit (ks. ''[[Metroid Fusion]]''). Mother Brain kumminkin petti Chozot tehtyään liiton avaruuspiraattien kanssa ja varmisti näin Chozojen tuhoutumisen. Tämä kerrotaan virallisessa ''Metroid'' -mangassa.
Mother Brain nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 [[NES]]ille julkaistussa ''[[Metroid]]''-pelissä, jossa Mother Brain oli pelin viimeinen vastustaja. Mother Brain oli alun perin muinaisen Chozo-rodun luomus, jonka tarkoituksena oli kontroloida mielellään metroideja, jotka Chozo-rotu oli myös luonut SR-388 -planeetalle tarkoituksena hävittää X-parasiitit (ks. ''[[Metroid Fusion]]''). Mother Brain kumminkin petti Chozot tehtyään liiton avaruuspiraattien kanssa ja varmisti näin Chozojen tuhoutumisen. Tämä kerrotaan virallisessa ''Metroid'' -mangassa.


Planeetta [[Zebes]]in keskuksessa, Tourianissa, elävä Mother Brain muodostuu suurista piikikkäistä aivoista, joiden edessä hänellä on yksi silmä. Sekä ensimmäisessä pelissä että myös ''[[Metroid: Zero Mission|Zero Missionissa]]'' Mother Brain ei liiku, vaan pysyttelee lasikuvun sisällä tykkien ja uhkaajiin kohdistuvien tulirenkaiden suojellessa sitä. Vasta Mother Brainin toisessa esiintymisessä, ''[[Super Metroid|Super Metroidissa]]'', Samusin voitettua Mother Brainin normaalin muodon sarjan ensimmäisestä pelistä, se vajoaa maan sisään ja nousee hetken kuluttua takaisin pinnalle uuden, biomekaanisen vartalonsa kanssa, ja loppupuolella käyttää [[Samus Aran|Samusta]] vastaan kuolettavaa hypersädettä. Kun jättiläismetroid imee Mother Brainista kaiken energian Samukselle, siirtyy samalla hypersäde kyky, jonka avulla Samus tuhoaa Mother Brainin lopullisesti. Kun Mother Brain tuhoutuu, aktivoituu itsetuhomekanismi, joka hajoittaa planeetan ytimen ja näin tuhoaa koko Zebesin.
Planeetta [[Zebes]]in keskuksessa, Tourianissa, elävä Mother Brain muodostuu suurista piikikkäistä aivoista, joiden edessä hänellä on yksi silmä. Sekä ensimmäisessä pelissä että myös ''[[Metroid: Zero Mission|Zero Missionissa]]'' Mother Brain ei liiku, vaan pysyttelee lasikuvun sisällä tykkien ja uhkaajiin kohdistuvien tulirenkaiden suojellessa sitä. Vasta Mother Brainin toisessa esiintymisessä, ''[[Super Metroid|Super Metroidissa]]'', Samusin voitettua Mother Brainin normaalin muodon sarjan ensimmäisestä pelistä, se vajoaa maan sisään ja nousee hetken kuluttua takaisin pinnalle uuden, biomekaanisen vartalonsa kanssa, ja loppupuolella käyttää [[Samus Aran|Samusta]] vastaan kuolettavaa hypersädettä. Kun jättiläismetroid imee Mother Brainista kaiken energian Samukselle, siirtyy samalla hypersäde kyky, jonka avulla Samus tuhoaa Mother Brainin lopullisesti. Kun Mother Brain tuhoutuu, aktivoituu itsetuhomekanismi, joka hajottaa planeetan ytimen ja näin tuhoaa koko Zebesin.


