Ero sivun ”North Tyneside” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
p
typo
p (Botti poisti 12 Wikidatan sivulle d:q1120443 siirrettyä kielilinkkiä)
p (typo)
| kuva_vaakuna = Coat of arms of North Tyneside Metropolitan Borough Council.png
| vaakuna_koko =
| vaakuna_nimi =NortNorth Tynesiden vaakuna
| kilpi_koko =
| kuva_kartta =
'''North Tyneside''' on osa [[Newcastle upon Tyne]]n taajama-aluetta, mutta hallinnollisesti itsenäinen kunta. Siihen kuuluu kolme suurempaa keskusta: Wallsend, Whitley Bay ja North Shields, sekä yksitoista pienempää paikkaa: Annitsford, Backworth, Benton, Cullercoats, Forest Hall, Killingworth, Monkseaton, New York, Seaton Burn, Shiremoor ja Tynemouth.
 
North Tyneside sijaitsee Tyne-joen pohjoisrannalla varsinaisen Newcastlen itäpuolella. Lännessä se rajoittuu mereen, pohjoisessa [[Northumberland]]iin. Se on rakennettu hiilikaivosalueella, ja siellä oonon perinteisesti ollut raskasta teollisuutta. Rakennemuutoksen myötä aluetta riivaa keskimääräistä pahempi työttömyys.
 
North Tynesidessä on 14 [[Tyne and Wearin metro]]n asemaa.
* [[Segedunum]]in roomalaisrauniot [[Hadrianuksen valli]]lla
* [[George Stephenson]]in rautatiemuseo
* [[Tynemouthin linna ja luostari]].
LIsäksiLisäksi rantapaikat, kuten Whitley Bay, ovat olleet englantilaisten suosimia lomakohteita ennen ulkomaanmatkailun yleistymistä.
 
== Whitley Bay ==
 
== Wallsend ==
Wallsend, muurinpää, on alue Newcastlen ja North Tynesiden rajoilla, lähellä jokivartta. Sitä palvelee kolme metroasemaa: Wallsend, Hadrian road ja Howdon.<ref>[http://www.newcastlegateshead.com/media/Map_pages_TyneandWear.pdf Kartta]</ref> Segedunumin roomalainen linnoitus sijaitsi Wallsendissä. Alueen varhainen teollisuus perustui hiilikaivoksiin ja joen läheisyyteen. Wallsendissä oli seitemänseitsemän hiilikaivosta, joita louhittiin 1778–1935. Telakoilta valmistui sotalaivoja, jäänsärkijöitä ja nopeita Atlantin ylittäjiä kuten [[RMS Mauretania]] – aikoinaan maailman suurin ja nopein laiva.<ref>[http://www.ocean-liners.com/ships/mauretania.asp RMS Mauretania] Ocean-liners</ref>
 
== Lähteet ==
15 839

muokkausta

Navigointivalikko