Ero sivun ”Riäkkyteatteri” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
178 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
w, kurs, kh
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (pikkujuttu)
(w, kurs, kh)
'''Riäkkyteatteri''' on [[Rääkkylä]]ssä toimiva ympärivuotinen harrastajateatteri, joka aloitti toimintansa vuonna [[1993]]. Sitä ylläpitää Riäkkyteatteriyhdistys r.y. jonka piiriin kuuluu myös muitakin paikallisia teatteriryhmiä kuten lasten teatteriryhmä Sekamelska sekä nuorisoteatteri Rääbäleet. Vuoden [[2005]] alussa [[kitee]]läinen nuorisoteatteriryhmä Polento liittyi Riäkkyteatteriyhdistyksen piiriin ja siirtyi sitten kiteeläisen Kyläparin Myllyteatterin siipien alle. Koko toimintansa ajan Riäkkyteatteriyhdistyksen alaiset teatteriryhmät ovat toimineet [[Keski-Karjalan Kansalaisopisto]]n alaisina opintoryhminä.
 
Riäkkyteatteri on valmistanut toimintansa aikana 36 tuotantoa, joista 16 on opiston ulkopuolisia tuotantoja. On tehty muun muassa: Minna Canth:Canthin ''[[Työmiehen vaimo]]'', Maria Jotuni:Jotunin ''[[Miehen kylkiluu]]'', [[Anna Krogerus:|Anna Krogeruksen]] ''Kuin ensimmäistä päivää'', [[Anna-Maija Ylimaulan:Ylimaula]]n ''Anna!'', [[Samuel Beckett:]]in ''Näytelmä'' ja ''Askeleet'', Mrozek:Mrozekin ''Avomerellä'', [[Aldo Nicolaj:]]n ''Suolaa ja tupakkaa'', [[Pauli Kallio:]]n ''Maailman vanhin nainen'', [[Dario Fo:]]n ''Kaikki vorot eivät tule varkaisiin'', [[Sisko Istanmäki:|Sisko Istanmäen]] ''Liian paksu perhoseksi'' ja ''Äiti ja hevonen'', [[Harold Pinter:]]in '''', Lorca:Lorcan [[Yerma]], Topelius:Topeliuksen ''Lintu sininen'', [[Sinikka Nopola:]]n ''Mee nyt jo asiaan'', [[Sirkku Peltola:]]n ''Pikkujättiläinen,'' ja [[Jean Anouilh:|Anouilh’n]] ''Orkesteri''.
 
Ohjaajina ovat toimineet Olavi Pötsönen, Tellervo Halonen, Marja Tuominen, Sinikka Mokkila, Tarja Jänis ja Kirsi Koskelo.
117 527

muokkausta

Navigointivalikko