Ero sivun ”Luistonesto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
58 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
lisäsin kaksi linkkiä
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
(Lisäsin toisen tavallisissa autoissa hyvin yleisen toimintatavan luistonestolle, eli sutivien pyörien jarruttamisen tasauspyörästön lukituksen "simuloimiseksi".)
(lisäsin kaksi linkkiä)
Luistonesto autoissa voi toimia ainakin kahdella eri periaattella. Luistonestojärjestelmä voi parantaa sutivien pyörien pitoa rajoittamalla moottorin tehoa, jolloin pyörä pyörii hitaammin ja pitää paremmin.
 
Toinen yleinen toimintaperiaate luistonestolle on avoimella [[Tasauspyörästön lukko|tasauspyörästöllä]] varustetussa autossa, jolloin luistonestojärjestelmä voi jäljitellä [[Tasauspyörästön lukko|tasauspyörästön lukon]] toimintaa jarruttamalla liian nopeasti pyöriviä pyöriä. Esimerkiksi jos toisen puolen pyörä on jäällä ja toinen asfaltilla, jäällä oleva pyörä sutii avoimen tasauspyörästön vuoksi ja voima ei välity tiehen. Tällöin luistonestojärjestelmä voi jarruttaa jäällä tyhjää pyörivää pyörää, jonka seurauksena pitävällä pinnalla oleva pyörä alkaa pyöriä ja viedä autoa eteenpäin.
 
Myös rautateillä järjestelmää on käytetty: [[Dr13]] -vetureissa on ns. suurtartuntajärjestelmä joka estää pyörien ympärilyönnin joko tehonvähennyksellä tai automaattisella hiekoituksella.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko