Ero sivun ”Panasonic” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 33 Wikidatan sivulle d:q53247 siirrettyä kielilinkkiä
Hartz (keskustelu | muokkaukset)
ei tynkä
Rivi 19: Rivi 19:


{{Nikkei 225}}
{{Nikkei 225}}

{{Tynkä/Yritys}}


[[Luokka:Panasonic|*]]
[[Luokka:Panasonic|*]]

Versio 6. helmikuuta 2015 kello 16.47

Tämä artikkeli kertoo tuotemerkistä. Panasonic-nimellä tunnettiin aikaisemmin myös Pan Sonic -yhtye.
Panasonicin logo.

Panasonic Corporation on japanilaisperusteinen kansainvälinen elektroniikkalaitteiden valmistaja. Aiemmin nimellä Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. tunnettu yritys muutti nimensä Panasonic Corporationiksi 1. lokakuuta 2008.[1] 1950-luvulla lanseerattu Panasonic on ollut yhtiön tunnetuin tuotemerkki, ja sen alla myydään erilaisia elektroniikkalaitteita, kuten digitaalikameroita (sekä taskukokoisia kameroita että Micro Four Thirds -järjestelmäkameroita), videokameroita, televisioita, paristoja sekä av- ja äänentoistojärjestelmiä. Yhtiön toinen kansainvälinen tuotemerkki on Technics.

Panasonic Corporationiin kuuluu 556 yritystä ja tuotteita Panasonic-nimellä on yli 15 000. Se kuuluu maailman suurimpiin elektroniikka-alan yrityksiin, ja se on myös yksi maailman suurimmista yrityksistä. Panasonic työllistää yli 330 000 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 80 miljardia dollaria vuodessa. Konosuke Matsushita perusti Panasonicin Japanissa vuonna 1918.

Panasonic Pohjoismaissa

Vuonna 1972 perustettiin Pohjoismaihin Panasonic Nordic AB joka on Panasonic Corporationin täysin omistama tytäryhtiö. Panasonic Nordic AB on toiminut Suomessa huhtikuusta 2006. Suomessa Panasonicia myytiin 1970-luvulla tuotemerkeillä National ja myöhemmin National Panasonic. Panasonicin liikevaihto Pohjoismaissa on yli 210 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 100.

Lähteet

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Panasonic.