Ero sivun ”Paroni Strucker” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 35: Rivi 35:


*[[Campbell Lane]] esitti Paroni Struckeria vuonna 1998 valmistuneessa televisioelokuvassa ''Nick Fury: Agent of Shield'' (Nick Furya esitti elokuvassa [[David Hasselhoff]]).
*[[Campbell Lane]] esitti Paroni Struckeria vuonna 1998 valmistuneessa televisioelokuvassa ''Nick Fury: Agent of Shield'' (Nick Furya esitti elokuvassa [[David Hasselhoff]]).
*[[Thomas Kretschmann]] näyttelee Paroni Struckeria [[Marvel Cinematic Universe]]n elokuvissa. Hän on esiintynyt elokuvissa ''[[Captain America: The Return of the First Avenger]]'' (2014) ja ''[[Avengers: Age of Ultron]]'' (2015).
*[[Thomas Kretschmann]] näyttelee Paroni Wolfgang von Struckeria [[Marvel Cinematic Universe]]n elokuvissa. Hahmo on esiintynyt elokuvissa ''[[Captain America: The Return of the First Avenger]]'' (2014) ja ''[[Avengers: Age of Ultron]]'' (2015), joissa hän toimi HYDRA:n nykyisenä johtajana ja teki kokeita liittyen [[Loki (sarjakuvahahmo)|Lokin]] hallussa olleeseen valtikkaan sekä supervoimia [[Elohopea (sarjakuvahahmo)|saaneisiin]] [[Purppuranoita|kaksosiin]].


{{Kapteeni Amerikka}}
{{Kapteeni Amerikka}}

Versio 10. maaliskuuta 2015 kello 12.30

Paroni Strucker
[[Tiedosto:|250px|Paroni Strucker, HYDRAn pitkäaikainen johtaja]]
Paroni Strucker, HYDRAn pitkäaikainen johtaja
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Sgt. Fury and his Howling Commandos #5 (1964)
Henkilötiedot
Oikea nimi Wolfgang von Strucker
Status Luultavasti kuollut
Ryhmäsidokset HYDRA, NSDAP
Henkilöllisyydet Don Antonio Caballero, emiiri Ali Bey, John Bronson
Voimat Saatanan koura, joka lisää Struckerin voimia ja ampuu energiaiskuja. Keinotekoisesti pidennetty elämänkaari, nero
Suhteet
Sukulaiset Andrea von Strucker (tytär, kuollut), Andreas von Strucker (Miekkamies, poika), Werner von Strucker (poika, kuollut), Elsbeth von Strucker (kolmas vaimo, kuollut)

Paroni Wolfgang von Strucker on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä natsirikollinen. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Paroni Struckerin ensiesiintyminen tapahtui Sgt. Fury and his Howling Commandos-lehden numerossa 5 (1964).

Suomessa Paroni Strucker esiintyi ensimmäisen kerran Vihreä Mies Hulk-lehden numerossa 2 (1984).

Historia

Paroni Strucker syntyi 1800-luvulla preussilaiseen Struckerien aatelisperheeseen Baijerissa Ranskan–Preussin sodan jälkeen. Myöhemmin Strucker haavoittui kouluttautuessaan Heidelbergissä miekkailijaksi ja tapauksesta jäi arvet hänen kasvoilleen loppuelämäksi.

Strucker liittyi natsi-Saksan armeijaan ja nousi nopeasti natsien pahamaineisen kuolemanpartion johtoon. Adolf Hitler antoi Struckerille käskyn tuhota erään ranskalaisen kylän koko väestö, mutta Strucker tappajineen ei onnistunut, sillä Nick Furyn Ulvovat Kommandot estivät heitä. Strucker ja osa hänen joukoistaan pääsi kuitenkin takaisin Saksaan. Hitler raivostui Struckerille tästä epäonnistumisesta sekä määräsi Gestapon etsimään ja tappamaan Struckerin.

Ennen kuin Gestapo onnistui tavoitteessaan Struckerin pelasti natsi-Saksan toiseksi mahtavin mies, Punakallo. Punakallo suunnitteli syrjäyttävänsä Hitlerin ja mikäli akselivallat häviäisivät sodan hän rakentaisi järjestön, jonka tavoitteena olisi maailmanvalloitus.

Punakallo lähetti Struckerin Japaniin luomaan järjestön perustuksia. Siellä hän tapasi tahoja jotka rakensivat järjestöä, jonka tavoitteena olisi maailmanvalloitus. Kun järjestö oli tarpeeksi vahva hän tappoi alkuperäisen japanilaisen Yli-Hydran ja otti järjestön komentoonsa nimeten sen HYDRAksi. Toisen maailmansodan riehuessa Strucker alkoi keskittää Tyynellemerelle HYDRA-saarta, joka toimisi järjestön päätukikohtana. Englantilainen laivastokapteeni tuhosi kuitenkin HYDRA-saaren.

Strucker loi HYDRAan keskusosaston nimeltä NE hallitsemaan ja valvomaan HYDRAn ja sen sisarjärjestöjen toimintaa. Nick Furyn johtama YPKVV hyökkäsi kuitenkin HYDRAan ja heikensi sitä niin pahasti, että NE päättivät aktivoida AIM:n ja Salaisen Valtakunnan (kaksi HYDRAn sisarjärjestöä), jotta HYDRA voisi taas kerätä voimansa.

Paroni Strucker muissa medioissa