Ero sivun ”Leena Peisa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 17: Rivi 17:
'''Leena Maria Peisa''' (s. [[16. maaliskuuta]] [[1979]]) on [[Suomi|suomalainen]] [[kosketinsoitin|kosketinsoittaja]] ja [[laulaja]]. Hän on soittanut yhtyeissä [[Dolchamar]], [[Punaiset Messiaat]] ja [[Lordi (yhtye)|Lordi]]. Peisa opiskeli Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa [[sosiaalipolitiikka]]a.
'''Leena Maria Peisa''' (s. [[16. maaliskuuta]] [[1979]]) on [[Suomi|suomalainen]] [[kosketinsoitin|kosketinsoittaja]] ja [[laulaja]]. Hän on soittanut yhtyeissä [[Dolchamar]], [[Punaiset Messiaat]] ja [[Lordi (yhtye)|Lordi]]. Peisa opiskeli Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa [[sosiaalipolitiikka]]a.


Punaiset Messiaat -yhtyeessä hänen taiteilijanimensä oli '''Lende Mielihyvä''' ja Dolchamarissa '''Lenja'''. Hän toimi yhtyeissä myös taustalaulajana. Kuuluisuuteen hän nousi Lordi-yhtyeessä, jossa esiintyi taiteilijanimellä '''Awa''' (Lady Awa de Paysant). Peisan Lordi-hahmo oli 228-vuotias elävä kuollut. Hänet oli 26-vuotiaana surmattu keihästämällä, koska hänen luultiin olevan riivattu.
Punaiset Messiaat -yhtyeessä hänen taiteilijanimensä oli '''Lende Mielihyvä''' ja Dolchamarissa '''Lenja'''. Kuuluisuuteen hän nousi Lordi-yhtyeessä, taiteilijanimellä '''Awa''' (Lady Awa de Paysant). Hän toimi yhtyeissä myös taustalaulajana.


== Elämä ==
== Elämä ==

Versio 28. tammikuuta 2015 kello 20.44

Leena Peisa
[[Tiedosto:|250px|Leena "Awa" Peisa esiintymässä Barcelonassa 2010]]
Leena "Awa" Peisa esiintymässä Barcelonassa 2010
Henkilötiedot
Syntynyt16. maaliskuuta 1979 (ikä 45)
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Awa, Lende Mielihyvä, Lenja
Aktiivisena 1994-2012
Tyylilajit Hard rock
Shock rock
Punk rock
Heavy metal
Hiphop
Soittimet koskettimet, laulu
Yhtyeet Lordi (2005–2012)
Dolchamar (2003–2005)
Punaiset Messiaat (1994–1997)
Levy-yhtiöt Sony BMG

Leena Maria Peisa (s. 16. maaliskuuta 1979) on suomalainen kosketinsoittaja ja laulaja. Hän on soittanut yhtyeissä Dolchamar, Punaiset Messiaat ja Lordi. Peisa opiskeli Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa sosiaalipolitiikkaa.

Punaiset Messiaat -yhtyeessä hänen taiteilijanimensä oli Lende Mielihyvä ja Dolchamarissa Lenja. Kuuluisuuteen hän nousi Lordi-yhtyeessä, taiteilijanimellä Awa (Lady Awa de Paysant). Hän toimi yhtyeissä myös taustalaulajana.

Elämä

Leena Peisa syntyi Vantaalla, mutta asui lapsuutensa Porvoossa. Hän on soittanut lapsesta lähtien ja meni kuusivuotiaana musiikkiopistoon. Yhtyeissä soittaminen alkoi 15-vuotiaana. Peisa alkoi opiskella vuonna 2000 Helsingin yliopistossa sosiaalipolitiikkaa. Opiskeluidensa vuoksi Peisa joutui eroamaan yhtyeistä, joissa hän tuolloin vaikutti. Pro gradu -työtä tehdessään hän pääsi töihin sosiaali- ja terveysturvan keskusliittoon ja siirtyi sieltä erilaisten oppijoiden liittoon tapahtumanjärjestäjäksi. Vuonna 2005 Peisa tapasi vanhan tuttavansa, Arska Tiainen, jonka kanssa Peisa oli tehnyt yhteistyötä vaikuttaessaan porvoolaisissa yhtyeissä. Tiainen esitteli Peisan Sampsa Astalalle ja myöhemmin Astala pyysi Peisaa liittymään Lordi-yhtyeen kosketinsoittajaksi. Peisa suostui ja liittyi yhtyeeseen syksyllä 2005. [1]

25. heinäkuuta 2012 Lordi ilmoitti sivuillaan Awan erovan yhtyeestä.[2] Peisa pitää aikaansa Lordin kanssa upeana.[3] Eron taustalla on myös rakkaus italialaismuusikkoon. Peisa tapasi poikaystävänsä Cosimon vuonna 2006 Lordin Euroopan kiertueella, ja asuu nykyään tämän luona Italiassa.[4]

Diskografia

  • Punaiset Messiaat: Back In Bu$ine$$ (1995) (kosketinsoittimet, taustalaulu)
  • Punaiset Messiaat: Lemmentykki (1996) (kosketinsoittimet, taustalaulu)
  • Punaiset Messiaat: Älä osta; varasta (1997) (kosketinsoittimet, taustalaulu)
  • Dolchamar: Rebela Sono (2005) (kosketinsoittimet, taustalaulu)
  • Lordi: The Arockalypse (2006) (kosketinsoittimet, taustalaulu)
  • Lordi: Deadache (2008) (kosketinsoittimet, taustalaulu)
  • Lordi: Babez For Breakfast (2010) (kosketinsoittimet)

Lähteet