Ero sivun ”Edinburghin herttua” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh.
Rivi 1: Rivi 1:
__NOTOC__
__NOTOC__
'''Edinburghin herttua''', nimetty [[skotlanti]]laisen [[Edinburgh]]in kaupungin mukaan, on titteli, joka on perustettu kolmasti vuodesta 1726 lähtien [[Yhdistynyt kuningaskunta|Yhdistyneen kuningaskunnan]] ja [[Ison-Britannian kuningaskunta|Ison-Britannian kuningaskunnan]] kuninkaallisen perheen jäsenelle. Tittelin neljäs ja nykyinen haltija on [[Prinssi Philip, Edinburghin herttua|prinssi Philip]].
'''Edinburghin herttua''', nimetty [[skotlanti]]laisen [[Edinburgh]]in kaupungin mukaan, on periytyvä [[pääri|päärinarvo]], joka on perustettu kolmasti vuodesta 1726 lähtien [[Yhdistynyt kuningaskunta|Yhdistyneen kuningaskunnan]] ja [[Ison-Britannian kuningaskunta|Ison-Britannian kuningaskunnan]] kuninkaallisen perheen jäsenelle. Arvonimen neljäs ja nykyinen haltija on [[Prinssi Philip, Edinburghin herttua|prinssi Philip]].


== Arvonimen haltijat Ison-Britannian kuningaskunnassa ==
== Arvonimen haltijat Ison-Britannian kuningaskunnassa ==

Versio 21. heinäkuuta 2015 kello 02.19

Edinburghin herttua, nimetty skotlantilaisen Edinburghin kaupungin mukaan, on periytyvä päärinarvo, joka on perustettu kolmasti vuodesta 1726 lähtien Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ison-Britannian kuningaskunnan kuninkaallisen perheen jäsenelle. Arvonimen neljäs ja nykyinen haltija on prinssi Philip.

Arvonimen haltijat Ison-Britannian kuningaskunnassa

Ensimmäinen perustaminen 1726

Herttuanarvo periytyi Fredrikiltä hänen pojalleen prinssi Yrjölle, mutta lakkasi olemasta, kun prinssistä tuli kuningas Yrjö III vuonna 1760.[1]

Arvonimen haltijat Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneessä kuningaskunnassa

Toinen perustaminen 1866

Arvonimen saaja oli kuningatar Viktorian toiseksi vanhin poika, myöhemmin Saksi-Coburgin ja Gothan herttua. Prinssi Alfredin jälkeen arvonimi lakkasi olemasta, koska hänen ainoa poikansa prinssi Alfred (1874–1899) kuoli ennen isäänsä.[1]

Kolmas perustaminen 1947

Prinssi Philipin jälkeen arvonimi siirtyy hänen nuorimmalle pojalleen prinssi Edwardille.[2]

Lähteet

  1. a b c The Dukes of the Peerage of the United Kingdom: The Duke of Edinburgh ukdukes.co.uk-sivusto. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)
  2. The Duke of Edinburgh: Styles and titles Yhdistyneen kuningaskunnan hovi. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Duke of Edinburgh