Ero sivun ”Somali (osavaltio)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 35 Wikidatan sivulle d:q202800 siirrettyä kielilinkkiä
Rivi 3: Rivi 3:
'''Somali''' ([[somalin kieli|somaliksi]]: ''Gobolka Soomaali'', [[amharan kieli|amharaksi]]: ሶማሌ ክልል /somali kɨlɨl/) on itäisin [[Etiopia]]n kansallisperustein rajatuista osavaltioista. Sen pääkaupunki on [[Jijiga]].
'''Somali''' ([[somalin kieli|somaliksi]]: ''Gobolka Soomaali'', [[amharan kieli|amharaksi]]: ሶማሌ ክልል /somali kɨlɨl/) on itäisin [[Etiopia]]n kansallisperustein rajatuista osavaltioista. Sen pääkaupunki on [[Jijiga]].


Somalin maakuntaa reunustavat Etiopian maakunnat [[Afar (Etiopia)|Afar]], [[Dire Dawa]] ja [[Oromia]] lännessä, [[Kenia]] lounaassa, [[Djibouti]] pohjoisessa, ja [[Somalia]] sulkee sen puolittain sisäänsä idässä.
Somalin osavaltiota reunustavat Etiopian osavaltiot [[Afar (Etiopia)|Afar]], [[Dire Dawa]] ja [[Oromia]] lännessä, [[Kenia]] lounaassa, [[Djibouti]] pohjoisessa, ja [[Somalia]] sulkee sen puolittain sisäänsä idässä.


Somalin maakunta kattaa vanhan [[Ogaden]]in alueen. [[Somalit]] muodostavat enemmistön alueen väestöstä, ja somalinationalistien mielestä se on osa [[Suur-Somalia]]a. 1970-luvulla Somalia pyrki valtaamaan alueen Etiopialta [[Ogadenin sota|Ogadenin soda]]ssa somalikapinallisten tuella, mutta Neuvostoliiton tuella Somalian hyökkäys torjuttiin.
Somalin osavaltio kattaa vanhan [[Ogaden]]in alueen. [[Somalit]] muodostavat enemmistön alueen väestöstä, ja somalinationalistien mielestä se on osa [[Suur-Somalia]]a. 1970-luvulla Somalia pyrki valtaamaan alueen Etiopialta [[Ogadenin sota|Ogadenin soda]]ssa somalikapinallisten tuella, mutta Neuvostoliiton tuella Somalian hyökkäys torjuttiin.


Etiopian tilastokeskuksen mukaan Somalin alueella asuu 4 329 001 henkeä, joista 83 % on maalais- ja 17 % kaupunkiväestöä.
Etiopian tilastokeskuksen mukaan Somalin alueella asuu 4 329 001 henkeä, joista 83 % on maalais- ja 17 % kaupunkiväestöä.{{Lähde||21. maaliskuuta 2015|vuosi=2015}}


{{tynkä/Afrikka}}
{{tynkä/Afrikka}}
[[Luokka:Etiopian maakunnat]]
[[Luokka:Etiopian osavaltiot]]

Versio 21. maaliskuuta 2015 kello 12.39

Etiopian kartta jossa Somalin maakunta on korostettuna.

Somali (somaliksi: Gobolka Soomaali, amharaksi: ሶማሌ ክልል /somali kɨlɨl/) on itäisin Etiopian kansallisperustein rajatuista osavaltioista. Sen pääkaupunki on Jijiga.

Somalin osavaltiota reunustavat Etiopian osavaltiot Afar, Dire Dawa ja Oromia lännessä, Kenia lounaassa, Djibouti pohjoisessa, ja Somalia sulkee sen puolittain sisäänsä idässä.

Somalin osavaltio kattaa vanhan Ogadenin alueen. Somalit muodostavat enemmistön alueen väestöstä, ja somalinationalistien mielestä se on osa Suur-Somaliaa. 1970-luvulla Somalia pyrki valtaamaan alueen Etiopialta Ogadenin sodassa somalikapinallisten tuella, mutta Neuvostoliiton tuella Somalian hyökkäys torjuttiin.

Etiopian tilastokeskuksen mukaan Somalin alueella asuu 4 329 001 henkeä, joista 83 % on maalais- ja 17 % kaupunkiväestöä.lähde?

Tämä Afrikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.