Ero sivun ”Ruokapankki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
23 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
p
pieniä kieliasukorjauksia
[katsottu versio][katsottu versio]
p (Botti poisti 1 Wikidatan sivulle d:Q113603 siirrettyä kielilinkkiä)
p (pieniä kieliasukorjauksia)
'''Ruokapankki''' on [[yleishyödyllinen]] hyväntekeväisyysjärjestö, joka jakaa ruokaa niille, joilla ei ole varaa ostaa sitä tarpeeksi itselleen. Ruokapankkien jakama ruoka päätyisi yleensä kaatopaikalle ilman ruokapankkitoimintaa.
 
USA:ssaYhdysvalloissa ja Australiassa ruokapankit toimivat tavallisesti varasto-menetelmällävarastomenetelmällä. Ne toimivat ruokavarastoina, jaeli eivät suoraan jaa ruokaa nälkäisille. Ne keräävät, lajittelevat ja tarkistavat laadun, jonka jälkeen ruokapankitne jakavat neruoan yhteisöjen asiamiehille, soppakeittiöille, kodittomien suojille, sekä orpokodeille ja -kouluille.
 
Samaan tapaan toimii Tanskan ruokapankki ([[FødevareBanken]]), jonka rahoitti alkuun Tanskan sosiaaliministeriö. Suomen sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston johtaja Kari Ilmonen, toteaa Ylen A-studio-ohjelmassa asiasta: "Ei ole [[sosiaalipolitiikka|sosiaalipoliittisesti]] perusteltua eikä tarkoituksenmukaista sisällyttää ruoka-aputoimintaan liittyviä avustuksia osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusjärjestelmäämme." Vihreiden eurovaaliehdokas ja tutkija toi ruokapankki-aiheen esille Suomessa blogissaan kotisivullaan ja uusisuomi.fi-blogikirjoituksessaan.
Ruokapankin toimittama ruoka, on ruokaa joka muuten päätyisi kaatopaikoille.
 
Samaan tapaan toimii Tanskan ruokapankki ([[FødevareBanken]]), jonka rahoitti alkuun Tanskan sosiaaliministeriö. Suomen sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston johtaja Kari Ilmonen, toteaa Ylen A-studio-ohjelmassa asiasta: "Ei ole [[sosiaalipolitiikka|sosiaalipoliittisesti]] perusteltua eikä tarkoituksenmukaista sisällyttää ruoka-aputoimintaan liittyviä avustuksia osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusjärjestelmäämme." Vihreiden eurovaaliehdokas tutkija toi ruokapankki-aiheen esille Suomessa blogissaan kotisivullaan ja uusisuomi.fi-blogikirjoituksessaan.
 
Tanskan ruokapankki toimii [[Kööpenhamina]]ssa ja [[Aarhus]]issa. Se kuuluu Ruokapankkien eurooppalaiseen keskusjärjestöön (European Federation of Food Banks).
 
==Aiheesta muualla==
* [eurofoodbank.eu/portail/index.php?lang=en Euroopan ruokapankki] {{En}}
 
==Lähteet==
2 589

muokkausta

Navigointivalikko