Ero sivun ”The Sims 3” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 112: Rivi 112:
| Mahdollisuus luoda jo Simin luonnissa keiju, vampyyri, ihmissusi tai noita (henki saatavilla vain jos omistaa Superstaran), sekä kunkin yliluonnollisen hahmon erikoistoiminnot
| Mahdollisuus luoda jo Simin luonnissa keiju, vampyyri, ihmissusi tai noita (henki saatavilla vain jos omistaa Superstaran), sekä kunkin yliluonnollisen hahmon erikoistoiminnot
| Moonlight Falls
| Moonlight Falls
| Noita, ihmissusi, zombi, henki (Superstar) ja keiju
| Noita, ihmissusi, zombi, henki (Superstara) ja keiju
| Ennustaja
| Ennustaja
| Jelly Beanit, kummittelukirous
| Jelly Beanit, kummittelukirous

Versio 3. kesäkuuta 2015 kello 14.21

The Sims 3
Kehittäjä The Sims Studio
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Steam, Google Play ja App Store
Suunnittelija Rod Humble
Säveltäjä Steve Jablonsky
Pelisarja The Sims
Pelimoottori RenderWare
Julkaistu
Lajityyppi simulaatio
Pelimuoto yksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T
PEGI: 12
Alusta Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, iOS, Nintendo DS, PlayStation Portable, Windows Phone, Android,
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto DVD, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Vaatimukset
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Sims 3 on Electronic Artsin kehittämä ja alun perin vuonna 2009 Microsoft Windowsille ja OS X:lle julkaisema simulaatiopeli. Myöhemmin pelistä on tehty myös versiot PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle, Wiille ja Nintendo DS:lle.

Pelin perusidea on sama kuin pelisarjan aiemmissa osissa. Pelaaja huolehtii hahmonsa, simin, perustarpeista ja ohjaa tämän elämää. Pelaaja voi ohjata simiään täysin haluamaansa elämänsuuntaan ja toteuttaa simin haaveita kotona ja saumattomassa naapurustossa.

The Sims 3:n julkaisu oli EA:lle taloudellisesti hyvin merkittävä, sillä peliä myytiin ensimmäisellä viikolla 1,4 miljoonaa kappaletta.[1]

Pelaaminen

Pelissä noudatetaan aikaisemmista The Sims -sarjan osista tuttua kaavaa, jossa pelaajan tulee huolehtia luomansa hahmon eli simin perustarpeista, mikä on kuitenkin sarjan edellisiin peleihin verrattuna pienemmässä roolissa. Tämä antaa simeille enemmän aikaa liikkua ulkona ja viettää vapaa-aikaa kokonaisen kaupungin kokoisella pelialueella muun elämisen ohella. Simit voivat valita monia erilaisia uria, kuten urheilu-uran ja sotilasuran. Simit kehittyvät urallaan riippuen siitä miten pelaaja vaikuttaa simiin ja sen kykyihin. Pelaaja voi valita mitä sim tekee ollessaan töissä, esimerkiksi tekeekö sim ahkerasti töitä vai seurusteleeko työtovereidensa kanssa. Jos sim tekee työnsä tarpeeksi hyvin ja kehittyy työssään, tämä voi saada ylennyksen, palkankorotuksen tai parantaa suhteitaan pomoonsa. Taidot auttavat simejä uralla, kotona sekä sosiaalisesti. Taitojen kehittäminen on olennainen osa peliä.

Pelialue on pieni kaupunki, jossa on erilaisia asuntoalueita, työpaikkoja ja yhdistyksiä, sekä vapaa-ajan viettopaikkoja joissa simit voivat viettää aikaa. Pelialuetta voi muokata osittain haluamakseen; taloja ja puistoja voi rakentaa itse ja valmiita asuntoja sekä yhteisötontteja voi lisätä haluamilleen paikoille.

