Ero sivun ”Maanpuolustuskoulutusyhdistys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kh vielä perään...
→‎Organisaatio: oma typo korjattu
Rivi 33: Rivi 33:




Maanpuolustuspiirit pl. ilmapuolustuspiiri on jaettu paikallisesti (kunnat) toimiviin paikallisosastoihin, jotka omalta osaltaan piiritoimiston ohjeistamana huolehtivat oman alueensa kurssien järjestämisestä. Paikallisosastoja johtaa '''paikallisosaston päällikkö''' apunaan johtoryhmä sekä '''paikallisosaston varapäällikkö''' ja '''-vääpeli'''. Meripuolustuspiirin paikallisosastojen toiminta-alue ei rajoitu yksittäisten kuntien alueelle, vaan kattavat yhdessä koko suomen rannikkoalueen.
Maanpuolustuspiirit pl. ilmapuolustuspiiri on jaettu paikallisesti (kunnat) toimiviin paikallisosastoihin, jotka omalta osaltaan piiritoimiston ohjeistamana huolehtivat oman alueensa kurssien järjestämisestä. Paikallisosastoja johtaa '''paikallisosaston päällikkö''' apunaan johtoryhmä sekä '''paikallisosaston varapäällikkö''' ja '''-vääpeli'''. Meripuolustuspiirin paikallisosastojen toiminta-alue ei rajoitu yksittäisten kuntien alueelle, vaan kattavat yhdessä koko Suomen rannikkoalueen.


==Kurssitoiminta==
==Kurssitoiminta==

Versio 8. elokuuta 2006 kello 04.35

Logo

Maanpuolustuskoulutus ry (MPK) on valtakunnallinen koulutusorganisaatio, joka kouluttaa kansalaisia selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa. MPK:n jäseninä ovat puolustusministeriö, Puolustusvoimat, kadettikunta, Maanpuolustuskiltojen liitto, Naisten valmiusliitto, Reserviläisliitto, Reserviläisurheiluliitto, Sininen Reservi, Sotilaskotiliitto, Suomen Maanpuolustusnaisten liitto, Suomen Naisten Maanpuolustusjärjestö, Suomen Reserviupseeriliitto ja Suomen Sinibarettiliitto. Henkilöjäseniä yhdistyksellä ei ole.

Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa sotilaallista maanpuolustuskoulutusta, sekä muuta varautumis- ja johtamiskoulutusta viranomaisten tarpeiden ja tilausten mukaisesti. Koulutus järjestetään paikallisesti alueellisissa maanpuolustuspiireissä sekä valtakunnallisissa ilma- ja meripuolustuspiireissä, sekä niiden paikallisosastoissa.

Maanpuolustuspiirit


Organisaatio

Yhdistyksen toimintaa johtaa toiminnanjohtaja apunaan johtoryhmä sekä keskustoimiston henkilökunta. Koulutuksesta vastaa maanpuolustuspiirit, sekä valtakunnalliset meri- ja ilmapuolustuspiirit. Maanpuolustuspiirejä johtaa piiripäälliköt apunaan johtoryhmä, sekä piiritoimiston henkilökunta. Meri- ja ilmapuolustuspiiri on jaettu koulutusalueisiin, joita johtaa aluepäälliköt apunaan johtoryhmä sekä paikallisosastojen avainhenkilöstö.


Maanpuolustuspiirit pl. ilmapuolustuspiiri on jaettu paikallisesti (kunnat) toimiviin paikallisosastoihin, jotka omalta osaltaan piiritoimiston ohjeistamana huolehtivat oman alueensa kurssien järjestämisestä. Paikallisosastoja johtaa paikallisosaston päällikkö apunaan johtoryhmä sekä paikallisosaston varapäällikkö ja -vääpeli. Meripuolustuspiirin paikallisosastojen toiminta-alue ei rajoitu yksittäisten kuntien alueelle, vaan kattavat yhdessä koko Suomen rannikkoalueen.

Kurssitoiminta

Yhdistys tarjoaa maanlaajuisesti monenlaisia kursseja. Osa kursseista on suunnattu kaikille, myös siviileille ja niiden aiheina on mm. ensiapua, pelastuspalvelua, erilaisiin Puolustusvoimien tukitoimintoihin kouluttautumista, mutta osa kursseista on sotilaallisia kursseja, joihin osallistuminen edellyttää suoritettua varusmiespalvelusta. Tämän lisäksi MPK tuottaa muuta varautumis- ja johtamiskoulutusta viranomaisten tarpeiden ja tilausten mukaisesti.

Kertausharjoitusvuorokaudet vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa

Maanpuolustuskoulutuksen järjestämistä sotilaallisista kursseista Puolustusvoimat myöntää korvaavia kertaushajoitusvuorokausia, mikäli koulutusta on 8h kurssivuorokautta kohden. Korvaavat kertausharjoitusvuorokaudet rinnastetaan Puolustusvoimien kertausharjoitusvuorokausiin sodanajan sijoitusta ja ylennyksiä harkittaessa. Ylennyksiin huomioidaan maksimissaan 27 korvaavaa kertausharjoitusvuorokautta.lähde?

Maakuntajoukot

Puolustusvoimien maakuntajoukkojen koulutus perustuu valtaosiltaan Maanpuolustuskoulutuksen tarjoamaan koulutustarjontaan.

Maakuntajoukot ovat osa puolustusvoimien sotilasläänien reserviä ja näin sotilasläänien alaisia joukkoja.


Lähteet

Aiheesta muualla