Ero sivun ”Ceredigion” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 26 Wikidatan sivulle d:q217829 siirrettyä kielilinkkiä
Varsinaiseen tekstiin vaihdettu kymrinkielinen nimi ja englanninkielinen nimi siirretty sulkuihin.
Rivi 14: Rivi 14:
}}
}}


'''''Ceredigion''''' on [[kreivikunta]] [[länsi]]-[[Wales]]issa. Ceredigion alueella sijaitsi muinainen kuningaskunta Seisyllwd, myöhemmin tuota kuningaskuntaa kutsuttiin Deheubarthiksi. Kreivikunnalla on kaksi hallinnollistakeskusta [[Aberaeron]] ja [[Aberystwyth]]. Nykyinen Ceredigionin alue perustettiin jo vuonna [[1282]] ja sitä kutsuttiini Cardiganshireksi ({{k-cy|Sir Aberteifi}}) aina vuoteen [[1974]], jolloin alue sai nykyisen nimen. Vuonna [[1996]] Ceredigionista tehtiin kreivikunta.
'''''Ceredigion''''' on [[kreivikunta]] [[länsi]]-[[Wales]]issa. Ceredigion alueella sijaitsi muinainen kuningaskunta Seisyllwd, myöhemmin tuota kuningaskuntaa kutsuttiin Deheubarthiksi. Kreivikunnalla on kaksi hallinnollistakeskusta [[Aberaeron]] ja [[Aberystwyth]]. Nykyinen Ceredigionin alue perustettiin jo vuonna [[1282]] ja sitä kutsuttiini Sir Aberteifiksi ({{k-en|Cardiganshire}}) aina vuoteen [[1974]], jolloin alue sai nykyisen nimen. Vuonna [[1996]] Ceredigionista tehtiin kreivikunta.





Versio 23. elokuuta 2014 kello 10.55


Ceredigion

Sijainti
ONS-koodi 00NQ
Perustettu 1996
Hallintoalueen keskuspaikka Aberaeron
Aberystwyth
Pinta-ala 1 795
Väkiluku
- Väestötiheys
77 800
75 as/km²
Kymriä puhuvien osuus väestöstä 61,2 %
Verkkosivut Kreivikunnan viralliset kotisivut

Ceredigion on kreivikunta länsi-Walesissa. Ceredigion alueella sijaitsi muinainen kuningaskunta Seisyllwd, myöhemmin tuota kuningaskuntaa kutsuttiin Deheubarthiksi. Kreivikunnalla on kaksi hallinnollistakeskusta Aberaeron ja Aberystwyth. Nykyinen Ceredigionin alue perustettiin jo vuonna 1282 ja sitä kutsuttiini Sir Aberteifiksi (engl. Cardiganshire) aina vuoteen 1974, jolloin alue sai nykyisen nimen. Vuonna 1996 Ceredigionista tehtiin kreivikunta.


Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ceredigion.

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.