Uusiin ominaisuuksiin pelissä kuuluu aiempaa viisaampi tekoäly. Kun pelaaja keskittyy yhteen talouteen, muissa talouksissa simit kehittyvät aiempaa viisaamman tekoälyn ansiosta omin päin; ikääntyvät, menevät naimisiin, hankkivat lapsia, käyvät töissä jne. pitäen kaupungin elävänä. Tämä antaa mahdollisuuden myös seurata simin elämää vaikka tämä muuttaisi pois kotoa. Simeillä on myös matkapuhelimet, joilla he pystyvät ottamaan kuvia sekä soittamaan muille simeille ja palvelunumeroihin. Myös simien raskausaika on tehty aiempaa realistisemmaksi: sim kokee raskauden aikana esimerkiksi pahoinvointia ja selkäkipuja. Simeillä on myös mahdollisuus synnyttää sairaalassa. Myös uutena ominaisuutena pelissä on onnellisuuspisteet, jotka korvasivat The Sims 2:n toiveet ja pelot. Toteuttamalla simien haaveita pelaaja voi kerätä simeille onnellisuuspisteitä ja parantaa heidän mielialaansa. Yksinkertaisimpien haaveiden toteuttamisesta saa vain vähän onnellisuuspisteitä, kun taas suurien, huomattavasti simin elämään vaikuttavien haaveiden toteuttamisesta voi saada erittäin paljon onnellisuuspisteitä.

19. maaliskuuta 2008 Electonic Arts paljasti lisää uudistuksia peliin, joihin kuului myös naapuruston tutkiminen. Ensimmäistä kertaa pelisarjassa pelaajan simit voivat avoimesti kulkea kotiensa ulkopuolella. Kuljeskelun voi suorittaa joko jalan, polkupyörällä, autolla tai taksilla. Samalla ilmoitettiin, että pelissä ei olisi enää latausikkunoita. Peliin voi ostaa tavaraa SimPoints-pisteillä pelin verkkosivuilta. Internetin kautta pelaajat voivat myös vaihtaa tavaraa muiden pelaajien kanssa ja laittaa sivustolle itse muokkaamiaan esineitä, joita toiset pelaajat voivat ladata ilmaiseksi.

Luomistyökalut

Pelissä on uudenlainen hahmon- eli siminluontitila, jossa on aiempaa yksityiskohtaisempi mahdollisuus muokata simiä, muun muassa mahdollisuus valita kenkien väri ja malli sekä muokata kasvonpiirteitä sekä ihon ja silmien väriä hyvin yksityiskohtaisesti. Pelaaja voi valita similleen yhteensä viisi luonteenpiirrettä. Luonteenpiirteet vaikuttavat simin haaveisiin, joiden suorittamisella pelaaja ansaitsee onnellisuuspisteitä. Onnellisuuspisteillä voi ostaa simeille erilaisia palkintoja, jotka helpottavat pelaamista. Simien vartalotyyppejä voi nyt vanhan kahden vartalotyypin sijaan muuttaa kaksiosaisella liukusäätimellä, joista toinen säätää painoa ja toinen lihasmassaa.

Painoa ja lihaksikkuutta on myös mahdollista muuttaa jälkikäteen simin elämäntavoilla. Pelissä on miehille ja naisille molemmille kolme erilaista ääntä, joiden korkeutta voi säätää liukusäätimellä. Simille voi myös valita lempimusiikin, -ruoan ja -värin sekä horoskoopin ja elämäntavoitteen, jota sim voi yrittää saavuttaa. Sims 3:ssa voi myös aiempien sarjan pelien tapaan luoda kokonaisia perheitä, joihin täytyy kuulua vähintään yksi aikuinen. Muuten simien iän voi valita vapaasti vaihtoehdoista, joihin kuuluu vauva, taapero, lapsi, teini, nuori aikuinen, aikuinen ja vanhus. Lisää luonteenpiirteitä voi valita similleen tämän vanhetessa ja simin ollessa aikuinen näitä piirteitä voi vaihtaa mikäli on ansainnut tarpeeksi onnellisuuspisteitä.

Uutena ominaisuutena on, että kaikki pelin vaatteet ovat suoraan simien käytettävissä, eikä niitä tarvitse enää ostaa. Vaatetus on jaettu viiteen kategoriaan; arkiseen, juhlalliseen ja urheilulliseen vaatetukseen sekä yö- ja uintivaatetukseen. Jokaisessa kategoriassa simille voi valita erikseen asusteet ja kengät. Vaatetuksen ja asusteiden väriä ja kuviointia voi muokata haluamakseen.

Pelissä on myös mahdollisuus suunnitella simin talo kokonaan itse. Pelaaja voi itse valita esimerkiksi sohvien, seinien, pöytien ja ikkunoiden kuviointeja sekä niiden väritystä. Pelaaja voi myös pukea siminsä vastaamaan huonekalujen värejä. Uutena ominaisuutena on myös mahdollisuus rakentaa aiempaa isompia taloja, joihin voi rakentaa myös kellarin.

