Ero sivun ”American Music Awards” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
kh
p (Botti poisti 31 Wikidatan sivulle d:q207601 siirrettyä kielilinkkiä)
p (kh)
Vaikkakin American Music Award on pääasiassa Yhdysvalloista kotoisin oleville artisteille, se on jaettu myös muun muassa [[Elton John]]ille, [[Enrique Iglesias|Enrique Iglesiakselle]], [[Celine Dion]]ille, [[Rihanna]]lle ja [[Shakira]]lle.
 
Vuosina 1974-20031974–2003 American Music Awards pidettiin tammikuun keskivaiheilla tai loppukuusta, mutta vuodesta 2003 asti se on pidetty marraskuussa.
 
== Yleiskatsaus ==
=== Vuoden suosikkiartisti ===
 
Vuonna 1996 kehitettiin uusi American Music Award -palkinto, "Vuoden suosikkiartisti",. minkäSen voitti ensimmäisenä [[Garth Brooks]], joka piti lyhyen puheen sanoen, ettei ansainnut palkintoa vuotena jolloin ei ollut tehnyt mitään, ja jätti palkinnon korokkeelle. Myöhemmin "Vuoden suosikkiartisti" -palkintoa ei ollaole jaettu.
 
Vuonna 2004 American Music Awards -show:ssa oli uusi kategoria nimeltään "T-Mobile Text-In Award", mikäjoka muistutti "Vuoden suosikkiartisti" -palkintoa. Ensimmäisen "T-Mobile Text-In" -palkinnon voitti Kenny Chesney.
 
=== Juontajat ===
 
Ensimmäisen vuosikymmenen ajan American Music Awards -show:ta juonsi monta juontajaa, jokainen edustaen yhtä musiikkityyliä. Kuitenkin lähivuosinaviime vuosina show:lla on ollut vain yksi juontaja. Vuonna 2009 American Music Awards -show:lla ei ollut ensimmäistä kertaa juontajaa, vaan se seurasi Grammy Awardsin esimerkkiä, antaen julkisuuden henkilöiden tehdä esittelyt.
 
=== Vuoden 2000 erikoisäänestys ===
7 191

muokkausta

Navigointivalikko