Pelissä ''[[Metroid: Other M|Other M]]'' näytetään alussa takauma ''Super Metroidista'', jossa Samus taistelee Mother Brainia vastaan. Mother Brainia ei varsinaisesti nähdä edellä mainitun takauman jälkeen koko pelissä. Pelissä tosin tavataan ihmishahmoinen androidi nimeltään MB, joka on Mother Brainista kehitetty tekoäly tutkimusaseman väen voidakseen hallita Galaktisen Federaation bioaseiksi kasvatettuja klooneja. Mother Brainin tapaan MB on kumminkin kaikkien ongelmien takana.
Pelissä ''[[Metroid: Other M|Other M]]'' näytetään alussa takauma ''Super Metroidista'', jossa Samus taistelee Mother Brainia vastaan. Mother Brainia ei varsinaisesti nähdä edellä mainitun takauman jälkeen koko pelissä. Pelissä tosin tavataan ihmishahmoinen androidi nimeltään MB, joka on Mother Brainista kehitetty tekoäly tutkimusaseman väen voidakseen hallita Galaktisen Federaation bioaseiksi kasvatettuja klooneja. Mother Brainin tapaan MB on kumminkin kaikkien ongelmien takana.

Versio 28. elokuuta 2015 kello 07.23

Mother Brain pelissä Metroid: Zero Mission.

Mother Brain (マザーブレイン, Mazā Burein) (suom. Äitiaivo) on kuvitteellinen hahmo Nintendon luomassa Metroid-sarjassa. Hän on tunnettu Metroid-pelien loppuvastuksina.

Yleistä

Mother Brain nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 NESille julkaistussa Metroid-pelissä, jossa Mother Brain oli pelin viimeinen vastustaja. Mother Brain oli alun perin muinaisen Chozo-rodun luomus, jonka tarkoituksena oli kontroloida mielellään metroideja, jotka Chozo-rotu oli myös luonut SR-388 -planeetalle tarkoituksena hävittää X-parasiitit (ks. Metroid Fusion). Mother Brain kumminkin petti Chozot tehtyään liiton avaruuspiraattien kanssa ja varmisti näin Chozojen tuhoutumisen. Tämä kerrotaan virallisessa Metroid -mangassa.

Planeetta Zebesin keskuksessa, Tourianissa, elävä Mother Brain muodostuu suurista piikikkäistä aivoista, joiden edessä hänellä on yksi silmä. Sekä ensimmäisessä pelissä että myös Zero Missionissa Mother Brain ei liiku, vaan pysyttelee lasikuvun sisällä tykkien ja uhkaajiin kohdistuvien tulirenkaiden suojellessa sitä. Vasta Mother Brainin toisessa esiintymisessä, Super Metroidissa, Samusin voitettua Mother Brainin normaalin muodon sarjan ensimmäisestä pelistä, se vajoaa maan sisään ja nousee hetken kuluttua takaisin pinnalle uuden, biomekaanisen vartalonsa kanssa, ja loppupuolella käyttää Samusta vastaan kuolettavaa hypersädettä. Kun jättiläismetroid imee Mother Brainista kaiken energian Samukselle, siirtyy samalla hypersäde kyky, jonka avulla Samus tuhoaa Mother Brainin lopullisesti. Kun Mother Brain tuhoutuu, aktivoituu itsetuhomekanismi, joka hajottaa planeetan ytimen ja näin tuhoaa koko Zebesin.

Pelissä Other M näytetään alussa takauma Super Metroidista, jossa Samus taistelee Mother Brainia vastaan. Mother Brainia ei varsinaisesti nähdä edellä mainitun takauman jälkeen koko pelissä. Pelissä tosin tavataan ihmishahmoinen androidi nimeltään MB, joka on Mother Brainista kehitetty tekoäly tutkimusaseman väen voidakseen hallita Galaktisen Federaation bioaseiksi kasvatettuja klooneja. Mother Brainin tapaan MB on kumminkin kaikkien ongelmien takana.

Muuta

Mother Brain tavataan myös Kapteeni N -sarjakuvissa ja siihen perustuvassa animaatiosarjassa. Kummassakin hän on pääkonna. Animaatiosarjassa hänen äänenään toimi Levi Stubbs.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.