Peliin on julkaistu yksitoista eri lisäosaa: Maailmanmatkaaja, Unelmaduuni, Iltahuvit, Täyttä Elämää, Lemmikit, Superstara, Supernatural,Vuodenajat, Yliopistoelämää, Paratiisisaari ja Tulevaisuuteen sekä seitsemän kamasettiä. Maailmanmatkaajassa on mahdollisuus matkustaa Egyptiin, Ranskaan ja Kiinaan. Täyttä elämää -lisäosa sisältää lukuisia uusia toimintoja kaikille ikäasteille. Kaikissa lisäosissa ja kamaseteissä tulee kuitenkin aina mukana teemaan liittyviä vaatteita ja esineitä. Luksuslukaali on kamasetti, joka tarjoaa paljon moderneja huonekaluja. Unelmaduuni tarjoaa monia uusia ammatteja, kuten palomiehen, stylistin ja haamujenmetsästäjän. Jos pelaaja valitsee esimerkiksi palomiehen ammatin, simiä pitää ohjata sammuttamaan tulipaloja. Simit eivät tee enää töitään itsellään muuten kuin alkuperäisissä ammateissaan. Baana Auki -kamasetissä tulee mukana erilaisia autoiluun liittyviä tavaroita ja asusteita. Pihaparatiisi on kamasetti, joka sisältää ulos tarkoitettua tavaraa, kuten ulkokeittiö.

Julkaisu

Esikatselua

Seitsemännessä The Sims 2:n lisäosassa, Vapaa-ajassa, The Sims 3:n tuottaja Rod Humble tuli antamaan pelaajan ohjaamalle juuri aloitetulle sim-perheelle paketin. Paketista paljastui tietokone, jossa oli peli The Sims 3 asennettuna. Tietokonetta ja peliä ei voi ostaa tuoteluettelosta normaaliin tapaan. Simit voivat pelata tietokoneella peliä, mutta pelaaja ei voi vaikuttaa pelin kulkuun.

Beta-version leviäminen

The Sims 3:n betaversio levisi internetiin toukokuun lopulla ja sitä ladattiin laittomasti Torrent-sivustolta lähes 180 000 kertaa neljän päivän aikana[2]. Electronic Arts ilmoitti betaversion olevan vajavainen ja sisältävän useita pelaamista haittaavia teknisiä ongelmia, niin sanottuja bugeja.[2]

