Ero sivun ”Töölön Vesa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 2: Rivi 2:


== Historia ==
== Historia ==
Töölön Woimistelu ja Urheiluseura Wesa syntyi lokakuun 6. päivä 1906 järjestetyssä kokouksessa. Perustajana oli [[Risto Mustonen]], joka toimi myös seuran ensimmäisenä puheenjohtajana. Perustamispäätös virallistettiin seuraavana päivänä pidetyssä Töölön työväenyhdistyksen kokouksessa, jossa myös vahvistettiin seuran ensimmäiset säännöt. Ensimmäisinä urheilulajeina olivat [[paini]], [[hiihto]] ja [[voimistelu]]. Myöhemmin lajivalikoimaan tulivat myös [[yleisurheilu]], [[pyöräily]], [[jalkapallo]], [[jääpallo]], [[jääkiekko]], [[kaukalopallo]], [[lentopallo]] ja [[golf]].
Töölön Woimistelu ja Urheiluseura Wesa syntyi lokakuun 6. päivä 1906 järjestetyssä kokouksessa. Perustajana oli [[Risto Mustonen]], joka toimi myös seuran ensimmäisenä puheenjohtajana. Perustamispäätös virallistettiin seuraavana päivänä pidetyssä [[Töölön työväenyhdistys|Töölön työväenyhdistyksen]] kokouksessa, jossa myös vahvistettiin seuran ensimmäiset säännöt. Ensimmäisinä urheilulajeina olivat [[paini]], [[hiihto]] ja [[voimistelu]]. Myöhemmin lajivalikoimaan tulivat myös [[yleisurheilu]], [[pyöräily]], [[jalkapallo]], [[jääpallo]], [[jääkiekko]], [[kaukalopallo]], [[lentopallo]] ja [[golf]].


Alkuaikoina Vesa tunnettiin painiseurana. Sittemmin menestystä saavutettiin jalkapallossa ja jääkiekossa. Jääkiekkotoiminta Suomen mestaruussarjassa oli kuitenkin kaataa seuran talouden, jolloin siitä luovuttiin myymällä se Aimo Mäkiselle. Mäkinen perusti kaupan seuraksena [[Jokerit]].
Alkuaikoina Vesa tunnettiin painiseurana. Sittemmin menestystä saavutettiin jalkapallossa ja jääkiekossa. Jääkiekkotoiminta Suomen mestaruussarjassa oli kuitenkin kaataa seuran talouden, jolloin siitä luovuttiin myymällä se Aimo Mäkiselle. Mäkinen perusti kaupan seuraksena [[Jokerit]].

Versio 8. elokuuta 2006 kello 19.45

Töölön Vesa on vuonna 1906 perustettu urheiluseura, jonka toiminta on nykyisin keskittynyt jalkapalloon, kaukalopalloon ja lentopalloon. Seuralla on värikäs historia, joka sisältää mm. jääkiekkotoiminnan myymisen Aimo Mäkiselle. Kaupan pohjalta syntyi jääkiekkoseura Jokerit.

Historia

Töölön Woimistelu ja Urheiluseura Wesa syntyi lokakuun 6. päivä 1906 järjestetyssä kokouksessa. Perustajana oli Risto Mustonen, joka toimi myös seuran ensimmäisenä puheenjohtajana. Perustamispäätös virallistettiin seuraavana päivänä pidetyssä Töölön työväenyhdistyksen kokouksessa, jossa myös vahvistettiin seuran ensimmäiset säännöt. Ensimmäisinä urheilulajeina olivat paini, hiihto ja voimistelu. Myöhemmin lajivalikoimaan tulivat myös yleisurheilu, pyöräily, jalkapallo, jääpallo, jääkiekko, kaukalopallo, lentopallo ja golf.

Alkuaikoina Vesa tunnettiin painiseurana. Sittemmin menestystä saavutettiin jalkapallossa ja jääkiekossa. Jääkiekkotoiminta Suomen mestaruussarjassa oli kuitenkin kaataa seuran talouden, jolloin siitä luovuttiin myymällä se Aimo Mäkiselle. Mäkinen perusti kaupan seuraksena Jokerit.

Toiminta

Seurassa on tällä hetkellä noin 150 jäsentä. Päälajien jalkapallon, kaukalopallon ja lentopallon lisäksi harrastelajeina ovat myös futsal, golf, jalkapallotennis, koripallo ja rantalentopallo.

Aiheesta muualla