Ero sivun ”Blackened death metal” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 25: Rivi 25:
[[Luokka:Blackened death metal]]
[[Luokka:Blackened death metal]]
[[Luokka:Metallimusiikin tyylilajit]]
[[Luokka:Metallimusiikin tyylilajit]]

[[en:Death metal#Subgenres]]
[[es:Blackened death metal]]
[[it:Death metal#Blackened death metal]]
[[nl:Blackened death metal]]
[[pt:Blackened death metal]]

Versio 1. toukokuuta 2014 kello 14.43

Blackened death metal on eräs extreme metalin alalaji, jossa on yhdistelty black- ja death metalia keskenään. Alalajista käytetään myös nimityksiä kuten black/death, death/black, black death ja death black. Yleensä ensin tuleva termi määrittelee sen, että kumpi on suurempi vaikutus.

Blackened death metalille on tavanomaista erityisen nopea ja tekninen rumputyöskentely sekä black- ja death metal -vaikutteiset kitarariffit. Laulutyöskentelyssä sovelletaan death metalista tuttua örinää, mutta joskus myös black metal -tyylistä rääkymistä. Darkthronen toinen albumi A Blaze in the Northern Sky oli ensimmäisiä blackened death metal -levyjä. Myös Beheritin tuotantoa voidaan pitää tyylisuunnan edustajana.

Yleensä black metal -vaikutteet näkyvät yhtyeiden tuotosten äänimaailmassa sekä tremolo-tekniikalla soitetuista kitaroista. Death metal -vaikutteiden osalta ilmenee selvimmin kenties soiton teknisyys, lyriikoiden osalta blackened deathia on vaikeampi kategorisoida. Sanoitukset saattavat death metal -tyylisesti korostaa väkivaltaa ja kuolemaa. Ne saattavat myös black metal -perinteiden mukaisesti olla nihilistisiä kannanottoja tai sitten molempien edellä mainittujen sekoitusta, kuten esimerkiksi Myrkskogin sanoituksista käy ilmi.

Yhtyeitä

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.