Ero sivun ”Hevonen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
19 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
p (Käyttäjän 85.76.112.175 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Savir tekemään versioon.)
 
== Esiintyminen ==
Hevosia on kotona. Aidosti [[villihevonen|villeistä hevosista]] on jäljellä enää vain [[mongolia]]lainen [[przewalskinhevonen]]. Se on ainoa nykyisin elävä villihevonen, jota ihminen ei ole koskaan kesyttänyt. On kuitenkin epäselvää, onko przewalskinhevosesta enää jäljellä kantoja, jotka eivät polveutuisi ainakin jossain vaiheessa vankeudessa, pääasiassa [[eläintarha|eläintarhoissa]], eläneistä yksilöistä. Kesyhevosista villiintyneitä hevoskantoja on sen sijaan useita, joista tunnetuimmat ovat ehkä Pohjois-Amerikan [[mustangi]]t ja [[Australia]]n [[brumby]]t. [[Britteinsaaret|Britteinsaarilla]] monia vanhoja [[poni]]kantoja ja [[Ranska]]ssa [[camarguenhevonen|camarguenhevosta]] kasvatetaan puolivilleinä vapaasti vaeltavissa laumoissa.
 
Hevosen luontainen ihanneympäristö on laaja aukea ruohomaa, jossa ravintoa on runsaasti, pedot voi havaita jo kaukaa ja niiltä pakeneminen on helppoa.<ref name="nieminen 2003 39"/>
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko