Ero sivun ”No Line on the Horizon” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lisäys mallineeseen
p →‎Kansi: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link GA|en}} using AWB (10903)
Rivi 56: Rivi 56:
[[Luokka:U2:n albumit]]
[[Luokka:U2:n albumit]]
[[Luokka:Vuoden 2009 albumit]]
[[Luokka:Vuoden 2009 albumit]]
[[Luokka:Brian Enon tuottamat albumit]] {{Link GA|en}}
[[Luokka:Brian Enon tuottamat albumit]]

Versio 25. huhtikuuta 2015 kello 02.05

No Line on the Horizon
U2
Studioalbumin No Line on the Horizon kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  2007–2008
 Julkaistu 27. helmikuuta 2009
 Tuottaja(t) Brian Eno, Daniel Lanois
 Tyylilaji Rock, Vaihtoehtorock
U2:n muut julkaisut
How to Dismantle an Atomic Bomb
2004
No Line on the Horizon
2009
Songs of Innocence
2014

No Line on the Horizon on irlantilaisen rock-yhtyeen U2:n kahdestoista studioalbumi. Albumi julkaistiin 27. helmikuuta 2009. Albumi on ensimmäinen täyspitkä vuoden 2004 How to Dismantle an Atomic Bomb:in jälkeen. Tämä on myös pisin aika kahden U2:n levyn välillä.

U2 ilmoitti heinäkuussa 2006 aloittavansa työskentelyn uuden studioalbumin parissa, jonka tuottajaksi palkattiin Rick Rubin. Rubin sai kuitenkin lähteä vuodenvaihteen jälkeen ja uusiksi tuottajiksi hankittiin Brian Eno ja Daniel Lanois, joilla on menestyksellinen historia U2:n kanssa.

Rubinin kanssa U2 julkaisi kokoelmalevyn U218 Singles, jolla oli kaksi uutta kappaletta: Window In The Skies ja amerikkalaisen punk-yhtye Green Dayn kanssa levytetty The Saints Are Coming. Uuden levyn piti noudattaa "perinteistä ja puhdasta kitaralla soitettua rockia", mutta yhtye itse ei ollut tähän tyytyväinen vaan halusivat uudistaa musiikkiaan.

No line on the Horizonia tehtiin neljässä eri kaupungissa ja sen oli tarkoitus ilmestyä alun perin marraskuussa 2008, jolloin yhtye oli jo tehnyt 50-60 kappaletta. Julkaisua viivästettiin, koska bändin jäsenet halusivat vielä jatkaa kirjoittamista.

Ennen levyn julkaisua U2 on kertonut levyyn vaikuttaneen oleskelu Fezissa, Marokossa sekä yhteistyö Enon ja Lanoisin kanssa. Nämä asiat ovat johtaneet siihen, että levy on kokeellisempi kuin kaksi aikaisempaa. Julkaisun jälkeen No line on the Horizon keräsi positiivisia arvioita kriitikoilta, vaikka osa olikin pettynyt siihen, ettei levy ollutkaan niin kokeellinen kuin oli odotettu. Levyn myötä yhtye teki vuonna 2009 stadionkiertueen nimeltä U2 360° Tour, mikä jatkuu myös vuonna 2010. Huhutaan myös uudesta levystä nimeltä Songs of Ascent.

Albumi julkaistiin useassa eri muodossa. Tavallisten cd-levyn ja LP-vinyylin lisäksi rajoitettuun myyntiin tulee nk. digipak-versio, joka sisältää lyriikkavihkon, latausoikeuden mp4-muotoiseen Anton Corbjinin lyhytfilmiin ja julisteen. Suurempi "box" tuli myyntiin myöhemmin ja se sisältää albumin, Anton Corbjinin lyhytfilmin Linear, julisteen ja 64-sivuisen kovakantisen kirjan.

Albumilta on julkaistu kolme singleä, "Get on Your Boots", "Magnificent" ja "I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight".

Kappalelista

  • 1. No Line on the Horizon
  • 2. Magnificent
  • 3. Moment of Surrender
  • 4. Unknown Caller
  • 5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
  • 6. Get on Your Boots
  • 7. Stand Up Comedy
  • 8. Fez – Being Born
  • 9. White as Snow
  • 10. Breathe
  • 11. Cedars Of Lebanon

Bonusraita Australia, Japani ja iTunes:

  • 12. No line on the Horizon 2

Bonusraita iTunes ennakkotilaus:

Kansi

Albumin kansi on japanilaisen valokuvaajan Hiroshi Sugimoton valokuva, jossa taivas ja meri kohtaavat.