Ero sivun ”Tuote” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
p milloin-m
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
p lisää ongelmamallineita, todella surkea artikkeli
Rivi 1: Rivi 1:
{{korjattava|huono määritelmä (tuote voi esim. olla aineeton). Ei lähteitä. Ei relevanttia, perusteltua sisältöä vaan hämärää spekulointia}}
{{korjattava|huono määritelmä (tuote voi esim. olla aineeton). Ei lähteitä. Ei relevanttia, perusteltua sisältöä vaan hämärää spekulointia}}
'''Tuote''' on työn aineellinen lopputulos: aineellinen [[hyödyke]]. Tuote voi olla esimerkiksi tarvike tai raaka-aine. Nykyään tuotteet tuotetaan pääasiassa [[teollisuus|teollisesti]].
'''Tuote''' on työn aineellinen lopputulos: aineellinen [[hyödyke]]. Tuote voi olla esimerkiksi tarvike{{selvennä}} tai raaka-aine. Nykyään tuotteet tuotetaan pääasiassa [[teollisuus|teollisesti]].





Versio 14. elokuuta 2015 kello 08.25

Tuote on työn aineellinen lopputulos: aineellinen hyödyke. Tuote voi olla esimerkiksi tarvikeselvennä tai raaka-aine. Nykyään tuotteet tuotetaan pääasiassa teollisesti.


Tuotetta voidaan tarkastella useista eri näkökulmista:

  • Tuote on se, mitä yritys myy

Tällä tavalla määriteltynä tuote sisältää sekä fyysiset tuotteet, että palvelut

Tuotteesta on asiakkaalle hyötyä vain, jos se täyttää tehtävänsä. Asiakkaan kannalta tuotteen varsinainen tehtävä on siis keskeinen. Tästä syystä tuotteen käsitteeseen on syytä ottaa mukaan kaikki ne olennaiset osatekijät, jotka vaikuttavat tehtävän suorittamiseen. Tavaratuotteen osalta näitä osatekijöitä ovat varsinaisen fyysisen osan lisäksi tuotenimi, pakkaus, varaosapalvelu, käyttöohjeet, takuu ja huoltojärjestelmä. kenen mukaan?

Tuotetiedon hallintaa varten on kehitetty PDM-järjestelmiä. Tuotteella on myös määrätty elinkaari: määrittelyvaihe, suunnittelu, valmistus, huolto ja kunnossapito, ja poisto jätteeksi tai uudelleenkäyttöön. Tuotetiedon elinkaarihallintaan on viimeisten kymmenen vuoden aikanamilloin? kehitetty erityisiä PLM-järjestelmiä.kenen mukaan?

Katso myös