Ero sivun ”Riäkkyteatteri” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
19 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
p
pikkujuttu
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (Botti korvasi luokan Suomalaiset teatterit luokalla Suomen teatterit)
p (pikkujuttu)
'''Riäkkyteatteri''' on [[Rääkkylä]]ssä toimiva ympärivuotinen harrastajateatteri, joka aloitti toimintansa vuonna [[1993]]. Sitä ylläpitää Riäkkyteatteriyhdistys r.y. jonka piiriin kuuluu myös muitakin paikallisia teatteriryhmiä kuten lasten teatteriryhmä Sekamelska sekä nuorisoteatteri Rääbäleet. Vuoden [[2005]] alussa [[kitee]]läinen nuorisoteatteriryhmä Polento liittyi Riäkkyteatteriyhdistyksen piiriin ja siirtyi sitten kiteeläisen Kyläparin Myllyteatterin siipien alle. Koko toimintansa ajan Riäkkyteatteriyhdistyksen alaiset teatteriryhmät ovat toimineet [[Keski-Karjalan Kansalaisopisto]]n alaisina opintoryhminä.
 
Riäkkyteatteri on valmistanut toimintansa aikana 36 tuotantoa, joista 16 on opiston ulkopuolisia tuotantoja. On tehty mmmuun muassa: Minna Canth: Työmiehen vaimo, Maria Jotuni: Miehen kylkiluu, Anna Krogerus: Kuin ensimmäistä päivää, Anna-Maija Ylimaulan: Anna!, Samuel Beckett: Näytelmä ja Askeleet, Mrozek: Avomerellä, Aldo Nicolaj: Suolaa ja tupakkaa, Pauli Kallio: Maailman vanhin nainen, Dario Fo: Kaikki vorot eivät tule varkaisiin, Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi ja Äiti ja hevonen, Harold Pinter: Yö, Lorca: Yerma, Topelius: Lintu sininen, Sinikka Nopola: Mee nyt jo asiaan, Sirkku Peltola: Pikkujättiläinen, Anouilh: Orkesteri.
 
Ohjaajina ovat toimineet Olavi Pötsönen, Tellervo Halonen, Marja Tuominen, Sinikka Mokkila, Tarja Jänis ja Kirsi Koskelo.
 
Ryhmä on osallistunut teatterifestivaaleihin mmmuun muassa Liettuan Skapiskisissa, Viron Palamusessa, Saarijärvellä, Seinäjoella ja järjestänyt kansainvälisen Riekuu festivaalin Rääkkylässä, jossa oli mukana ryhmät Liettuasta, Virosta, Latviasta, Venäjän Karjalasta ja Ruotsista ja Riäkkyteatteri.
 
Riäkkyteatterin esitykset ovat pääasiassa koulukeskuksen auditoriossa, jossa on nouseva katsomo, teatterivalot ja äänen toistolaitteet. Joitakin tuotantoja on viety ulos tai kiertueelle.
649

muokkausta

Navigointivalikko