Ero sivun ”Arne Wessberg” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  7 vuotta sitten
p
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Ei muokkausyhteenvetoa
p (Suomen Sosialidemokraattinen Puolue)
'''Arne Wessberg''' (s. [[26. helmikuuta]] [[1943]] [[Vaasa]]) on suomalainen toimittaja joka on ollut [[Euroopan yleisradiounioni]]n (EBU) puheenjohtajana ja [[Yleisradio]]n [[toimitusjohtaja]]na.
 
[[Suomen Sosialidemokraattinen puoluePuolue|Sosialidemokraatti]] Wessberg aloitti uransa 1970-luvulla [[YLE TV2|TV2]]:n [[Ajankohtainen kakkonen]] -ohjelmassa taloustoimittajana ja oltuaan välillä erityisohjelmien tuottajana ja pankkitiedottajana hänet nimitettiin [[YLE TV2TV1|TV1]]:n johtajaksi 1980. Wessberg ajoi innokkasti 1986 toimintansa aloittaneen [[Kolmoskanava]]n perustamista ja hän johti myös [[Kolmostelevisio]]n hallitusta.
 
Vuonna 1990 Wessberg siirtyi [[YLE TV2|Yle TV2]]:n johtajaksi ja Yleisradion korkeimpana johtajana, 50 vuoden tauon jälkeen nimikkeellä toimitusjohtaja hän oli pääjohtaja [[Reino Paasilinna]]n seuraaja 1994-2005. Wessberg valittiin vuonna 2001 Euroopan yleisradioliiton EBU:n puheenjohtajaksi ja hänestä tuli samana vuonna myös [[Nokia (yritys)|Nokia Oy]]:n hallituksen jäsen. Wessbergin kausi EBU:n puheenjohtajana päättyi 2006.
21 261

muokkausta

Navigointivalikko