Ero sivun ”V-moottori” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaus: muokkauspainike
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''V-moottori''' on [[polttomoottori]], jossa [[sylinteri]]t ovat rinnakkain kahdessa rivissä muodostaen V-asetelman. Rakenteessa on kaksi sylinteririviä, yksi tai kaksi [[nokka-akseli]]a riviä kohden sekä yksi [[kampiakseli]]. [[Auto]]issa, työkoneissa ja [[panssarivaunu]]issa käytettyjen V-moottoreiden sylinteriluku on yleisimmin neljästä kahdeksaan, joskus kymmenen tai kaksitoista. [[Laiva]]- ja [[Polttomoottorivoimalaitos|voimalaitos]]moottoreissa sylintereitä voi olla jopa 24.
taneli kari on vitu jeba jätkä''Kursivoitu teksti''

Joissain moottoreissa käytetyssä kaksoiskiertokankirakenteessa V-moottorin vastakkaiset [[kiertokanki|kiertokanget]] on laakeroitu kampiakseliin yhteisestä [[laakeri]]sta.

==Katso myös==
==Katso myös==
* [[V4]]
* [[V4]]

Versio 20. elokuuta 2014 kello 12.50

V-moottori on polttomoottori, jossa sylinterit ovat rinnakkain kahdessa rivissä muodostaen V-asetelman. Rakenteessa on kaksi sylinteririviä, yksi tai kaksi nokka-akselia riviä kohden sekä yksi kampiakseli. Autoissa, työkoneissa ja panssarivaunuissa käytettyjen V-moottoreiden sylinteriluku on yleisimmin neljästä kahdeksaan, joskus kymmenen tai kaksitoista. Laiva- ja voimalaitosmoottoreissa sylintereitä voi olla jopa 24.

Joissain moottoreissa käytetyssä kaksoiskiertokankirakenteessa V-moottorin vastakkaiset kiertokanget on laakeroitu kampiakseliin yhteisestä laakerista.

Katso myös

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta V-moottori.
Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.