Ero sivun ”Vlissingen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
lähinnä enwikin pohjalta alkuun
 
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Vlissingen''' on kaupunki [[Alankomaat|Alankomaissa]] [[Zeeland]]in maakunnassa. Se sai kaupunginoikeudet vuonna [[1315]], mutta jo noin vuonna [[640]] paikalla on ollut kalastajakylä. Nimen alkuperän on katsottu viittaavan tavalla tai toisella sanaan ''fles'', joka tarkoittaa [[pullo]]a. Myös [[tanskan kieli|tanskan]] [[vuorovesi|vuorovettä]] tarkoittava sana ''vles'' on huomionarvoinen. [[Englannin kieli|Englanniksi]] kaupungin nimi onkin ''Flushing''.
'''Vlissingen''' on kaupunki [[Alankomaat|Alankomaissa]] [[Zeeland]]in maakunnassa. Se sai kaupunginoikeudet vuonna [[1315]], mutta jo noin vuonna [[640]] paikalla on ollut kalastajakylä. Nimen alkuperän on katsottu viittaavan tavalla tai toisella sanaan ''fles'', joka tarkoittaa [[pullo]]a. Myös [[tanskan kieli|tanskan]] [[vuorovesi|vuorovettä]] tarkoittava sana ''vles'' on huomionarvoinen. [[Englannin kieli|Englanniksi]] kaupungin nimi on ''Flushing''.


Vlissingen sijaitsee entisellä [[Walcheren]]in saarella, joka on nykyään alavaa niemimaata ja [[Schelde]]joen varrella. Schelden kautta on kulku strategisesti tärkeään [[Antwerpen]]in satamaan [[Belgia]]an, joten Vlissingeniin on kohdistunut huomattava sotilaallinen mielenkiinto eri ajanjaksoina.
Vlissingen sijaitsee entisellä [[Walcheren]]in saarella, joka on nykyään alavaa niemimaata ja [[Schelde]]joen varrella. Schelden kautta on kulku strategisesti tärkeään [[Antwerpen]]in satamaan [[Belgia]]an, joten Vlissingeniin on kohdistunut huomattava sotilaallinen mielenkiinto eri ajanjaksoina.


Vlissingenissä oli Hollannin Itä-Intian Kauppakomppanian keskus, ja kuninkaallisten [[merivoimat|merivoimien]] aluksista suurin osa on rakennettu Vlissingenisä Schelden [[telakka|telakalla]]. Vlissingenin [[satama]]ssa vierailee jopa 50 000 [[laiva|alusta]] vuodessa. Kaupungista on rautatieyhteys pohjoissuuntaan [[Middelburg]]iin, joka on maakunnan hallinnollinen keskus. Historiansa ja nähtävyyksiensä vuoksi kaupungissa on myös paljon turismia.
Vlissingenissä oli Hollannin Itä-Intian Kauppakomppanian keskus, ja kuninkaallisten [[merivoimat|merivoimien]] aluksista suurin osa on rakennettu Vlissingenisä Schelden [[telakka|telakalla]]. Vlissingenin [[satama]]ssa vierailee jopa 50 000 alusta vuodessa. Kaupungista on rautatieyhteys pohjoissuuntaan [[Middelburg]]iin, joka on maakunnan hallinnollinen keskus. Historiansa ja nähtävyyksiensä vuoksi kaupungissa on myös paljon turismia.


[[Luokka:Alankomaiden kaupungit]]
[[Luokka:Alankomaiden kaupungit]]

Versio 9. elokuuta 2006 kello 01.53

Vlissingen on kaupunki Alankomaissa Zeelandin maakunnassa. Se sai kaupunginoikeudet vuonna 1315, mutta jo noin vuonna 640 paikalla on ollut kalastajakylä. Nimen alkuperän on katsottu viittaavan tavalla tai toisella sanaan fles, joka tarkoittaa pulloa. Myös tanskan vuorovettä tarkoittava sana vles on huomionarvoinen. Englanniksi kaupungin nimi on Flushing.

Vlissingen sijaitsee entisellä Walcherenin saarella, joka on nykyään alavaa niemimaata ja Scheldejoen varrella. Schelden kautta on kulku strategisesti tärkeään Antwerpenin satamaan Belgiaan, joten Vlissingeniin on kohdistunut huomattava sotilaallinen mielenkiinto eri ajanjaksoina.

Vlissingenissä oli Hollannin Itä-Intian Kauppakomppanian keskus, ja kuninkaallisten merivoimien aluksista suurin osa on rakennettu Vlissingenisä Schelden telakalla. Vlissingenin satamassa vierailee jopa 50 000 alusta vuodessa. Kaupungista on rautatieyhteys pohjoissuuntaan Middelburgiin, joka on maakunnan hallinnollinen keskus. Historiansa ja nähtävyyksiensä vuoksi kaupungissa on myös paljon turismia.