Lisäosat ja kamasetit

Lisäosat

Nimi Kehittäjä Julkaisupäivä Uudet ominaisuudet Uudet sijainnit Uuden NPC:t Uudet urat Uusia tapoja kuolla
Maailmanmatkaaja EA Black Box
The Sims Division
NA 17. marraskuuta 2009
EU 20. marraskuuta 2009
Uusia taitoja, mahdollisuus matkata eri maissa, maamerkkien etsiminen, seikkailu Ranska, Egypti ja Kiina Ranskalaiset, egyptiläiset, kiinalaiset, muumiot Valokuvaaja Muumion kirous
Unelmaduuni EA Black Box
The Sims Division
NA
1. kesäkuuta 2010
EU
4. kesäkuuta 2010
Mahdollisuus seurata simejä töissä Twinbrook Twinbrooklaiset, simbotit Palomies, arkkitehti, tatuointitaiteilija, keksijä, yksityisetsivä, haamujenmetsästäjä, stylisti, tohtori, veistäjä Meteoriitit
Iltahuvit The Sims Division NA 26. lokakuuta 2010
EU 29. lokakuuta 2010
Mahdollisuus käydä treffeillä sekä päästä sisään baareihin ja klubeihin, uusia instrumentteja Bridgeport Vampyyrit, bridgeportilaiset, fanit, paparazzit Baarimikko, elokuvaohjaaja, näyttelijä, julkisuudenhenkilö Janoon (vain vampyyrit)
Täyttä Elämää The Sims Studio/EA Play NA 31. toukokuuta 2011
EU 3. kesäkuuta 2011
Uusia tavaroita (kierreportaat, vesiliukumäet), uusia uria ja ominaisuuksia (kuten piloja, keski-iän kriisejä, karvoitus) sekä uusia juhlia (synttärit, polttarit, häät, kotibileet, muistoja, valmistujaiset, mielikuvitusleikkejä) Tanssijat, mielikuvitusystävät Perhepäivähoitaja
Lemmikit The Sims Studio/EA Play NA 18. lokakuuta 2011
EU 21. lokakuuta 2011
Uusia tavaroita (lemmikeille, villieläimiä sekä terraarioita Appaloosa Plains Koirat, kissat, hevoset, pesukarhut, peurat, hamsterit, marsut, kilpikonnat, käärmeet sekä muut uudet villieläimet
Superstara The Sims Studio/EA Play NA 9. maaliskuuta 2012
EU 13. maaliskuuta 2012
Uusia esiintymispainotteisia ominaisuuksia: ryhdy laulajaksi, akrobaatiksi tai taikuriksi ja tee Simistäsi maailmanlaajuinen tähti esiintymällä: kerää rahaa kaduilla esiintymällä tai baareissa ja puistoissa Starlight Shores Keikkajärjestäjä Laulaja, Akrobaatti ja Taikuri sementöityminen (taikurit)
Supernatural (suom.Yliluonnollinen”) The Sims Studio/EA Play NA 4. syyskuuta 2012
EU 6. syyskuuta 2012
Mahdollisuus luoda jo Simin luonnissa keiju, vampyyri, ihmissusi tai noita (henki saatavilla vain jos omistaa Superstaran), sekä kunkin yliluonnollisen hahmon erikoistoiminnot Moonlight Falls Noita, ihmissusi, zombi, henki (Superstara) ja keiju Ennustaja Jelly Beanit, kummittelukirous
Vuodenajat The Sims Studio/EA Play NA 13. marraskuuta 2012
EU 15. marraskuuta 2012
Lumilautailu, mahdollisuus säätää vuodenaikoja, juhli eri säiden juhlia: kevätrieha, syysrieha, pelottelupäivä, talvirieha. Alienit Kylmyys, ukkonen
Yliopistoelämää Maxis NA 5. maaliskuuta 2013
EU 7. maaliskuuta 2013
Mahdollisuus osallistua mielenosoituksiin, katutaidekokeiluihin. Flirttailu kokkobileissä, verkostoitumista ja keilailu. Yliopisto ViherSim Taidekriitikko, Urheilu agentti, Videopelien kehittäjä Automaatin allejääminen, Kuolemasta mielenosoittaminen.
Paratiisisaari Maxis NA 25. kesäkuuta 2013
EU 27. kesäkuuta 2013
Mahdollisuus asua asuntolaivassa, rakentaa ja suunnitella oma lomakohde, sukeltaa ja löytää aarteita ja uusia kohteita, hurjastella pikaveneillä, vesihiihtää. Isla Paradiso Merenneito Hengenpelastaja Hai syö sinut
Tulevaisuuteen Maxis NA 22. lokakuuta 2013
EU 24. lokakuuta 2013
Mahdollisuus matkustaa tulevaisuuteen. Arcadia Landing Plumbotit

Kamasetit

Kamasetit ovat pienempiä lisäosia, jotka lisäävät peliin uusia tavaroita, kuten vaatteita ja huonekaluja, mutta eivät muuta tai lisää peliin ominaisuuksia.

Nimi Kehittäjä Julkaisupäivä Tavarat
Luksuslukaali Kamasetti EA Montreal
The Sims Division
NA 2. helmikuuta 2010
EU 5. helmikuuta 2010
Viihde-elektroniikkaa, huonekaluja ja muotivaatteita. Pelisarjan 10-vuotislahjana lisäksi kolme esinettä peleistä The Sims ja The Sims 2.[3]
Baana auki Kamasetti EA Montreal NA 7. syyskuuta 2010

EU 10. syyskuuta 2010

Ajoneuvoja, huonekaluja, sisustusesineitä, kampauksia sekä koristeita.[4]
Pihaparatiisi Kamasetti EA Montreal NA 1. helmikuuta 2011

EU 3. helmikuuta 2011

Tavaroita takapihalle, esimerkiksi kuumavesialtaita, pihakeittiöitä, vaatteita grillijuhliin ym.[5]
Keskustan Kuhinaa Kamasetti EA NA 26. heinäkuuta 2011
EU 28. heinäkuuta 2011
Uusia paikkoja kuten kuntosali, leikkikenttä, kirjasto ja pesula, sekä ja uusia tavaroita ja vaatteita.
Makkari ja Kylppäri Kamasetti EA NA tammikuu 2012
EU 26. tammikuuta 2012
Uusia moderneja esineitä ja vaatteita
Katy Perry Herkkuhetki EA NA kesäkuuta 2012
EU 7. kesäkuuta 2012
Värikkäitä sisustusesineitä, kampauksia ja vaatteita.
Diesel EA NA 10. heinäkuuta 2012

EU 12. heinäkuuta 2012

Uusia vaatteita ja esineitä Dieseliltä.

Lähteet

Aiheesta muualla