Ero sivun ”Ricardo Zunino” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 199 merkkiä lisätty ,  15 vuotta sitten
vähän lisää, aiheesta muualla ym
(vähän lisää, aiheesta muualla ym)
'''Ricardo Zunino''' (s. 13.4.[[1949]] [[Buenos Aires]], [[Argentiina]]) on argentiinalainen entinen kilpa-autoilija ja [[Formula 1]] -kuljettaja.
'''Ricardo Zunino''' (s. 13.4.1949 Buenos Airesissa) on brasilialainen [[formula 1]] -kuljettaja. Hän ajoi yhteensä 10 GP:tä [[Brabham]]- ja [[Tyrrell]] -talleissa vuosina 1979-81. Sijoittui parhaimillaan kaksi kertaa seitsemänneksi ja kerran kahdeksanneksi. Näistä sijoituksista ei tuonaikaisen pistelaskujärjestelmän mukaan saanut MM-pisteitä.
 
{{Tynkä/Henkilö}}
'''RicardoFormula ykkösissä Zunino''' (s. 13.4.1949 Buenos Airesissa) on brasilialainen [[formula 1]] -kuljettaja. Hän ajoi yhteensä 10 GP:tä [[Brabham]]- ja [[Tyrrell]] -talleissa vuosina [[1979]]-81[[1981]]. SijoittuiParhaimillaan hän parhaimillaansijoittui kaksi kertaa seitsemänneksi ja kerran kahdeksanneksi. Näistä sijoituksista ei tuonaikaisen pistelaskujärjestelmän mukaan saanut MM-pisteitä.
[[Luokka:Brasilialaiset Formula 1 -kuljettajat|Zunino, Ricardo]]
 
Zunino aloitti kilpa-autoilun kotimaansa Argentiinan urheiluautoluokissa 25-vuotiaana. Hän voitti kansallisen mestaruuden ja siirtyi [[Eurooppa|Euroopan]] Formula 2 -sarjaan [[1977]]. Zunino pääsi 1979 testaamaan Brabhamin F1-autoa ja sai kilpakuljettajan paikan, kun [[Niki Lauda]] [[Montreal]]in GP:n jälkeen yllättäen päätti lähteä tallista. Zuninon näytöt kahdessa seuraavassa kisassa olivat niin lupaavat, että Brabham päätti palkata hänet kaudeksi 1980. Jo ennen kauden puoliväliä hän joutui kuitenkin antamaan tilaa [[Hector Rebaque]]lle.
 
Vuonna 1981 [[Ken Tyrrell]] etsi talliinsa toista kuljettajaa [[Eddie Cheever]]in pariksi ja päätti kokeilla Zuninoa. Tämän otteet eivät kuitenkaan vakuuttaneet, ja Tyrrell palkkasi [[Michele Alboreto]]n. Zunino kokeili vielä onneaan Ensign-tallissa, jonka autot kuitenkin olivat täysin kilpailukyvyttömiä.
 
Ricardo Zunino palasi kotimaahansa ja ryhtyi liikemieheksi. Hän on menestynyt hotellinsa johtajana huomattavasti paremmin kuin formulakuskina.
 
==Aiheesta muualla==
[http://www.grandprix.com/gpe/drv-zunric.html GrandPrix.com / Zunino] {{en}}
 
 
 
[[Luokka:BrasilialaisetArgentiinalaiset Formula 1 -kuljettajat|Zunino, Ricardo]]
 
[[de:Ricardo Zunino]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko