Ero sivun ”My Little Pony: Ystävyyden taikaa” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kirjoitusvirheitä
p (→‎Fanikunta: aluperin → alun perin)
(Kirjoitusvirheitä)
Sarja seuraa Twilight Sparkle -nimistä [[yksisarvinen|yksisarvista]], jonka tämän opettaja ja mentori, prinsessa Celestia, lähettää Ponyvilleen opiskelemaan [[ystävyys|ystävyyden]] saloja. Twilight Sparkle on aluksi skeptinen asian suhteen, sillä tätä kiinnostaa enemmän opiskelu, kuin ystävien saaminen. Ponyvilleen saapuessaan, Twilight Sparkle ystävystyy viiteen hyvin erilaiseen poniin, joista jokainen edustaa omalla tavallaan ystävyyden erilaisia osa-alueita. Twilightin uusia ystäviä, ja sarjan viisi muuta päähenkilöä, ovat [[Pegasos|Pegasokset]] Rainbow Dash ja Fluttershy, maaponit AppleJack ja Pinkie Pie, sekä pääkuusikon toinen yksisarvinen Rarity.
 
Twilight Sparkle huomaa, että vanhan ennustuksen mukaan, Kuuhun kauan sitten karkotettu, Nightmare Moon -niminen paha poni on tekemässä paluuta, ja langettamassa Equestrian maan ikuiseen yöhön. Twilight Sparkle lähtee yhdessä uusien ystäviensä kanssa etsimään Harmonian Elementtejä, mystisiä taikaesineitä, joiden avulla Nightmare Moonin voi pysäyttää. matkanMatkan aikana Nightmare Moon kokoaa kuusikon tielle esteitä ja vaaroja, mutta toisiinsa turvaten he selviytyvät vaaroista. Twilight Sparkle ymmärtää, että Harmonian Elementit ovat hänessä ja hänen ystävissään itsessään, ja voitettuaan Nightmare Moonin, Twilight Sparkle saa luvan jäädä Ponyvilleen asumaan, ja oppimaan lisää uusien ystäviensä avulla.
 
Sarjan jaksot keskittyvät pääsääntöisesti päähenkilöiden arkipäiväiseen elämään Ponyvillessä ja sen ympäristössä, ratkoen arkipäivän ongelmia ja kommelluksia. tapahtumienTapahtumien keskiössä on yksi pääkuusikon jäsenistä, ja tai joskus jopa kaikki, ja useimmissa jaksoissa on jokin ystävyyteen tai jokapäiväiseen elämään liittyvä opetus. Ensimmäisellä kaudella varsinkin ponit lähettivät usein kirjeitä prinsessa Celestialle, opittuaan jotain uutta ystävyydestä. Kakkoskaudella ponit saavat uuden vihollisen, Discordin, joka uhkaa laittaa koko Equestrian hullinmullin mallin. Ystävykset kokevat koettelumuksia, mutta lopulta kivettävät Discordin uudestaan Harmonian elementtien avulla. Kakkoskausi jatkuu sitten taas ystävyyden oppimisen merkeissä ja arki päivänarkipäivän kommelluksien selviämisestä. Kolmos kaudella ponit matkaavat kristallivaltakuntaan tapaamaan kakkoskaudella avioituneita Mi AmoreCadenzaa ja tämän puolisoa, Shinig Amoria (Twilightin veli), mutta kaikki ei ole aivan mallillaan. Mi Amore Cadenza on lempinimeltään Cadence ja oli ollut Twilightin lapsenvahti kun tämä oli pienempi. Twilight onnistuu loppujen lopuksi ystäviensä avustuksella päihittämään pahat voimat ja palaa sitten takaisin Ponyvilleen.
 
Kolmos kaudenKolmoskauden lopussa poni ystävienponiystävien söpöysmerkit sekoittuvat keskenään paitsi Twilight Sparklen. Sparkle selvittää mysteerin ja saa kaiken ennalleen. Sitten Twilight tapaa prinsessa Celestian jossain tähti sumuatähtisumua ympäröivässä paikassa. Celestia muuttaa Twilight Sparklen Alicorniksi! Se on siivekäs hevonen sarvella. TwilightistäTwilightista tulee prinsessa. Neloskaudella Twilight ja hänen ystävänsä kokevat kummia. Prinsessa Celestia ja Prinsessa Luna ovat kadonneet! Mitä nyt on tehtävissä? Cadence ei voi auttaa sillä hänen pitää suojella kristallivaltakuntaa. Niinpä Ponyville jää Sparklen hoidettavaksi. Discordia epäillään syypääksi, mutta osoittautuukin, että se ei olekaan Discord. Zecoran taikajuoman avulla Twilight löytää harmonian puun (the tree of harmony), ja kadonneiden prinsessojen mysteeri alkaa selvitä. Mutta mikä on mystinen lipas, johon tarvitaan kuusi avainta...löytyvätkö avaimet neloskauden aikana?
 
== Fanikunta ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko