Ero sivun ”Joukkue” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
974 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
p
Käyttäjän 91.217.116.81 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Juha Kämäräinen tekemään versioon.
p (Käyttäjän 91.217.116.81 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Juha Kämäräinen tekemään versioon.)
===Jalkaväkiprikaati-80===
 
Vuoden [[1980]] jalkaväkiprikaatin kiväärijoukkueessa oli 37 sotilasta. [[Joukkueenjohtaja]]na oli upseeri, joukkueen varajohtajana vanhempi aliupseeri, [[kersantti]], [[taistelulähetti]], [[lääkintämies]] sekä [[traktorinkuljettaja]]. Joukkue liikkui jalan, polkupyörillä tai maataloustraktorin peräkärryn lavalla. Tavoitteena oli kyetä liikkumaan noin 22 kg:n kenttävarustuksessa [[jalkamarssi|jalkamarssein]] noin 25 km ja polkupyörillä 120 km vuorokaudessa taistelukykyisenä.
Vuoden [[1980]] jalkaväkipri
 
Tämän lisäksi joukkueessa oli neljä kivääriryhmää, joiden vahvuus oli 1+7. Ryhmän viidennellä miehellä oli kevyt 7,62 mm:n konekivääri. Yleensä yhtä jalkaväkiryhmää voitiin vahvistaa sinkopartiolla, jolla oli [[55 S 55]] -kevytsinko. Joukkueelle voitiin osoittaa myös [[tulenjohtue]].
 
 
Taktinen jako perustui nelijakoisuuteen, jossa neljä ryhmää olivat joukkue, neljä komppaniaa pataljoona ja neljä pataljoonaa prikaati kaikkine esikunta- ja huolto-osineen sekä tukevine osineen.
 
===Jalkaväkirykmentti===
65 126

muokkausta

Navigointivalikko