Ero sivun ”Johnny Liebkind” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
deadlink, wl
(deadlink)
(deadlink, wl)
'''Eljon "Johnny" Liebkind''' (s. [[22. syyskuuta]] [[1945]] [[Helsinki]]) on suomalainen entinen laulaja ja muusikko. Hän oli 1960-luvun Suomen suosituimpia [[pop]]-/iskelmälaulajia [[Danny]]n ja [[Irwin Goodman]]in ohella.
 
Johnny Liebkind aloitti uransa [[Rautalankamusiikki|rautalankayhtye]] [[The Sounds]]issa rumpalina. The Soundsin tunnetuin kappale oli Liebkindin mukaelma vanhasta kansansävelmästä "[[Emma (sävellys)|Emma]]". Johnnyn soolodebyytti oli vuonna [[1963]] julkaistu [[Saukki|Saukin]] sanoittama ja alun perin [[Cliff Richard]]in esittämä "[[Hymyhuulet"]] ("Lucky Lips").
 
Johnny Liebkind kiersi keikkaillen maata koko 1960-luvun aina vuoteen [[1969]] levyttäen useita angloamerikkalaisia käännöshittejä, sen jälkeen hän alkoi vetäytyä syrjemmälle julkisuudesta ja opiskelemaan kauppatieteitä. Vuonna [[1970]] julkaistiin [[Fredi]]n sanoittama unkarilaislähtöinen "Ihana aamu", joka oli hänen listoilla menestynein kappaleensa. Hänen viimeinen levytyksensä oli vuonna [[1973]] ilmestynyt albumi ''Jonglöörit''.
35 633

muokkausta

Navigointivalikko