Ero sivun ”Gospel Helsinki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Gospel-linkkaus, "innokas"-sana pois (Martsari)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Gospel Helsinki''' on musiikin maisteri ''Nina Pakkasen'' vuonna 2000 perustama nuorten ja aikuisten (n. 20-50-vuotiaiden) kuoro, joka esittää ilosanomaa pursuavaa perinteistä afroamerikkalaista gospelia, mutta myös genrerajat ylittävää suomalaista gospelmusiikkia. Kuorossa on tällä hetkellä noin 60 innokasta laulajaa, jotka on jaettu äänialoittain bassoihin, tenoreihin, alttoihin tai sopraanoihin. Kuoro esiintyy pääsääntöisesti Meilahden kirkossa Helsingissä, mutta tekee myös aktiivisesti esiintymismatkoja eri puolille Suomea ja jopa ulkomaille.
'''Gospel Helsinki''' on musiikin maisteri ''Nina Pakkasen'' vuonna 2000 perustama nuorten ja aikuisten (n. 20-50-vuotiaiden) kuoro, joka esittää ilosanomaa pursuavaa perinteistä afroamerikkalaista [[Gospel|gospelia]], mutta myös genrerajat ylittävää suomalaista gospelmusiikkia. Kuorossa on tällä hetkellä noin 60 laulajaa, jotka on jaettu äänialoittain bassoihin, tenoreihin, alttoihin tai sopraanoihin. Kuoro esiintyy pääsääntöisesti Meilahden kirkossa Helsingissä, mutta tekee myös aktiivisesti esiintymismatkoja eri puolille Suomea ja jopa ulkomaille.


Lokakuussa 2014 Gospel Helsinki julkaisi ensimmäisen levynsä ''Unspeakable Joy''. Gospel Helsinki järjestää kaksi kertaa vuodessa Gospelworkshopeja, joiden yhteydessä on yleensä myös koelaulu, jota kautta kuoroon on mahdollista pyrkiä. Kuoron suojelija on Helsingin piispa ''Irja Askola''.
Lokakuussa 2014 Gospel Helsinki julkaisi ensimmäisen levynsä ''Unspeakable Joy''. Gospel Helsinki järjestää kaksi kertaa vuodessa Gospelworkshopeja, joiden yhteydessä on yleensä myös koelaulu, jota kautta kuoroon on mahdollista pyrkiä. Kuoron suojelija on Helsingin piispa ''Irja Askola''.

Versio 12. marraskuuta 2014 kello 14.37

Gospel Helsinki on musiikin maisteri Nina Pakkasen vuonna 2000 perustama nuorten ja aikuisten (n. 20-50-vuotiaiden) kuoro, joka esittää ilosanomaa pursuavaa perinteistä afroamerikkalaista gospelia, mutta myös genrerajat ylittävää suomalaista gospelmusiikkia. Kuorossa on tällä hetkellä noin 60 laulajaa, jotka on jaettu äänialoittain bassoihin, tenoreihin, alttoihin tai sopraanoihin. Kuoro esiintyy pääsääntöisesti Meilahden kirkossa Helsingissä, mutta tekee myös aktiivisesti esiintymismatkoja eri puolille Suomea ja jopa ulkomaille.

Lokakuussa 2014 Gospel Helsinki julkaisi ensimmäisen levynsä Unspeakable Joy. Gospel Helsinki järjestää kaksi kertaa vuodessa Gospelworkshopeja, joiden yhteydessä on yleensä myös koelaulu, jota kautta kuoroon on mahdollista pyrkiä. Kuoron suojelija on Helsingin piispa Irja Askola.

Historia

Palattuaan Saksasta kuoron taiteellinen johtaja Nina Pakkanen halusi perustaa gospelkuoron, jossa resonoi keskieurooppalainen laulun ilo ja genrerajoja rikkova kokeilevuus. Syntyi MeiJoy, jonka nimi yhdisti kuoron kotipaikan Meilahden ja musiikin riemun (Joy = Ilo). Kuorossa lauloi aluksi kymmenkunta nuorta, joista osa on yhä tänäkin päivänä mukana toiminnassa. Vuonna 2012 kuoro vaihtoi nimensä Gospel Helsingiksi, joka oli helpommin kuulijakunnan löydettävissä ja vastasi paremmin kuoron olemusta.

Levy

Gospel Helsinki julkaisi ensilevynsä Unspeakable Joy lokakuussa 2014. Nykygospelia sisältävä levy on täynnä ilon sanomaa, mukaansa tempaavaa rytmiä ja koskettavia hetkiä. Kuoron lisäksi levyllä esiintyy jazzlegenda Joonatan Rautio ja lyömäsoittaja Sami Koskela. Solistina esiintyvät Päivi Kantola, Johanna Andelin ja Ilkka Koski. Levy tarjoaa 11 kappaletta musiikkia, jota Suomessa ei juuri ole aiemmin levytetty, esimerkiksi Kirk Frankilinin, Clarence Eggletonin ja Cynthia Nunnin musiikkia. Levy sai nimensä Daniel ’Bishop’ Thomasin Let Me Say So -kappaleesta, jossa kiteytyvät levyn sanoma ja gospelmusiikin ydin: Tahdon kertoa kaikille, että Herra on pelastanut minut!

Lähteet