Ero sivun ”Maija Dahlgren” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
40 merkkiä lisätty ,  6 vuotta sitten
fix
(fix)
'''Maija Dahlgren''' ([[1927]]–[[2004]]<ref>http://yle.fi/uutiset/maija_dahlgren_on_kuollut/7232758</ref>) oli suomalainen eläkkeellätoimittaja. olevaHän työskenteli [[Yleisradio]]nssa toimittajaparikymmentä vuotta.
 
Dahlgren pakinoi 1980-luvulla ''Puolin ja toisin''-nimisessä radio-ohjelmassaan.
Maija Dahlgren ja Yleisradion nuorten radion toimittaja [[Anneli Tempakka]] herättivät huomiota arvosteltuaan syksyllä 1981 ohjelmissaan edellisenä vuonna käynnistyneessä [[Rockradio]]ssa esitettyjen suomalaisten rock-kappaleiden sanoituksia ja Rockradion toimittajien kielenkäyttöä. Dahlgren otti omassa ohjelmassaan esille erityisesti [[Hassisen kone]]en kappaleen ''Rappiolla''. Hän luki ohjelmassaan myös [[hämeenlinna]]laisen perheenisän lähettämän kirjeen jossa radiossa esitettyä rockmusiikkia syytettiin huliganismiin ja tiettyyn poliittiseen katsantokantaan kasvattavaksi.
 
KriitikistäKritiikistä huolimatta Rockradio jatkoi Yleisradion ohjelmistossa aina vuoteen 1990 saakka.
 
== Kirjallista tuotantoa ==
* [http://www.hs.fi/radiotelevisio/Toimittaja+muusikko+ja+Frank+Pappa/a1379664197127 Toimittaja, muusikko ja Frank Pappa : 65 vuotta täyttävä Holle Holopainen on yksi Rockradion perustajista, Helsingin Sanomat 21.9.2013]
 
===Viitteet===
{{viitteet}}
 
{{AAKKOSTUS:Dahlgren, Maija}}
 
[[Luokka:Yleisradion toimittajat]]
[[Luokka:Vuonna 1927 syntyneet]]
[[Luokka:ElävätVuonna henkilöt2014 kuolleet]]

Navigointivalikko