Ero sivun ”Bullpup” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Pale (keskustelu | muokkaukset)
Tarkennuksia ja lisäys
fix
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:AUG A1 407mm 03.jpg|thumb|Steyr AUG]]
[[Kuva:AUG A1 407mm 03.jpg|thumb|Steyr AUG]]
'''Bullpup''' on asetyypi, jossa [[lipas]] sekä laukaisukoneisto sijaitsevat liipaisimen takana, aivan aseen peräosassa. Muotoilun ansiosta aseesta saadaan pienikokoinen ja kevyt lyhentämättä sen piipunpituutta liiaksi asumatarkuuden ja luodin lähtönopeuden kannalta.
'''Bullpup''' on asetyypi, jossa [[lipas]] sekä laukaisukoneisto sijaitsevat liipaisimen takana, aivan aseen peräosassa. Rakenteen ansiosta aseesta saadaan lyhyempi ja kevyempi kuitenkaan lyhentämättä sen piipunpituutta siten, että osumatarkkuus heikkenisi liiaksi tai luodin lähtönopeus vähenisi oleellisesti luodin tehon kannalta.


Kuuluisia bullpup-aseita ovat muun muassa Itävallassa valmistettava [[Steyr AUG]] ja belgialainen [[FN F2000]]. Myös suomalaisesta rynnäkkökivääristä on tehty bullpup-versio laskuvarjojääkärien kokeilukäyttöön mutta valmistuksesta luovuttiin.
Kuuluisia bullpup-aseita ovat muun muassa Itävallassa valmistettava [[Steyr AUG]] ja belgialainen [[FN F2000]]. Myös suomalaisesta rynnäkkökivääristä on tehty bullpup-versio laskuvarjojääkärien kokeilukäyttöön, mutta valmistuksesta luovuttiin.


[[Luokka:Asetekniikka]]
[[Luokka:Asetekniikka]]

Versio 8. elokuuta 2006 kello 23.42

Steyr AUG

Bullpup on asetyypi, jossa lipas sekä laukaisukoneisto sijaitsevat liipaisimen takana, aivan aseen peräosassa. Rakenteen ansiosta aseesta saadaan lyhyempi ja kevyempi kuitenkaan lyhentämättä sen piipunpituutta siten, että osumatarkkuus heikkenisi liiaksi tai luodin lähtönopeus vähenisi oleellisesti luodin tehon kannalta.

Kuuluisia bullpup-aseita ovat muun muassa Itävallassa valmistettava Steyr AUG ja belgialainen FN F2000. Myös suomalaisesta rynnäkkökivääristä on tehty bullpup-versio laskuvarjojääkärien kokeilukäyttöön, mutta valmistuksesta luovuttiin.

Tämä artikkeli on minitynkä ja tarvitsee laajennusta. Voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla artikkelille kunnon alun.