Ero sivun ”Talousneuvos” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
talousneuvosten määrä. {{lähteetön}} pois, ei tarvetta näin lyhyessä, lisätty silloin kun tässä oli se hillitön ja virheellinen nimilista.
p w (Arvonimet Suomessa) + Suomessa; tarpeeton yläluokka pois
Rivi 1: Rivi 1:
'''Talousneuvos''' on [[tasavallan presidentti|tasavallan presidentin]] myöntämä [[arvonimi]]. Ensimmäisen kerran Suomen tasavallassa talousneuvoksen arvonimi myönnettiin 20. helmikuuta 1931 tehtailija [[Tuomas Pohjanpalo]]lle. Talousneuvoksiksi Suomessa on nimitetty pääasiassa alueellisia talousvaikuttajia, pienten- tai keskisuurten yritysten yrittäjä-omistajia.
'''Talousneuvos''' on Suomessa [[Suomen tasavallan presidentti|tasavallan presidentin]] myöntämä [[Arvonimet Suomessa|arvonimi]].


Ensimmäisen kerran Suomen tasavallassa talousneuvoksen arvonimi myönnettiin 20. helmikuuta 1931 tehtailija [[Tuomas Pohjanpalo]]lle. Talousneuvoksiksi Suomessa on nimitetty pääasiassa alueellisia talousvaikuttajia, pienten- tai keskisuurten yritysten yrittäjä-omistajia.
Vuoden 2012 loppuun mennessä talousneuvoksen arvonimeä oli myönnetty 1&nbsp;776 kappaletta ja se on tasavallan presidentin myöntämistä arvonimistä yleisin.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://vnk.fi/toiminta/arvonimet/myonnetyt/fi.jsp | Nimeke =Myönnettyjä arvonimiä | Julkaisija =Valtioneuvoston kanslia | Viitattu = 19.3.2013 }}</ref>

Vuoden 2012 loppuun mennessä talousneuvoksen arvonimeä oli myönnetty 1&nbsp;776 kappaletta, ja se on tasavallan presidentin myöntämistä arvonimistä yleisin.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://vnk.fi/toiminta/arvonimet/myonnetyt/fi.jsp | Nimeke =Myönnettyjä arvonimiä | Julkaisija =Valtioneuvoston kanslia | Viitattu = 19.3.2013 }}</ref>


Muita yrittäjille, talousvaikuttajille ja yritysjohtajille myönnettäviä arvonimiä ovat [[kauppaneuvos]], [[teollisuusneuvos]] ja [[vuorineuvos]].
Muita yrittäjille, talousvaikuttajille ja yritysjohtajille myönnettäviä arvonimiä ovat [[kauppaneuvos]], [[teollisuusneuvos]] ja [[vuorineuvos]].
Rivi 11: Rivi 13:
*[http://www.kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat/ Talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisu]. 1998–. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
*[http://www.kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat/ Talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisu]. 1998–. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.


[[luokka:Kaupan arvonimet]]
[[Luokka:Kaupan arvonimet]]
[[luokka:Teollisuuden arvonimet]]
[[Luokka:Teollisuuden arvonimet]]
[[luokka:Suomalaiset arvonimet]]

Versio 22. maaliskuuta 2014 kello 22.06

Talousneuvos on Suomessa tasavallan presidentin myöntämä arvonimi.

Ensimmäisen kerran Suomen tasavallassa talousneuvoksen arvonimi myönnettiin 20. helmikuuta 1931 tehtailija Tuomas Pohjanpalolle. Talousneuvoksiksi Suomessa on nimitetty pääasiassa alueellisia talousvaikuttajia, pienten- tai keskisuurten yritysten yrittäjä-omistajia.

Vuoden 2012 loppuun mennessä talousneuvoksen arvonimeä oli myönnetty 1 776 kappaletta, ja se on tasavallan presidentin myöntämistä arvonimistä yleisin.[1]

Muita yrittäjille, talousvaikuttajille ja yritysjohtajille myönnettäviä arvonimiä ovat kauppaneuvos, teollisuusneuvos ja vuorineuvos.

Lähteet

  1. Myönnettyjä arvonimiä Valtioneuvoston kanslia. Viitattu 19.3.2013.

Aiheesta muualla