Ero sivun ”Rock’n Vantaa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Merkkaus:  epäilyttävä linkki 
p Osbournehutch siirsi sivun Rock'n Vantaa uudelle nimelle Rock’n Vantaa: kh
(ei mitään eroa)

Versio 18. heinäkuuta 2015 kello 14.23

Rock’n Vantaa on Vantaan kaupunginmuseon tutkimushanke (2011–2014), joka tähtää vuonna 2014 avautuvaan rockaiheiseen näyttelyyn. Näyttelyn käsikirjoituksen pohjaksi on kerätty aineistoa vantaalaisesta nuorisobänditoiminnasta ja rockelämästä 1960-luvulta tähän päivään. Lähihistorian ja tämän päivän ilmiöiden dokumentointi ovat olennainen osa-alue museoiden toimintaa 2010-luvulla.


Hanke

Rock’n Vantaa -hankkeessa on haastateltu ammattimuusikoita, harrastuksenaan soittavia, taustavaikuttajia sekä festari- ja keikkayleisöä. Lähtökohtana on ollut, että haastateltujen henkilöiden nuoruusvuodet ja bänditoiminnan alku olisi tapahtunut Vantaalla tai Helsingin maalaiskunnassa. Haastateltuja on ollut yli 100. Rockaiheista aineistoa on kerätty myös havainnoimalla vantaalaisia rockfestareita ja -keikkoja sekä erilaisia treenitiloja. Aineistonkeruussa on tehty yhteistyötä Helsingin yliopiston kanssa.

Tärkeitä teemoja ovat olleet yhteistyö, vuorovaikutus ja yleisön osallistuminen. Yhtenä kohderyhmänä ovat olleet nuoret. Vantaalaisen Vaskivuoren koulun medialinja on tehnyt näyttelyyn dokumentteja oman koulunsa bänditoiminnasta. Vernissan animaatioasema ja Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden kädentaitopaja ovat toteuttaneet yhteistyössä fiktiivisiä nukkeanimaatioita, joissa nuoret ovat tulkinneet vantaalaista rockhistoriaa omista lähtökohdistaan käsin. Inspiraationlähteinä käsikirjoituksessa ovat olleet museolta saadut lehtileikkeet, rokkarihaastattelut ja valokuvat. Ensimmäinen animaatio, Korson Kapina 1965, julkaistiin tammikuussa 2013 ja toinen, Länsimäki 1985, toukokuussa 2013. Trilogian kolmas osa valmistuu 2014.

Näyttely

Näyttely on avoinna yleisölle Tikkurilan vanhalla asemalla toukokuusta joulukuuhun 2014. Rock’n Vantaa -näyttelyn avajaisten yhteyteen on suunnitteilla rockkonsertti, joka järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupungin tapahtuma- ja kaupunkikulttuuripalveluiden kanssa kaupunkijuhlien aikana.

Aiheesta muualla