Ero sivun ”Steam” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
86 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
lätkiä
(Steamia)
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
(lätkiä)
'''Steam''' on [[Valve Corporation]]in kehittämä [[videopeli]]en jakelu-, moninpeli- ja viestintäalusta. Steamissa [[ohjelmisto]]sisältö maksetaan joko [[Luottokortti|luottokortilla]], [[Paypal]]-<nowiki/>, [[WebMoney]]-, [[Skrill]]- tai [[Paysafe|Paysafecard]] -maksutavoilla, minkä jälkeen sisällön voi ladata palvelusta. Useimpiin Steamin kautta ostettuihin peleihin saa palvelusta myös automaattiset päivitykset. Viestintä muiden käyttäjien kanssa tapahtuu Steamin Friends- ja Community-ominaisuuksien välityksellä. Lisäksi Steam tarjoaa mahdollisuuden äänikeskusteluihin pelin sisällä. Maksullisten pelien ohella Steamissa on tarjolla ilmaissisältöä kuten ilmaispelejä, pelien [[traileri|mainostrailereita]] sekä [[demo]]ja.
 
[[7. helmikuuta]] 2008 Steamilla oli yli 15 miljoonaa rekisteröityä tiliä<ref>[http://www.steampowered.com/v/index.php?area=posts&id=1431& Steam Reaches 15 Million Accounts]</ref>, maaliskuussa [[2011]] jo 30 miljoonaa ja vuonna 2013 yli 65 miljoonaa tiliä.<ref>{{Verkkoviite| osoite =http://www.geekwire.com/2013/steam-hits-7-million-concurrent-users-time-16-year/ | nimeke =http://www.geekwire.com/2013/steam-hits-7-million-concurrent-users-time-16-year/ | julkaisija = | viitattu = 05.12.2013 | kieli = {{en}}}}</ref> Steamillä on arviolta 70 %:n markkinaosuus PC-pelien [[digitaalinen jakelu|digitaalisessa jakelussa]], jonka liikevaihto on vuositasolla neljä miljardia [[Yhdysvaltain dollari]]a. Steamiin voi ladata myös muiden kehittäjien pelejä, joskin ilman täyttä tietokantaa.{{Selvennä|Tämä lause ei oikein sovi kontekstiinsa.}} Steamissä jaeltavan pelin julkaisija saa myyntituotosta 70&nbsp;%, kun kaupan hyllyltä myytävän pelin julkaisijan osuudeksi jää 30&nbsp;%<ref>http://www.forbes.com/forbes/2011/0228/technology-gabe-newell-videogames-valve-online-mayhem.html</ref>. Vuoden 2014 kesäalennusmyynnin aikaan Steamin palveluun oli samaan aikaan kirjautuneena yli 8 miljoonaa ihmistä.<ref>[http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2014/06/30/pc-pelaaminen_on_voimissaan_-_steam_teki_uuden_kavijaennatyksen PC-pelaaminen on voimissaan - Steam teki uuden kävijäennätyksen]</ref>
 
== Sisältö ==
 
== Lokalisointi ==
7. helmikuuta 2007 tapahtuneen päivityksen myötä Steamin kieliasetuksista ohjelman saa toimimaan myös suomeksi, joka tarkoittaa itse Steamin sekä joidenkin sitä kautta pelattavien pelien täydellistä suomentumista. Esimerkiksi ''[[Counter-Strike: Source]]'' on saanut täysin suomenkielisen ulkoasun sekä sisällön, kattaen kaiken radiokomennoista valikkoihin. Mahdollisuus suomenkieliseen versioon on herättänyt hupia monilla keskustelupalstoilla, sillä osa käännöksistä oli käännetty sana sanalta englannista, vaikka parempia suomenkielisiä ilmaisuja olisikin tarjolla.{{Lähde|2. tammikuuta 2015}} Käännöksiä on sittemmin paranneltu mm. [http://translation.steampowered.com Steam Translation Serverin] avaamisen myötä, jossa yhteisön jäsenet saavat lähettää omia käännöksiään Steamiin ja sen peleihin. Nykyään moniin suosittuihin peleihin on saatavilla suomenkieliset tekstitykset.
 
== Kilpailevia tuotteita ==

Navigointivalikko