Ero sivun ”Messerschmitt-Bölkow-Blohm” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Messerschmitt-Bölkow-Blohm''' [[GmbH]] (lyhenne '''MBB''') oli [[saksa]]lainen [[ilmailu]]- ja avaruustekniikan [[konserni]].
'''Messerschmitt-Bölkow-Blohm''' [[GmbH]] (lyhenne '''MBB''') oli [[saksa]]lainen [[ilmailu]]- ja avaruustekniikan [[konserni]].


Messerschmitt-Bölkow-Blohm syntyi vuonna 1968 ,kun [[Bölkow GmbH]] ja [[Messerschmitt AG]] yhdistyivät. Tähän yhtymään liittyi vuonna 1969 vielä [[Hamburger Flugzeugbau GmbH]], joka oli laivoja ja lentokoneita valmistavan [[Blohm & Voss]]in tytäryritys. Vuonna [[1989]] [[Daimler-Benz AG]] hankki MBB:n ja siitä tuli DB:n tytäryritys [[DASA]]. Vuonna [[2000]] DASA muuntui osaksi [[EADS]]ia. MBB kuten DASA oli Saksan suurin varusteluteollisuusyritys.
Messerschmitt-Bölkow-Blohm syntyi vuonna 1968 ,kun [[Bölkow GmbH]] ja [[Messerschmitt]] AG yhdistyivät. Tähän yhtymään liittyi vuonna 1969 vielä [[Hamburger Flugzeugbau GmbH]], joka oli laivoja ja lentokoneita valmistavan [[Blohm & Voss]]in tytäryritys. Vuonna [[1989]] [[Daimler-Benz AG]] hankki MBB:n ja siitä tuli DB:n tytäryritys [[DASA]]. Vuonna [[2000]] DASA muuntui osaksi [[EADS]]ia. MBB kuten DASA oli Saksan suurin varusteluteollisuusyritys.


===Tuotteet===
===Tuotteet===

Versio 14. elokuuta 2006 kello 08.47

Messerschmitt-Bölkow-Blohm GmbH (lyhenne MBB) oli saksalainen ilmailu- ja avaruustekniikan konserni.

Messerschmitt-Bölkow-Blohm syntyi vuonna 1968 ,kun Bölkow GmbH ja Messerschmitt AG yhdistyivät. Tähän yhtymään liittyi vuonna 1969 vielä Hamburger Flugzeugbau GmbH, joka oli laivoja ja lentokoneita valmistavan Blohm & Vossin tytäryritys. Vuonna 1989 Daimler-Benz AG hankki MBB:n ja siitä tuli DB:n tytäryritys DASA. Vuonna 2000 DASA muuntui osaksi EADSia. MBB kuten DASA oli Saksan suurin varusteluteollisuusyritys.

Tuotteet

MBB valmisti myös tuulivoimaloita.