Ero sivun ”Yrkeshögskolan Arcada” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
pieni korjaus ja lähde opiskelijamäärälle
p (lisätty luokka)
(pieni korjaus ja lähde opiskelijamäärälle)
|toimipaikat = Helsinki
|toimitilat = Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 HELSINKI
|oppilasmäärä = 2 390 (vuonna 2014)<ref name="Tilastokeskus">[http://www.stat.fi/til/akop/2014/02/akop_2014_02_2014-11-14_fi.pdf Ammattikorkeakoulukoulutus 2014 (Suomen virallinen tilasto, pdf)] Tilastokeskus, stat.fi </ref>
|oppilasmäärä = 2 700
|kotisivu = [http://www.arcada.fi www.arcada.fi]
}}
[[Tiedosto:Cor-huset.jpg|thumb|Arcadan opiskelijakunnan kerhotalo Cor-huset.]]
'''Ammattikorkeakoulu Arcada''' (31.12.2013 saakka ''Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola'') on ruotsinkielinen, noin 2 700400 opiskelijan<ref name="Tilastokeskus"/> ja 190 työntekijän [[ammattikorkeakoulu]] [[Helsinki|Helsingin]] [[Arabianranta|Arabianrannassa]].
 
Arcada tarjoaa koulutusta ruotsiksi ja englanniksi: 17 ammattikorkeakoulututkintoa (bachelor/AMK) ja neljä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (master/YAMK). Arcadan koulutusaloihin kuuluu liiketalous, liikunta, media, kulttuuri, tekniikka ja sosiaali- ja terveysala. Koulutustoiminta on jaettu neljään yksikköön.
Arcadan toimenkuvaan kuuluu myös suorittaa yhteiskunnalle merkittävää tutkimus- ja kehitystyötä turvatakseen ruotsinkielisen työvoiman saatavuutta, sekä olemaan osallisena elävään kaksikielisyyteen Suomessa. Tutkimus- ja kehitystyö tapahtuu verkostoissa yhteistyössä tutkimusinstituuttien, korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa, sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tutkimus- ja kehitystoiminta on osa koulutusta ja keskitetty neljään strategisesti valittuun alueeseen:
* Kulttuuriala
 
* Toiminnalliset, tarkoituksenmukaiset materiaalit
 
* Liikealan kehitys ja tiedon analysointi
 
* Potilasturvallisuus, terveyden edistäminen ja sosiaalinen osallistuminen
 
== Arcadan opiskelijakunta ASK ==
Opiskelijakunta perustettiin 1997 ja on Arcadan opiskelijoiden etujärjestö. Opiskelijakunta työskentelee sekä paikallisella-, että kansallisella tasolla SAMOK (Suomen opiskelijakuntien liitto) -jäsenyyden kautta ja on edustettuna Arcadan eri organisaatioryhmissä. Arcadan opiskelijakunnan ASK:in lisäksi Arcadalla löytyy neljä ainejärjestöä: Commedia, HanSe Sf, HoSK ja TLK.
 
==Lähteet==
{{viitteet}}
 
==Aiheesta muualla==

Navigointivalikko