Ero sivun ”Vector Prime” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 13: Rivi 13:
| paino =
| paino =
| muuntautumismuodot = ikivanha Cybertronilainen avaruusalus
| muuntautumismuodot = ikivanha Cybertronilainen avaruusalus
| esittäjä = [[Richard Newman]] (2005-2007)
| esittäjä = [[Richard Newman]] (2005-2007)<br />[[Troy Baker]] (2015)
}}
}}
'''Vector Prime''' on fiktiivinen hahmo ''[[Transformers]]''-universumissa. Hän on Tilan ja Ajan Vartija sekä yksi [[Kolmetoista Primea|13 alkuperäisestä Primesta]].
'''Vector Prime''' on fiktiivinen hahmo ''[[Transformers]]''-universumissa. Hän on Tilan ja Ajan Vartija sekä yksi [[Kolmetoista Primea|13 alkuperäisestä Primesta]].

Versio 16. kesäkuuta 2015 kello 17.35

Vector Prime
Vector Prime sarjassa Transformers: Cybertron
Vector Prime sarjassa Transformers: Cybertron
Ensiesiintyminen Transformers: Cybertron (2005)
Henkilötiedot
Koko nimi Vector Prime
Ryhmäsidokset Primet, Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot ikivanha Cybertronilainen avaruusalus
Näyttelijä(t) Richard Newman (2005-2007)
Troy Baker (2015)

Vector Prime on fiktiivinen hahmo Transformers-universumissa. Hän on Tilan ja Ajan Vartija sekä yksi 13 alkuperäisestä Primesta.

Transformers: Cybertron

Hän ilmaantui Cybertronille miljoonien vuosien jälkeen, kun Unicronin kipinästä syntynyt musta aukko uhkasi Cybertronia. Tavattuaan Optimus Primen, hänestä tuli oitis tämän oikeankädenmies. Vector Primen mukana kulki neljä Mini-Conia: Jolt, Six-Speed, Reverb ja Safeguard (Vector Primen henkilökohtainen apuri).[1] Lisäksi Vector Prime kantaa aina mukanaan miekkaa nimeltä Rhisling, jonka avulla hän kykeni hallitsemaan aika-avaruutta.

Vector Primella kyky muuttaa ajan virran suuntaa.[2] Kun Galvatron oli saanut käsiinsä Omegalukon sekä kaikki neljä Cyberplaneetta-avainta ja palasi takaisin oikeaan ulottuvuuteen, Optimus Prime, Vector Prime ja muut Autobotit yrittävät tehdä avaruussiltaa, koska oikea silta sulkeutui. Sitten päätettiin, että Vector Prime kääntää ajan virran, mutta siinä oli yksi huono juttu, että se maksaa hänen henkensä, mutta niin tehtiin. Tehdessään sen Vector Prime hajosi ja meni ajan toiselle puolle.[3] Mutta hän ilmestyy myöhemmin kolmesti Optimus Primelle. Ensin hän ilmestyy auttaakseen Optimusta estämään Omegalukkoa ajautumasta mustaan aukkoon. Toisen kerran hän ilmestyy antamaan Rhislingin Optimukselle, jotta tämä voisi tuhota Galvatronin sen avulla. Kolmannen kerran hän ilmestyy sarjan lopussa, kun Optimus valmistautuu lähtemään Cybertronilta aloittamaan uuden tehokkaan avaruussiltajärjestelmän rakentamista.[4]

Aligned-jatkumo

Vector Prime esiintyi Aligned-jatkumoon sijoittuvissa kirjoissa Transformers: Exodus ja Transformers: Exiles. Hän kantoi aseinaan Solus Primen takomia Ajan teriä (engl. Blades of Time). Liege Maximon petoksen jälkeen hän päätti vetäytyä itse luomaansa tasku-ulottuvuuteen. Hän jätti Ajan terät sitä ennen Nexus Primen käsiin. Kun Optimus löysi Ajan terät, hän tapasi Vector Primen, joka suostui auttamaan Autobotteja. Vector Prime puolestaan yllättyi kuullessaan Alpha Trionin elävän yhä.[5]

Viitteet

  1. Transformers: Cybertron jakso 1, "Takaisku"
  2. Transformers: Cybertron jakso 9, "Aika"
  3. Transformers: Cybertron jakso 47, "Vartija"
  4. Transformers: Cybertron jaksot 49–51
  5. Transformers: Exiles

Aiheesta muualla