Ero sivun ”Alex Harvey” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki poistettu ,  6 vuotta sitten
p
Alexin musiikilliset juuret olivat [[dixieland jazz]]issa ja [[skiffle]]-musiikissa. Skiffle-musiikki oli erittäin suosittua Englannissa ja Skotlannissa 1950-luvun lopulla. Näihin aikoihin Alexia kutsuttiin Skotlannin vastaukseksi [[Tommy Steele]]lle. Vuonna [[1959]] perustettiin [[Alex Harvey's Soul Band]].
 
Vuonna 1972 hän löysi kotikaupungistaan Glasgow'sta särmikkään progerock-ryhmän [[Tear Gas]], josta tuli hänen hurjimpien ideoidensa kyvykäs toteuttaja. Uuden bändin nimeksi tuli [[Sensational Alex Harvey Band]] (tunnettu myös lyhenteellä SAHB). Sensational Alex Harvey Bandiin kuuluivat [[Zal Cleminson]] ([[kitara]]), [[Chris Glen]] ([[bassokitara|basso]]), ja serkukset [[Ted McKenna|Ted]] ja [[Hugh McKenna]] ([[rummut]] ja [[kosketinsoitin|koskettimet]]).
 
Alex oli erittäin hyvä lavaesiintyjä, ja hän kehitteli hyvän lavashow'n bändinsä kanssa. Kitaristi Zal Cleminson käytti klovnimaskia esiintyessään. Suomessa Sensational Alex Harvey Band kävi esiintymässä Ruisrockissa vuonna 1976. Yhtye hajosi vuonna 1977 Alexin lähtiessä soolouralle. Hän teki kolme soololevyä, joista viimeiseksi jäi "Soldier On The Wall" vuonna 1982.
4. helmikuuta 1982 Harvey sai ankaran sydänkohtauksen odotellessaan rannalla lauttaa uuden bändinsä [[The Electric Cowboys]] kerakanssa esiintymisensä jälkeen. Matkalla sairaalaan hän kokisai ambulanssissa toisen sydänkohtauksen, joka oli kohtalokas. Tämä tapahtui päivää ennen hänen 47:ttä syntymäpäiväänsä Zeebruggessa, Belgiassa.
 
[[Juice Leskinen]] on tehnyt kappaleesta "Tomahawk Kid" käännöksen [[Popeda]] -yhtyeelle nimellä "Mää ja Tapparan mies" (1992). Lisäksi Leskinen on tehnyt Harveyn kappaleesta "The Last of The Teenage Idols" käännöksen, jonka Pate Mustajärvi on levyttänyt sooloalbumilleen nimellä "Viimeinen kultahammas" (1995). Suosituin Sensational Alex Harvey Bandin singleistä oli [[Tom Jones]]in alun perin esittämä "Delilah", joka ylsi listoille. Englannissa sijoitus oli (7) ja Suomessa (12).
 
Alexin nuorempi veli [[Leslie Harvey]] oli myös muusikko, kitaristi yhtyeessä Stone the Crows. Hän kuoli sähköiskuun koskettaessaan samaan aikaan kitaran kieliä ja viallista mikrofooniamikrofonia keikalla 2. toukokuuta 1972.
 
== Alex Harvey's Soul Bandin albumit ==
4 056

muokkausta

Navigointivalikko