Ero sivun ”Taylor Swift” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Olen lisännyt Swiftin kahdesta viimeisistä levyistä lisää tietoa.
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 4: Rivi 4:
| kuva = [[Tiedosto:Swift performs in St. Louis, Missouri in 2013.jpg|250px]]
| kuva = [[Tiedosto:Swift performs in St. Louis, Missouri in 2013.jpg|250px]]
| kuvateksti = Taylor Swift vuonna 2013
| kuvateksti = Taylor Swift vuonna 2013
| syntynyt = {{Syntymäaika ja ikä|13|12|1989}}
| syntynyt = {{Syntymäaika ja ikä|13|12|1889}}
| taiteilijanimet =
| taiteilijanimet =
| kotoisin = {{Yhdysvaltain lippu}} [[Wyomissing]], [[Pennsylvania]], [[Yhdysvallat|USA]]
| kotoisin = {{Yhdysvaltain lippu}} [[Wyomissing]], [[Pennsylvania]], [[Yhdysvallat|USA]]

Versio 11. maaliskuuta 2014 kello 16.23

Taylor Swift
[[Tiedosto:|250px|Taylor Swift vuonna 2013]]
Taylor Swift vuonna 2013
Henkilötiedot
Syntynyt13. joulukuuta 1889 (ikä 134)
Ammatti laulaja, lauluntekijä, näyttelijä
Muusikko
Taiteilijanimi Nils SjöbergView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 2006
Tyylilajit country, rock, pop
Soittimet kitara, piano, ukulele banjo
Levy-yhtiöt Big Machine, Universal Music Group
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
[www.taylorswift.com Kotisivut]

Taylor Alison Swift (s. 13. joulukuuta 1989 Wyomissing, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen kantrilaulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Hänen albumeitaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 28 miljoonaa kappaletta. Taylor on tunnettu osuvista laulunsanoistaan, upeasta lookistaan, ja siitä, kuinka kiltti hän on faneilleen, joita kutsutaan Swiftieiksi. Häntä on kutsuttu erittäin, erittäin lahjakkaaksi nuoreksi naiseksi ja mahtavaksi roolimalliksi nuorille tytöille.

Elämäkerta

Lapsuus

Taylor Swift syntyi Wyomissingin kaupungissa Pennsylvanian osavaltiossa. 14 vuoden iässä hän muutti Nashvilleen toteuttaakseen musiikkihaaveensa. Swiftin isoäiti, oopperalaulaja Marjorie Finlay[1], oli yksi hänen inspiraationsa lähteistään hänen ollessaan nuori. Kymmenenvuotiaana Swift alkoi esiintyä kotikaupungissaan gilanossa laulamalla karaokekilpailuissa ja festivaaleilla. Vuotta myöhemmin hän matkusti Nashvilleen, Tennesseehen toivoen levytyssopimusta, ja muutaman vuoden kuluttua koko Swiftin perhe muutti Tennesseehen pysyvästi. Vielä tuolloin Swift ei saanut levytyssopimusta, vaikka hän lähettikin demonsa moneen levy-yhtiöön. Hän kuitenkin päätti olla lannistumatta kielteisistä palautteista.

9-vuotiaana Swift sai ensimmäisen kitaransa, mutta hänen sormet olivat vielä tuolloin liian pienet soittamaan. 12-vuotiaana hän alkoi tehdä omia kappaleitaan. Ensimmäinen hänen kirjoittamansa kappale oli nimeltään "Lucky You", ja se syntyi hänen ollessaan 13-vuotias. Swiftin kappaleet kertoivat tavallisista teini-ikäisten asioista, kuten rakkaudesta ja ystävistä. Vuonna 2003 ollessaan 14-vuoden ikäinen, Swift alkoi esiintyä ravintolassa, jolloin Scott Borchetta huomasi hänet ja tarjosi levytyssopimusta.

Ura

Ensimmäinen albumi, vuodet 2006-2008

Swift esiintymässä vuonna 2007.

Swift julkaisi esikoissinglensä "Tim McGraw" vuonna 2006. Albumi Taylor Swift julkaistiin Yhdysvalloissa saman vuoden lokakuussa. Swift osallistui jokaisen albumin kappaleen kirjoittamiseen ja teki osan niistä kokonaan itse. Albumi sijoittui Billboard 200 -listan 19. sijalle ja myi 39 000 kappaletta ensimmäisen viikon aikana. Singlen musiikkivideo oli ensimmäisellä sijalla CMT's video charts -listalla. Swift voitti samalla videollaan myös CMT Music Awardin kategoriassa "Vuoden läpimurtovideo".

21. elokuuta 2007 Swift esiintyi America's Got Talent -kilpailun finaalissa. Toinen Taylor Swift -albumilta lohkaistu single "Teardrops on My Guitar" julkaistiin 24. helmikuuta 2007 Yhdysvalloissa. Single sijoittui hyvin listoilla ja Swift voitti palkinnon sanoituksistaan.

7. marraskuuta 2007 Swift voitti vuoden 2007 CMA Horizon Awardin ja esitti livenä myös kappaleensa "Our Song", josta tulikin kolmas albumilta julkaistu singlekappale. "Our Song" vietti kuusi viikkoa Country-listojen ykkösenä sekä sijoittui sijalle 16 Billboard Hot 100 -listalla ja sijalle 24 Billboard Pop 100 -listalla. Swift teki myös EP-mittaisen joulualbumin Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection, joka julkaistiin 16. lokakuuta 2007. Albumi ei kuitenkaan menestynyt esikoisalbumin veroisesti. Albumi sisälsi jouluklassikkoja, kuten "Last Christmas", mutta myös Swiftin itse kirjoittamia kappaleita. Swift ansaitsi vuoden 2008 Grammy-palkintoehdokkuuden kategoriassa "Paras uusi artisti", mutta palkinnon korjasi itselleen Amy Winehouse. Swiftin menestynyt single "Picture to Burn" oli albumin neljäs single. Alkuvuodesta 2008 kappale sijoittui kolmannelle sijalle Billboard Country Chart -listalla.

Seuraavaksi julkaistiin single "Should've Said No". Kappale on viides ja viimeinen Swiftin single tämän debyyttialbumilta. Swift esitti kyseisen kappaleensa livenä 43. Annual Academy of Country Music Awards -palkintogaalassa. Esityksen alussa Swiftillä on päällään huppari ja farkut, mutta pian kaksitaustatanssijaa repii nämä hänen päältään ja niiden alta paljastuukin kaunis musta mekko. Laulun loppupuolella Swift siirtyy laulamaan lavastetun sateen alle. Swift on haaveillut tällaisesta esiintymisestä jo ollessaan kymmenen; esiintyä sateen alla ja vaihtaa vaatteet esityksen aikana.

Kesällä 2008 Swift julkaisi EP:nsä Beautiful Eyes. Levy myi 45 000 kopiota ensimmäisellä myyntiviikollaan ja sijoittui sijalle yksi Billboard Top Country Albums -listalla ja sijalle yhdeksän Billboard 200 -listalla. Swift oli myös MySpace-sivuston etsityin kuuluisuus vuonna 2008.

2008: Fearless

Swift esiintymässä Fearless-kiertueella.

Swiftin toiseksi uusin levy Fearless julkaistiin 11. marraskuuta 2008 Yhdysvalloissa. Albumi sijoittui ensimmäiseksi Billboard 200 -albumilistalla. Sen ensimmäisenä singlenä julkaistiin kappale "Love Story". Singlestä tuli hitti sekä country- että poplistoilla. Kahdeksassa viikossa albumin julkaisun jälkeen Fearless myi yli 338 467 maksullista latausta, mikä teki kyseisestä albumista parhaiten myyneen countrylevyn koko lataushistoriassa.

Ensimmäisellä viikollaan Fearless-levyltä seitsemän kappaletta esiintyi Billboard Hot 100 -listalla, mikä teki Swiftistä ja Miley Cyrusista parhaat naissartistit ensimmäisellä viikollaan. "White Horse" sijoittui sijalle 13. Levyn kaikista kolmestatoista kappaleesta 11 on jo nähty Hot 100 -listalla.

Fearless albumilta toiseksi singleksi julkaistiin kappale "White Horse", mikä julkaistiin 8. joulukuuta 2008. "Forever & Always", yksi albumin kappaleista, kertoo Swiftin suhteesta Joe Jonasin kanssa. Albumi oli myös ensimmäinen naisen tekemä albumi koko countryhistoriassa, joka on pysynyt kahdeksan viikkoa Billboard 200 -listalla.

Seuraavaksi julkaistiin kolmas single levyltä, joka kantaa nimeä "You Belong With Me". Kappaleesta tuli hitti. Albumit Fearless ja Taylor Swift sijoittuivat sijoille 1 ja 2 vuoden 2008 Kanadan countryalbumilistalla. .

10. tammikuuta 2009 Swift teki ensimmäisen musiikkivierasesiintymisensä tv-ohjelmassa Saturday Night Live. 8. helmikuuta 2009 Swift esitti kappaleensa "Fifteen" yhdessä Miley Cyrusin kanssa 51. Grammy-palkintogaalassa. Ellen DeGeneres Show'ssa näytettiin pieniä tapahtumia kulissien takana, joita Swift oli itse kuvannut, kuten esimerkiksi pätkä punaiselta matolta, pätkiä harjoituksista, pätkä live-esiintymisestä ja vapaa-ajasta kulissien takana.

Muita Swiftin julkaisemia kappaleita ovat muuan muassa "Crazier", jonka hän esitti elokuvassa Hannah Montana: The Movie. Elokuvassa Swift tekee cameo-roolin laulavana tyttönä ladossa. Kappale "Crazier" löytyy elokuvan Hannah Montana: The Movie soundtrackilta.

Swift esiintymässä vuoden 2009 MTV VMA -gaalassa.

Kesäkuussa 2009 Swift esitti kappaleen "Thug Story" yhdessä T-Painin kanssa CMT-musiikkipalkintogaalassa. Samana iltana hän voitti kaksi palkintoa: "Vuoden paras naismusiikkivideo" ja "Vuoden video". 14. heinäkuuta 2009 kerrottiin, että Swift tulee esiintymään vuoden 2009 MTV Video Music Awards (VMA) -gaalassa. "Olen todella innoissani että MTV ja VMA-gaala ovat kutsuneet minut esiintymään, koska luulen että tämän vuoden esitys tulee olemaan jotakin mitä he eivät ole tehneet koskaan ennen!" Swift kertoi. "MTV on ollut minulle hyvä enkä voisi olla enemmän innoissani tämän vuoden VMA-gaalasta."[2] Swift teki ensiesiintymisensä VMA-gaalassa Yhdysvalloissa 13. syyskuuta. VMA:t juonsi tänäkin vuonna Russell Brand.[2] Swift esiintyy Band Hero -pelissä hahmona, jolla ei kuitenkaan ole mahdollista pelata. Swift ilmoitti 6. syyskuuta 2009, että hän uudelleenjulkaisee Fearless-levynsä 27. lokakuuta 2009, mutta uudelleenpainos sisältää kuusi uutta kappaletta.

13. syyskuuta 2009 järjestettiin vuoden 2009 MTV Video Music Awards -gaala. Swift oli juuri noutamassa voittamaansa palkintoa lavalta ja puhumassa kiitospuhettaan, kun laulaja/räppäri Kanye West tuli lavalle ja otti mikrofonin Swiftin kädestä kertoakseen mielipiteensä Swiftin voitosta. Swift oli juuri voittanut palkinnon "Parhaan naisartistin video" musiikkivideostaan "You Belong With Me". West kertoi mielipiteensä, sanoen että Beyoncén videon "Single Ladies (Put a Ring on It)" olisi pitänyt voittaa kyseinen palkinto, joka siis oli ollut myös yhtenä ehdokkaana, väittäen että kyseinen musiikkivideo on "yksi parhaimmista videoista pitkiin aikoihin". Tämä sai yleisön buuaamaan ja reagoimaan negatiivisesti. Hän ojensi mikrofonin takaisin hämmästyneelle ja poissa tolaltaan olevalle Swiftille, joka ei sitten saanut tilaisuutta puhua puhettaan loppuun. Kun Beyoncé sitten voitti palkinnon kategoriassa "Vuoden paras video" musiikkivideostaan "Single Ladies (Put a Ring on It)", hän pyysi Swiftin lavalle ja antoi tälle mahdollisuuden puhua puheensa loppuun. Gaalassa Swift esitti kappaleensa "You Belong With Me", muttei tehnyt tätä sisällä ihmisten edessä vaan metroasemalla. Siitä hän siirtyi sisälle metroon, joka on täynnä musiikin tahtiin juhlivia ihmisiä. Live-esityksen lopussa Swift siirtyy ulos, mikä on täynnä ihmisiä, ja laulaa taksin katolla. Kanye pyysi Swiftiltä anteeksi aiheuttamaansa häiriötä. Hän pyysi anteeksi vielä kerran ollessaan haastattelussa The Jay Leno Show'ssa.

Vuoden 2010 Grammy-gaalassa Swift voitti neljä palkintoa.[3]

2010 - Speak Now

Swift Speak Now -kiertueella vuonna 2012.

Swift julkaisi kappaleen "Today Was a Fairytale" 19. tammikuuta 2010. Kyseinen kappale esiintyy elokuvan Ystävänpäivä soundtrack-levyllä, jossa Swift teki debyyttiesiintymisensä valkokankaalla. Elokuvassa hän esittää koulutyttöä, joka seurustelee Taylor Lautnerin näyttelemän hahmon kanssa. Kappale sijoittui sijalle 2 Billboard Hot 100 -listalla ja sijalle yksi Kanadan Hot 100 -listalla, joka teki siitä Swiftin ensimmäisen ensimmäiselle sijalle yltäneen singlen Kanadassa.

Hänen kolmas studioalbuminsa Speak Now ilmestyi loppuvuodesta 2010. Levy sisältää muun muassa singlet "Mine" ja "Back to December", ja yhteensä 14 kappaletta. Kappaleet käsittelevät rakkautta ja ystäviä, kuten muillakin albumeilla. Swift on kirjoittanut ja säveltänyt levyn kaikki kappaleet itse. Levy myi ensimmäisen viikon aikana 1 047 000 kappaletta. Levystä julkaistiin myös Deluxe Edition, joka sisältää kolme lisäkappaletta.

Albumin kuudennen kappaleen "Mean", Swift kertoi kirjoittaneensa vastaukseksi kaikille häntä kritisoineille. Ohjelmassa Storytellers: Taylor Swift, laulaja itse kertoi kirjoittaneensa laulun yhdestä tietystä kriitikosta, joka ei koskaan tuntunut hyväksyvän Swiftiä, ja tämä keksi aina jotain moitittavaa hänen esityksistään tai kappaleistaan. Laulu menestyi, ja voitti muun muassa kaksi arvostettua Grammy Awards palkintoa.

2012 - Red

Swiftin toistaiseksi uusin studioalbumi, Red, julkaistiin 22. lokakuuta. Albumi nousi iTunesin listaykköseksi 31:ssä maassa ensimmäisen päivän aikana. Levyllä on 16 kappaletta, jotka ovat

Taylor Swift esittämässä hittikappalettansa We Are Never Ever Getting Back Together, vuonna 2013

tyyliltään hiukan edellisistä albumeista poikkeavia. Sanoituksissaan Swift jatkaa samanlaisella linjalla kertoen elämästään ja suhteistaan. Levystä julkaistiin myös Deluxe Edition, joka sisälsi kaksi levyä, kolme uutta kappaletta ja kolme erilaista versiota kolmesta muusta tavallisella levyllä olleesta kappaleesta.

Ensimmäisenä singlenä levyltä julkaistiin "We Are Never Getting Back Together", jonka musiikkivideo keräsi nettisivusto YouTubessa ensimmäisen kahden kuukauden aikana yli 54 miljoonaa katselukertaa. Seuraavina julkaistut "Ronan" (joka ei kuitenkaan kuulunut "Red" albumille vaan julkaistiin singlenä), "Red", "Begin Again", "I Knew You Were Trouble" ja "State of Grace" nousivat kaikki vuorotellen iTunesin kymmenen ostetuimman kappaleen listalle Yhdysvalloissa.

Kyseinen albumi palkittiin muun muassa "Billboard Top Country Album of 2013" ja "Billboard Top 200 Album of 2013", "American Music Awards Favorite Country Album" ja "Canadian Country Music Association Top Selling Album of 2013" palkinnoilla.

Taylor on tähän mennessä kiertänyt Yhdysvallat, Kanadan, Austraalian, Uuden Seelannin, Iso Britannian ja Saksan Red Tourillaan.

Palkinnot

Taylor on ollut ehdolla eri palkintogaaloissa monta kertaa ja voittanut yli 200 palkintoa. Näistä seitsemän on Grammy-palkintoja.

  • American Music Awards 2010 -gaala: Paras naispuolinen kantriartisti [4]
  • Academy of Country Music Awards 2008 -gaala: Paras uusi naispuolinen artisti
  • Academy of Country Music Awards 2009 -gaala: Vuoden albumi (Fearless)
  • Academy of Country Music Awards 2009 -gaala: Crystal Milestone Award
  • Academy of Country Music Awards 2011 -gaala: Jim Reeves International Award
  • Academy of Country Music Awards 2011 -gaala: Vuoden viihdyttäjä
  • Academy of Country Music Awards 2012 -gaala: Vuoden viihdyttäjä
  • Grammy-Awards 2010 -gaala: Vuoden albumi (Fearless)
  • Grammy-Awards 2010 -gaala: Paras Countryalbumi (Fearless)
  • Grammy-Awards 2010 -gaala: Paras naispuolinen countryesitys (White horse)
  • Grammy-Awards 2010 -gaala: Paras Countrykappale
  • Grammy-Awards 2012 -gaala: Paras Country-sooloteos
  • Grammy-Awards 2012 -gaala: Paras Countrylaulu
  • Grammy-Awards 2013 -gaala: Paras visuaaliselle medialle kirjoitettu kappale
    Taylor Swift Hannah Montana -elokuvan ensi-illassa vuonna 2009.
  • MTV Europe Music Awards 2012 -gaala: Paras naisartisti
  • MTV Europe Music Awards 2012 -gaala: Paras live-esiintyjä
  • MTV Europe Music Awards 2012 -gaala: Paras look.

Yksityiselämä

Swiftin perheeseen kuuluu vanhempien (Scott ja Andrea Swift) lisäksi pari vuotta nuorempi pikkuveli Austin. Swiftin paras ystävä on jo pitkän aikaa ollut Abigail Anderson. Hän jopa mainitsee Abigailin kappaleessaan "Fifteen". Ystävykset tapasivat yhdeksännellä luokalla ja ovat siitä lähtien olleet ystäviä. Swiftin hyviin ystäviin kuuluu myös Kellie Pickler, jonka kanssa hän kirjoitti laulun "The Best Days of Your Life", joka tuli Kellien levylle Kellie Pickler. Nyt Taylorin paras ystävä on Selena Gomez, joka voi luottaa siihen, että Swift on aina hänen rinnallaan.

Swift on seurustellut laulaja Joe Jonasin,[5] näyttelijä Taylor Lautnerin[6],laulaja John Mayerin, näyttelijä Jake Gyllenhaalin [7],lukiolaispoika Conor Kennedyn ja One Direction-bändiin kuuluvan Harry Stylesin kanssa. Usein väitetään Taylorin seurustelleen muun muuassa Lucas Tillin ja Garrett Hedlundin kanssa, mutta huhut ovat osoittuneet vääriksi. Taylor on joutunut ottamaan vastaan kielteistä palautetta, ja sen takia hän on kertonut aina välillä joutuvansa sanomaan miespuolisille kavereilleen että "Varo, seisot vieressäni ja puhut minulle. Huomenna lehdissä väitetään että seurustelemme, kannattaa olla lukematta sitä roskaa, tiedän kokemuksesta."

Swift on ollut monien aikakauslehtien kannessa. Tunnetuimpia lehtiä ovat olleet Seventeen, Billboard, Women's Health ja CosmoGirl. Vuonna 2009 hän oli Teen Vogue-lehden kannessa. Maxim-lehti valitsi Swiftin 57. seksikkäimmäksi naiseksi vuonna 2008.

Swift soittaa kitaraa,banjoa, ukulelea ja pianoa. Lisäksi hän on lapsena soittanut harmonikkaa.

Talouslehti Forbesin mukaan Swift tienasi 57 miljoona dollaria vuonna 2012.[8]

Hyväntekeväisyys

Swift lahjoitti 100 000 dollaria (noin 76 000 euroa) Punaiselle ristille, mikä auttoi Iowan tulvan uhreja vuonna 2008. Swift lahjoitti myös tanssiaispukunsa, josta maksettiin 1 200 dollaria. Rahat annettiin hyväntekeväisyyteen.

Kun Swift oli syyskuussa 2009 esiintynyt BBC:n "Children in Need" -tapahtumassa, hän ilmoitti Sir Terry Woganille, että lahjoittaisi 13 000 Englannin puntaa hyväntekeväisyysjärjestölle. Swift lahjoitti syntymäpäivänään 13. joulukuuta 250 000 dollaria useisiin Yhdysvaltojen kouluihin, joiden kanssa hän oli ollut tekemisissä. Toukokuussa 2010 Swift lahjoitti 500 000 dollaria Tennesseen tulvan uhreille. Lisäksi Swift on lahjoittanut tavaroitaan myyntiin, jonka tuotto on jaettu eri tarkoituksiin, esimerkiksi syöpää sairastaville naisille.

Yhtye

Taylor Swiftin yhtye on pysynyt samana koko uran ajan, pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Jotkut yhtyeen jäsenistä ovat mukana vain studioäänityksissä eivätkä esimerkiksi ole mukana kiertueilla. Swiftin yhtyeestä on lähtenyt kaksi jäsentä. Ben Clark (banjo) ja Emily Poe (viulu) ovat jättäneet yhtyeen.

Kokoonpano 2009–

  • Taylor Swift – laulu, kitara, piano
  • Grant Mickelson – kitara
  • Paul Sidoti – kitara
  • Mike Meadows – banjo, mandoliini, kitara, koskettimet, sello
  • Caitlin Evanson – viulu
  • Amos Heller – basso
  • Al Wilson – rummut

Diskografia

Studioalbumit

Livealbumit

EP:t

Singlet

  • Tim McGraw (2006)
  • Teardrops on My Guitar (2007)
  • Our Song (2007)
  • I Heart Question Mark (promo) (2008)
  • Picture to Burn (2008)
  • Should've Said No (2008)
  • Change (promo) (2008)
  • Love Story (2008)
  • Breathe (ft. Colbie Caillat) (promo) (2008)
  • You're Not Sorry (promo) (2008)
  • White Horse (2008)
  • Crazier (promo) (2009)
  • You Belong with Me (2009)
  • Fifteen (2009)
  • Two Is Better Than One (Boys Like Girls ft. Taylor Swift) (2009)
  • American Girl (promo) (2009)
  • Half of My Heart (John Mayer ft. Taylor Swift) (2009)
  • Fearless (2010)
  • Today Was a Fairytale (promo) (2010)
  • Mine (2010)
  • Speak Now (promo) (2010)
  • Back to December (2010)
  • Mean (2011)
  • The Story of Us (2011)
  • Sparks Fly (2011)
  • Ours (2011)
  • If This Was a Movie (promo) (2011)
  • Superman (promo) (2011)
  • Safe And Sound (ft. The Civil Wars) (promo) (2011)
  • Eyes Open (2012)
  • Both of Us (B.o.B ft. Taylor Swift) (2012)
  • We Are Never Ever Getting Back Together (2012)
  • Ronan (2012)
  • Begin Again (2012)
  • Red (promo) (2012)
  • I Knew You Were Trouble (2012)
  • State of Grace (promo) (2012)
  • 22 (2013)
  • Highway Don't Care (Tim McGraw ft. Taylor Swift & Keith Urban) (2013)
  • Red (2013)
  • Everything Has Changed (ft. Ed Sheeran) (2013)
  • Sweeter than Fiction (2013)

¨ Last Time (ft. Gary LIghtbody) (2013)

DVD:t

  • CMT Crossroads: Taylor Swift and Def Leppard (2009)
  • Taylor Swift: Journey to Fearless (2011)
  • Speak Now: World Tour Live (CD/DVD) (2011)

Musiikkivideot

  • Tim McGraw (2008)
  • Teardrops On My Guitar (2008)
  • Our Song (2008)
  • I'm Only Me When I'm with You (2008)
  • Picture to Burn (2008)
  • Change (2008)
  • Love Story (2009)
  • White Horse (2009)
  • The Best Day (2009)
  • You Belong With Me (2009)
  • Fifteen (2009)
  • Fearless (2010)
  • Mine (2010)
  • Back To December (2011)
  • Mean (2011)
  • The Story Of Us (2011)
  • Sparks Fly (2011)
  • Ours (2011)
  • Safe And Sound (ft. The Civil Wars) (2012)
  • Both of us (B.o.B ft.Taylor Swift) (2012)
  • We Are Never Ever Getting Back Together (2012)
  • Begin Again (2012)
  • I Knew You Were Trouble (2012)
  • 22 (2013)
  • Highway Don't Care (Tim McGraw ft. Taylor Swift & Keith Urban) (2013)
  • Red (2013)
  • Everything Has Changed (ft. Ed Sheeran) (2013)
Last Time (ft. Gary Lightbody (2013)

Filmografia

Vuosi Elokuva Rooli Huomiot
2007 "Online" - Brad Paisleyn musiikkivideo Itsensä Cameo
2008 MTV's Once Upon a Prom
CMT Crossroads Swift ja Def Leppard esiintyvät yhdessä ensi kertaa
2009 Jonas Brothers: The 3D Concert Experience 3D konsertti elokuva
CSI Haley Jones Jakso 198
"Best Days of Your Life" - Kellie Picklerin musiikkivideo Itsensä Cameo
Hannah Montana: The Movie Nainen, joka laulaa ladossa Cameo
2010 Ystävänpäivä Samantha Kenny Ensimmäinen merkittävä elokuvarooli
2012 Lorax Audrey Äänirooli

Viitteet

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Taylor Swift.

 

Malline:Link GA Malline:Link GA