Ero sivun ”Jari Järvelä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
67 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (lähdepyyntö.)
Järvelän vanhemmat ovat uittopäällikkö, uittoneuvos Timo Järvelä ja merkonomi Sirpa o.s. Hietala. Hän on toiminut peruskoulun opettajana [[Porvoo]]ssa ja Kotkassa vuosina 1992–1995 ja [[Pekkas-Akatemia]]n kirjoittajakouluttajana 1997–1998 sekä ollut Kirjailijayhdistys Paltan (ent. [[Kymen lääni]]n alue) johtokunnan jäsen vuosina 1996–1999.
 
Järvelän romaanit kertovat muun muassa graffitintekijöistä, tukkijätkistä, nokikolareista, italialaisista mafiosoista ja nuorista rakastavaisista. Hän on kirjoittanut proosan lisäksi kuunnelmia, näytelmiä ja oopperalibrettoja. Järvelä on monipuolinen kirjoittaja, jota pidetään taitavana dialogin käyttäjänä.{{kenen mukaan}} Hän hallitsee töissään sekä vinon huumorin että pysäyttävän väkivallan. Järvelän keskeinen teema on kuvata miten jokin odottamaton tapahtuma muuttaa kaikki yksilön suunnitelmat. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun elämä on heilahtanut raiteiltaan.
 
Järvelän romaani ''[[Lentäjän poika (romaani)|Lentäjän poika]]'' valittiin [[Finlandia-palkinto|Finlandia-ehdokkaaksi]] vuonna 1999 ja ''Romeo ja Julia'' vuonna 2007. Hän sai kirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 2007 romaanitrilogiastaan ''Veden paino'', ''Pieni taivas'' ja ''Kansallismaisema''.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko